מתכון - פשטידת אורז מלא
יצא מאוד טעים. אני מאוד מרוצה וזה לא קורה לעיתים קרובות
מרכיבים: 1 כוס אורז מלא 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 1/2 כוס זרעוני חמניות 3 כפות זרעוני שומשום 50 גרם אגוזים (מלך או פקאן) קצוצים 25 גרם חמאה מרוככת 2 כפות רוטב סויה 2 ביצים טרופות תבנית אלומיניום 10x18 (אני השתמשתי בפיירקס) אופן ההכנה: מבשלים את האורז (אני השתמשתי ב Uncle Ben´s ) מוסיפים את גרעיני החמניה והשומשום כ 15 דקות לפני תום הבישול. שמים להצטנן מעט. מחממים את התנור לחום בינוני. מטגנים את הבצל במעט שמן. מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את הבצל המטוגן, האגוזים, החמאה ורוטב סויה לאורז. ובוחשים היטב. מוסיפים את הביצים ובוחשים לתערובת אחידה. משמנים את התבנית (אני השתמשתי בתבנית פיירקס עם נייר אפייה). מעבירים לתבנית את התערובת ומהדקים כדי לשטח. אופים כ 35 דקות. מצננים מעט לפני ההגשה. מקור המתכון: קובי בר - פשטידות הערות: אני שיניתי את הכמויות של הזרעונים, אגוזים והחמאה כדי להוריד קלוריות. הכמויות המקוריות הן: 100 גרם זרעוני חמניות 50 גרם זרעוני שומשום 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים 50 גרם חמאה מרוככת אם מישהו משתמש בתוכנת מטעמים, אז הכנסתי את המתכון ביחד עם קובץ לייבוא, בפורום מתכונים.
יצא מאוד טעים. אני מאוד מרוצה וזה לא קורה לעיתים קרובות