מתכון:צ'ילי קון קרנה
מתכון: צ'ילי קון קרנה חומרים: 1 בצל גדול ½ ק"ג בשר בקר טחון 1 פלפל אדום, קצוץ דק 1 פלפל ירוק, קצוץ דק 1 פלפלון צ'ילי, קצוץ דק (ללא הזרעים) 2 שיני שום, קצוצות 1 קופסת שימורים של שעועית אפויה ברוטב עגבניות 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות ענף אורגנו או זעתר טרי מלח ופלפל שחור (אפשר וטעים להמיר חלק מהמלח ברוטב סויה) אופן ההכנה: 1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן. כשהוא נעשה שקוף מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים יחד כמה דקות, עד שהפלפלים מתרככים. 2. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי טיגון, עד שפירורי הבשר שחומים. 3. מוסיפים את השעועית, רסק העגבניות והתבלינים, ומביאים לרתיחה. 4. מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל לבעבע לפחות חצי שעה. מדי פעם מערבבים. 5. טועמים ומתקנים את התיבול בתוספת מלח, רוטב סויה או חריפות - טבסקו, אבקת צ'ילי, רוטב צ'ילי מתוק. 6. מרתיחים שוב ומגישים על אורז לבן או על פתיתים. * לקבלת צ'ילי בטעם מעושן אפשר להוסיף קוביות קטנות של קבנוס או נקניק מעושן אחר. * שעועית ברוטב צ'ילי היא שעועית חריפה בקופסת שימורים. אפשר להוסיף אותה לתבשיל בנוסף לשעועית האפויה או במקומה, ולקבל ממד נוסף ונועז של חריפות ועניין. * עוד טעמים שמשדרגים את התבשיל: חצי כוס בירה לבנה, שתיים-שלוש קוביות שוקולד מריר, כמה כפות רוטב ברביקיו או יין אדום. הערות: כמעט כמו כל תבשילי הקדרה, גם צ`ילי קון קרנה משתבח ככל שהוא מתבשל יותר והוא טעים עוד יותר אחרי יום במקרר, כשכל הטעמים מתמזגים היטב. מקור המתכון : "גג חמישים שקל" / ענבל קליין
מתכון: צ'ילי קון קרנה חומרים: 1 בצל גדול ½ ק"ג בשר בקר טחון 1 פלפל אדום, קצוץ דק 1 פלפל ירוק, קצוץ דק 1 פלפלון צ'ילי, קצוץ דק (ללא הזרעים) 2 שיני שום, קצוצות 1 קופסת שימורים של שעועית אפויה ברוטב עגבניות 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות ענף אורגנו או זעתר טרי מלח ופלפל שחור (אפשר וטעים להמיר חלק מהמלח ברוטב סויה) אופן ההכנה: 1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן. כשהוא נעשה שקוף מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים יחד כמה דקות, עד שהפלפלים מתרככים. 2. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי טיגון, עד שפירורי הבשר שחומים. 3. מוסיפים את השעועית, רסק העגבניות והתבלינים, ומביאים לרתיחה. 4. מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל לבעבע לפחות חצי שעה. מדי פעם מערבבים. 5. טועמים ומתקנים את התיבול בתוספת מלח, רוטב סויה או חריפות - טבסקו, אבקת צ'ילי, רוטב צ'ילי מתוק. 6. מרתיחים שוב ומגישים על אורז לבן או על פתיתים. * לקבלת צ'ילי בטעם מעושן אפשר להוסיף קוביות קטנות של קבנוס או נקניק מעושן אחר. * שעועית ברוטב צ'ילי היא שעועית חריפה בקופסת שימורים. אפשר להוסיף אותה לתבשיל בנוסף לשעועית האפויה או במקומה, ולקבל ממד נוסף ונועז של חריפות ועניין. * עוד טעמים שמשדרגים את התבשיל: חצי כוס בירה לבנה, שתיים-שלוש קוביות שוקולד מריר, כמה כפות רוטב ברביקיו או יין אדום. הערות: כמעט כמו כל תבשילי הקדרה, גם צ`ילי קון קרנה משתבח ככל שהוא מתבשל יותר והוא טעים עוד יותר אחרי יום במקרר, כשכל הטעמים מתמזגים היטב. מקור המתכון : "גג חמישים שקל" / ענבל קליין