מתכון:צ'ילי קון קרנה

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
מתכון:צ'ילי קון קרנה

מתכון: צ'ילי קון קרנה חומרים: 1 בצל גדול ½ ק"ג בשר בקר טחון 1 פלפל אדום, קצוץ דק 1 פלפל ירוק, קצוץ דק 1 פלפלון צ'ילי, קצוץ דק (ללא הזרעים) 2 שיני שום, קצוצות 1 קופסת שימורים של שעועית אפויה ברוטב עגבניות 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות ענף אורגנו או זעתר טרי מלח ופלפל שחור (אפשר וטעים להמיר חלק מהמלח ברוטב סויה) אופן ההכנה: 1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן. כשהוא נעשה שקוף מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים יחד כמה דקות, עד שהפלפלים מתרככים. 2. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי טיגון, עד שפירורי הבשר שחומים. 3. מוסיפים את השעועית, רסק העגבניות והתבלינים, ומביאים לרתיחה. 4. מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל לבעבע לפחות חצי שעה. מדי פעם מערבבים. 5. טועמים ומתקנים את התיבול בתוספת מלח, רוטב סויה או חריפות - טבסקו, אבקת צ'ילי, רוטב צ'ילי מתוק. 6. מרתיחים שוב ומגישים על אורז לבן או על פתיתים. * לקבלת צ'ילי בטעם מעושן אפשר להוסיף קוביות קטנות של קבנוס או נקניק מעושן אחר. * שעועית ברוטב צ'ילי היא שעועית חריפה בקופסת שימורים. אפשר להוסיף אותה לתבשיל בנוסף לשעועית האפויה או במקומה, ולקבל ממד נוסף ונועז של חריפות ועניין. * עוד טעמים שמשדרגים את התבשיל: חצי כוס בירה לבנה, שתיים-שלוש קוביות שוקולד מריר, כמה כפות רוטב ברביקיו או יין אדום. הערות: כמעט כמו כל תבשילי הקדרה, גם צ`ילי קון קרנה משתבח ככל שהוא מתבשל יותר והוא טעים עוד יותר אחרי יום במקרר, כשכל הטעמים מתמזגים היטב. מקור המתכון : "גג חמישים שקל" / ענבל קליין
 

clcl

New member
מתכון: ככר בשר עטופה בבצק

מתכון: ככר בשר עטופה בבצק מצרכים (ל - 8-10 סועדים): ½1- 2 ק"ג נתח כף (לבקש מהקצב נתח לרוסטביף) שמן לטיגון 4 כפות חרדל משובח 6 שיני שום בינוניות חצויות לאורכן 1 כפית פלפל שחור גרוס לבצק: 2 כוסות קמח (280 גר') 1 כפית אבקת אפיה 4 כפות שמן זית 1 חלמון ביצה 1/2 כפית מלח 2 כפיות תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים דק (תימין, נענע, אורגנו, בזיליקום, רוזמרין) 1/2 – 3/4 כוס מים אופן ההכנה: 1. מטגנים את הבשר מכל הצדדים במחבת חמה מאד עם מעט שמן ומוציאים. 2. יוצרים כ - 12 חריצים עמוקים בבשר ונועצים לתוכם את השום. מורחים בחרדל, בוזקים פלפל גרוס ומכניסים למקרר על גבי צלחת הפוכה (לאפשר לנוזלים להתנקז מהנתח) לשעה. אופן הכנת הבצק: 3. מכניסים את כל החומרים למעט המים לקערת מערבל ולשים במהירות איטית תוך כדי הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך וגמיש מאד שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה של כשעה. 4. מרדדים עלה גדול ודק. מניחים במרכזו את הבשר ועוטפים בבצק. שומרים את עודפי הבצק לקישוט. 5. יוצרים בחלקו העליון של הכיכר 2 חורים עגולים בקוטר 1 ס"מ (לאפשר יציאת אדים) ומקשטים בבצק. 6. אופים בתנור מחומם מראש ל ºC180 בתבנית עם נייר אפייה 45-50 ד' למידיום למידיום-וול להוסיף 5-10 ד'. 7. מוציאים מהתנור, נפתרים מהנוזלים שבתבנית ומגישים מייד לשולחן. חשוב להקפיד לפרוס דק בעזרת סכין משור (סכין לחם) על מנת שהבצק לא ישבר ויתפורר. מומלץ לבזוק מעט מלח גס על פרוסות הבשר בעת ההגשה. ניתן להגיש בליווי רוטב בשר או יין. מקור המתכון: "אדום אדום"
 

clcl

New member
מתכון: נתחונים בנוסח מונגולי

מתכון: נתחונים בנוסח מונגולי מצרכים (ל - 6 מנות) 1 ק"ג כף או שייטל טרי (3 מ"מ עובי כל נתח) שמן לשימון הגריל למרינדה: 5 שיני שום כתושות צרור כוסברה קצוץ 1 כוס רוטב סויה משובח 1 כוס יין שרי יבש לבישול (או יין לבן) 2 כפות סוכר 5 בצלים ירוקים קצוצים רק החלק הירוק אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל חומרי המרינדה תוך המסת הסוכר. 2. משרים את נתחי הבשר במרינדה למספר דקות, מסננים וצולים בזריזות משני הצדדים על מחבת גריל לוהטת משומנת היטב או על גריל. הערות: מומלץ להגיש על מצע של עלים ירוקים או על אורז מאודה. מתאים מאד להגשה גם כמנה ראשונה. מקור המתכון: "אדום אדום"
 

clcl

New member
מתכון: כדורי בשר ביוגורט

מתכון: כדורי בשר ביוגורט מצרכים: לרוטב: 1/2 כוס אוזו 2 שיני שום פרוסות 2 גביעים (500 מ”ל) יוגורט טבעי 1 כרישה (החלק הלבן) קצוצה לכדורים: 1/2 ק”ג בשר טלה טחון 1 פרוסה לחם לבן (ללא הקרום) ספוגה ב-2 כפות אוזו או משקה אחר בטעם אניס (עראק, פסטיס, פרנו)* 2 שיני שום כתושות 1 ביצה 1/2 צרור נענע קצוצה אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. 2. מאדים כרישה עם שום ב-2 כפות שמן זית כ-10 דקות עד להתרככות. מוסיפים אוזו, מבעירים ומאדים את האלכוהול לחלוטין. מוסיפים יוגורט עד לרתיחה עדינה (אחרת היוגורט יתפרק). 3. צרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ ומכניסים לרוטב המבעבע. 4. הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך. 5. מתקנים תיבול ומגישים. אפשר להוסיף נענע טריה לקישוט. הערות: אמנם יש להם צבע לא רגיל, אבל השילוב של בשר ויוגורט מניב תוצאה מפנקת במיוחד. נסו ותרגישו יוון במתכון המקורי היווני מספיגים את הלחם באוזו, אך הטעם יוצא חזק למדי. מקור המתכון: על השולחן
 
למעלה