מתכון - פשטידת אורז מלא

אביטל +

New member
מתכון - פשטידת אורז מלא

יצא מאוד טעים. אני מאוד מרוצה וזה לא קורה לעיתים קרובות
מרכיבים: 1 כוס אורז מלא 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 1/2 כוס זרעוני חמניות 3 כפות זרעוני שומשום 50 גרם אגוזים (מלך או פקאן) קצוצים 25 גרם חמאה מרוככת 2 כפות רוטב סויה 2 ביצים טרופות תבנית אלומיניום 10x18 (אני השתמשתי בפיירקס) אופן ההכנה: מבשלים את האורז (אני השתמשתי ב Uncle Ben´s ) מוסיפים את גרעיני החמניה והשומשום כ 15 דקות לפני תום הבישול. שמים להצטנן מעט. מחממים את התנור לחום בינוני. מטגנים את הבצל במעט שמן. מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את הבצל המטוגן, האגוזים, החמאה ורוטב סויה לאורז. ובוחשים היטב. מוסיפים את הביצים ובוחשים לתערובת אחידה. משמנים את התבנית (אני השתמשתי בתבנית פיירקס עם נייר אפייה). מעבירים לתבנית את התערובת ומהדקים כדי לשטח. אופים כ 35 דקות. מצננים מעט לפני ההגשה. מקור המתכון: קובי בר - פשטידות הערות: אני שיניתי את הכמויות של הזרעונים, אגוזים והחמאה כדי להוריד קלוריות. הכמויות המקוריות הן: 100 גרם זרעוני חמניות 50 גרם זרעוני שומשום 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים 50 גרם חמאה מרוככת אם מישהו משתמש בתוכנת מטעמים, אז הכנסתי את המתכון ביחד עם קובץ לייבוא, בפורום מתכונים.
 
איזה יופי, אביטל!!! הדפסתי מיד ../images/Emo13.gif

תודה תודה... חייבים דף מתכונים. דליה.
 

שלגיה**

New member
נראה מגרה אבל...

הזרעונים מפחידים אותי וגם החמאה... זה יוצא פשטידה עם הרבה שומנים לא? היא בהחלט בריאה ומזינה אבל לי עם פשטידות יש רומן מיוחד... אני מחסלת אותן מהר אז רצוי שיהיו כמה שיותר רזות. אבל הרעיון "מריח " מעולה.. תודה
 

אביטל +

New member
דווקא לא נורא

בכלל הורדתי בחצי את כמות הזרעונים והחמאה ושהשומנים למיניהם מהמתכון המקורי חישבתי את הקלוריות ומבחינתי זה יצא נורמלי אני יכולה לשים את החישוב בערב אבל לדעתי הטעם באמיתי מגיע מהסויה והבצל, ואולי קצת האגוזים אז אפשר לשנות את המתכון כרצונך. וזה באמת יוצר יותר טעים מרוב האורז המלא שיצא לי להכין. הפשטידה יוצאת חצי מתפוררת כזאת, אז אפשר בסופו של דבר לפורר אותה לגמרי ולההגיש אותה כתבשיל אורז לכל דבר
 

רון ו

New member
הי אביטל, חמודים הזרעונים ../images/Emo6.gif

אז באתי לבדוק מה המצב ... ומיד נזכרתי ב דוחן שהוא הזרעון החביב עלי והמזין ביותר ( לפי מה שקראתי באתרי האכלת עופות :) מספיק בישול של מס דקות במים, ואפשר להוסיף גם למתכון כנ"ל למרק או לכל תבשיל. כמו כן לטחון והלשתמש בקמח כטיבול לסלטים או למאפינס מצוינים כמו בקישור הנ"ל בתאבון רון
 

שלגיה**

New member
שכנעת אותי אביטל

אני אכין אותה... ואדווח איך יצא.. אתמול דווקא עשיתי אורז מלא בסגנון הודי..עם קארי ובצל וזרעי דלעת..ויצא מדהים... אפילו החבר טרף..(והוא לאוהב כל מיני תוספות באורז..).
 
אביטל, אולי יש לך רעיון מה לעשות עם

בטטות??? קניתי כמה, כי בא לי נורא, אבל אין לי שום מתכון חוץ מלביבות בטטה שהן ממש לא דיאטטיות וגם מרק בטטה שהוא מאוד חורפי ולא בא לי להכין אותו. חדשי לי משהו.
 

bell_bell

New member
בטטות אפשר לאפות

בתנור , שלמות ועטופות בנייר אלומיניום - ויוצא מדהים... אפשר לפרוס לפרוסות/קוביות לפזר מעל קצת שמן זית רוזמרין ושום (אפשר גם תערובת של בטטות,תפ"א,בצלצלים ,שיני שום שלמות וכו´.. אפשר לאפות בשקית קוקי עם עוד ירקות ותבלינים, ואפשר אם קצרים בזמן גם להכין במיקרו - ויוצא לא רע בכלל...
 

bell_bell

New member
מאוד דומה לתפוח אדמה,

גם רצוי לעשות חורים במזלג קודם,בחום גבוה, רק קצת פחות זמן מתפ"א (כמובן תלוי בגודל הבטטה שמשתנה מאוד...) לדעתי רצוי לשים על ארבע דק´ ואח"כ לבדוק מה המצב...
 

bell_bell

New member
טוב, תודה... ../images/Emo8.gif

בטטות דווקא תאור הולם למצבי ... :) גם תפ"א הולך... נראה לי שתפסתי חלק מהמחלה שלך במפגש, והשבוע הקודם עבר עלי בהרגשה רעה ותשישות נוראית, אבל בסופ"ש הזה נחתי והצלחתי לתפוס חלק מהמרץ בחזרה, אז אני אופטימית... :)
 

שלגיה**

New member
סליחה אבל שוב את גונבת לי את הכינוי

בטטה את ממש לא !!!!!!!!!!!! וגם לא תפוח אדמה קטן ששמים במיקרו עם האריזה... מקסימום גזר כתום וחתיך.. תשתי הרבה והכי חשוב לתת לגוף לנוח.. מקווה שזו לא אני שהדבקתי אותך
 

אביטל +

New member
הנה קיבלת רעיונות

האמת היא שבטטה היא לא מהירקות האהובים עלי יותר מדי מתוק... קיבלתי רעיון לעשות פירה מתפו"א ובטטות ביחד
 

אביטל +

New member
שאלה טובה

צריך לבדוק אני כמעט ולא אוכלת את זה ולכן אין לא ידעתי... חיפשתי באתר שנתן אלי ויש בזה לא מעט פחמימות - כמעט 28 גרם מתוך 100 גרם אז אני מניחה שזה באותה קטגוריה של תפו"א
 

bell_bell

New member
זה אכן פחמימה,וקצת יותר טוב

מתפ"א, זה גם יותר בריא וגם הפחממות שבו מתפרקות קצת יותר לאט מבתפ"א... רק צריך לזכור שזה גם יותר קלוריות, וחצי בטטה שווה בערך לתפ"א.
 
למעלה