מתכון: צוואר כבש ממולא

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
מתכון: צוואר כבש ממולא

צוואר כבש ממולא המרכיבים: 1 צוואר כבש בינוני (מבקשים מהקצב שיפתח אותו וינקה) 1/2 ק"ג אורז 300 גרם בשר עגל טחון 100 גרם צנוברים 150 גרם שקדים טחונים גס שמן זית מלח פלפל שחור אגוז מוסקט טחון אופן ההכנה: מטגנים את השר הטחון ומערבבים אותו עם כל התבלינים, האורז, הצנוברים והשקדים וממתינים עד שמתקרר. מורחים את צוואר הכבש במלח, פלפל ואגוז מוסקט. ממלאים את הכבש בתערובת הבשר הטחון. עוטפים את הצוואר בנייר כסף. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני-נמוך כשלוש שעות עד שהבשר רך מאוד. הערות: מקור המתכון: מסעדת "סהרה"
 

clcl

New member
מתכון: אפרוח מוחמאר

מתכון: אפרוח מוחמאר המרכיבים: 6 אפרוחים (או חצאי עופות קטנים) 1 ק"ג בצל קצוץ 2 כוסות שמן זית 200 גרם צנוברים 50 גרם סומאק 6 פיתות גדולות (פיתות טאבון) מלח פלפל אופן ההכנה: שמים את האפרוחים או חצאי העופות בתבנית אפייה. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ואופים עד שהם מוכנים. מטגנים את הבצל בשמן זית, בטיגון אטי מבלי להשחים, עד שהבצל מתרכך היטב. מוסיפים לבצל את הצנוברים והסומאק ומקפיצים יחד עד לקבלת צבע זהוב. לפני ההגשה שמים על כל פיתה מעט מהבצל ושמן הזית. מניחים את האפרוח או העוף המוכנים על הפיתה. מכסים בשאר הבצל, הסומאק והצנוברים. גיוון: אפשר להחזיר לתנור ולאפות עד שהפיתות פריכות והעוף מתחמם היטב. הערות: מקור המתכון: מסעדת "סהרה"
 

clcl

New member
מתכון: קבב חאלבי

מתכון: קבב חאלבי המרכיבים (4 מנות): לבשר: 1/2 ק"ג בשר כבש טחון 200 גרם צנובר 2 כפיות מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 2 בצלים קצוצים דק צרור פטרוזיליה קצוצה לרוטב עגבניות: 2 ק"ג עגבניות אפויות בתנור 1 כפית מלח 1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ 1 כפית כמון אורז: 300 גרם אורז 1/2 כפית פלפל לבן 1/2 כפית מלח 1/4 כפית הל טחון 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון 1 כפית אבקת מרק בקר אופן הכנת הקבב: מערבבים את כל החומרים יחד ומגלגלים קציצות מהעיסה. צולים את הבשר על הגריל עד 70% דרגת עשייה. אופן הכנת הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון ידני. מוסיפים מלח, פלפל ירוק חריף וכמון ומערבבים. אופן הכנת האורז: מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל האריזה. אופן ההרכבה: שמים את האורז המבושל בצורה של כיפה במרכז קערה גדולה שאפשר להכניס לתנור. מניחים את קציצות הקבב מסביב לאורז. מזלפים מעל רוטב עגבניות. עוטפים היטב את הקערה בנייר כסף ומכניסים אותה לתנור חם למשך 10-15 דקות. הערות: מקור המתכון: מסעדת "סהרה"
 

clcl

New member
מתכון: כבש בתנור

מתכון: כבש בתנור מרכיבים: 1 יח' של אוסובוקו כבש במשקל של 500 גר' או שוק כבש קטנה במשקל של עד 1 ק"ג (אם משתמשים בשוק כבש, יש להכפיל את כמויות התבלינים) 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור אנגלי 1/2 כפית הל טחון 5 עלי דפנה 1/2 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות 4 גזרים, חתוכים לקוביות 1/2 ק"ג סלרי קצוץ שמן זית לטיגון 2 ליטר מים אופן ההכנה: שמים את האוסובקו במחבת עם שמן זית ומשחימים. מעבירים את האוסובוקו לתבנית. מוסיפים את כל התבלינים, הירקות והמים ומכניסים לתנור למשך שעה וחצי ב-150 מעלות. מגישים את האוסובוקו על מצע אורז וירקות מבושלים. הערות: מקור המתכון: מסעדת "סהרה"
 

clcl

New member
קרנבל לקרניבורים

קרנבל לקרניבורים מאת: מירי חנוך ואייל שני, הארץ יש טעויות שאייל שני לא מצטער עליהן. למשל, לשכוח את השייטעל בדלי תירוש תוסס
 
למעלה