מקלפים.
פורסים לרוחב לפרוסות בערך בעובי 1.5 ס"מ כך שמתקבלים עיגולים, (וכמובן מנקים את הגרעינים מהפרוסות בחלק של הגרעינים)
מורחים היטב בשמן זית מעורב בשום כתוש מלח ופלפל שחור ואופים שעה ב180 מעלות.
אני נוהגת להוסיף לתבנית גם תפוחי אדמה ובטטה מרוחים באותה תערובת,
ואז מוציאים מהתנור כאשר תפוחי האדמה שחומים (שעה עד שעה ורבע).
תוספת טעימה לאוהבי המתיקות - על הבטטה והדלעת אפשר לפזר קצת סוכר חום לפני האפיה.
אני מכינה פירה דלורית עם תפוחי אדמה.
מקלפת את הדלורית בקולפן ירקות, הכי קל בצורה הזו.
היחס בין דלורית לתפוחי אדמה בערך 1:1 או לכל היותר 2 דלורית 1 תפ"א.
חותכת לקוביות, שמה בסלסלת אידוי קודם את הדלורית ומעליה את תפ"א.
לבשל עד שהירקות רכים.
בינתיים לטגן במחבת בצל.
לרסק את תערובת הדלורית+תפ"א (הכי פשוט בבלנדר מקל), אם יש צורך, מדללים מעט את הפירה במי הבישול.
מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם, ומחממים במחבת עם הבצל המטוגן.
להכנה מהירה במיקרוגל: חותכים לקוביות דלורית, גזר, תפ"א ומכניסים למיקרו עד שהירקות רכים.