מתכון "צלי לחובבי יין"

WickedBar

New member
מתכון "צלי לחובבי יין"

אוקי - הכנתי בשישי יצא בן-בן-בן-זונה. חומרים: רבע כוס שמן זית קצת קמח 2 ק"ג כתף עגל מיושן, טרי, מהקצב. מי שקונה קפוא - שיקפא! 6 בצלצלי שאלוט קלופים (זה הבצלים הסגולים הקטנים. הכי טעימים). 3 סלסלות פטריות שמפיניון שטופות ושלמות. 4-5 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לרוב לשולשה חלקים. 1 בקבוק יין אדום - רצוי מרלו. 1/2 2 כוסות מרק בשר. 1/2 1 כוסות יין פורט, רצוי אחד טוב ולא סתם משהו בחמישים שקל. 100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה). 3 כפיות סוכר 4 שיני שום שלמות 2 כפיות מלח חופן קטן גרגירי פלפל אנגלי 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס 4-5 עלי דפנה אוקי - ההכנה בשלושה שלבים: 1. מחממים את השמן בסיר גדול בעל תחתית עבה. מקמחים את הבשר ומטגנים אותו מכל צדיו עד שהוא משחים (זה כדי "לסגור" אותו, אחרת יברחו הנוזלים בבישול). מוציאים ומניחים בצד. מטגנים את הבצלים והבטטות עד שהם משחימים קצת, מוציאים ומניחים בצד. 2. מוסיפים לסיר את המרק, היין והפורט ומגרדים את המשקעים שבתחתית הסיר בכף עץ. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, בוחשים ומביאים לרתיחה. 3. מחזירים את כל המרכיבים לסיר, מוסיפים את השום, הפטריות והתבלינים ומביאים לרתיחה בשנית. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים עד שעתיים וחצי. יוצא בן-זונה, אבל מה - יקר. שלכם, ערן "הגרמלין" בן-סער
 
למעלה