מתכון: קדירת אסאדו עם בננות פלפל ירוק ואגוזי

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
מתכון: קדירת אסאדו עם בננות פלפל ירוק ואגוזי

מתכון: קדירת אסאדו עם בננות פלפל ירוק ואגוזי קשיו המרכיבים: 1 ק''ג שדירת אסאדו שלמה 4 בננות 2 פלפלים ירוקים 1 בצל 1 ראש שום חצוי לחצי עם סכין (לא קלוף) 1 כוס רום 3 כוסות מים מלח פלפל 3 כפות סוכר חום פלפל שאטה אגוזי קשיו אופן ההכנה: ממליחים ומפלפלים את הבשר. מכניסים אותו לפויקה לוהט וסוגרים אותו בצריבה הגונה. מוסיפים את כל הירקות, מבשלים 10 דקות ומוסיפים את הרום ואז את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, ממשיכים לבשל כשעה. מוסיפים את הבננות והסוכר החום ומבשלים במשך עוד שעה וחצי על אש קטנה. אם יש צורך, מוסיפים מים. מסירים מהאש, מוסיפים את אגוזי הקשיו ומגישים. הערות: מקור המתכון: שף אריאל כהן
 

clcl

New member
מתכון: סלט פילה בקר נא וכרוב לבן ברוטב איולי

מתכון: סלט פילה בקר נא וכרוב לבן ברוטב איולי חרדל המרכיבים: 200 גרם פילה בקר 100 גרם כרוב 1 כפית גרגרי קימל 2 בצלים ירוקים איולי: 3 חלמוני ביצה 1 כפית חרדל 1 כפית מיץ לימון מלח פלפל 1 כוס שמן זית אופן ההכנה: איולי: מניחים את החלמונים בקערה. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל וטורפים היטב. תוך טריפה מתמדת, מוסיפים חרדל ואת שמן הזית בטפטוף דק (בתחילה חשוב מאוד שהטפטוף יהיה דקיק. ככל שמתקדמים בהכנה הרוטב יסמיך ויוכל לספוג יותר שמן). סלט: חותכים את נתח הפילה לקוביות קטנות. ואת הכרוב לרצועות דקות מתבלים בקערה עם שמן זית מלח פלפל לימון וגרגירי קימל. הגשה: מסדרים את הסלט במרכז צלחת גדולה ומסביבו מזלפים רוטב איולי. מפזרים בצל ירוק מלמעלה. הערות: מקור המתכון: שף אריאל כהן
 

clcl

New member
מתכון: עוף צלוי במנגו

מתכון: עוף צלוי במנגו החומרים ל - 6 מנות: 1 עוף שלם במשקל 2 ק"ג 2 כוסות נקטר מנגו 1 כוס ציר עוף 2 כפות דבש 2 כפות רוטב סויה 100 גר' צימוקים צהובים 3 כפות שמן זית 2 מנגו גדולים בשלים, קצוצים לקוביות גדולות מלח, פלפל אופן ההכנה: 1. מתבלים את העוף במלח ופלפל. שמים אותו בקדירה כשצד החזה כלפי מטה. מוסיפים את נקטר המנגו, ציר העוף, הדבש והצימוקים. מכסים ומבשלים על הכירה עד רתיחה. 2. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות. 3. הופכים את העוף בקדירה עם החזה כלפי מעלה, מברישים בשמן זית ומעבירים לתנור. 4. אופים 30 דקות. מידי פעם יוצקים מעט מהציר על חזה העוף. 5. כשהעוף מתחיל להזהיב מוסיפים את קוביות המנגו וממשיכים לאפות 15-20 דקות נוספות עד שמזהיב. 6. מגישים עם אורז. הערות: מקור המתכון: ציפי לביא
 

clcl

New member
מתכון : קדרה מעולה עם סלרי ובשר טלה

מתכון : מתכון קדרה מעולה עם סלרי ובשר טלה בסיר גדול על להבה חזקה מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את השומן שנתן לכן הקצב אחרי שניקה את הבשר, עד השחמתו. מוציאים מהסיר לקערה קטנה. מטגנים 2 ק"ג צוואר טלה מנוקה משומן, מכל הכיוונים עד סגירת הבשר (באותו הסיר), ומסננים. שופכים את השמן מהסיר. מוסיפים כוס מים, מחזירים לאש, מגרדים היטב בכף עץ את תחתית הסיר ומורידים מהגז. מסדרים את הטלה עם קילו גבעולי סלרי חתוכים 10 ס"מ אורך, בשכבות. מניחים בתחתית את גבעולי הסלרי, אחר כך את בשר הטלה, מעט מציר המרק (כוס מים חמים וכף שטוחה של אבקת מרק עוף) ופלפל שחור גרוס. מוסיפים מיץ מ-4-3 לימונים, ומכסים במים עד אמצע שכבת הבשר האחרונה. מבשלים על להבה חזקה עד לרתיחה, ואז על להבה נמוכה במשך שעה. מוסיפים קילו תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ומאודים, ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם. מעבירים בעדינות את התבשיל ומעט מהנוזלים לקדרת חרס גדולה, מעטרים בגבעולי רוזמרין, אוטמים היטב את הקדרה עם נייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-30 דקות. הערות: מקור המתכון: "המסעדה של רפא" /ראש פינה
 

clcl

New member
מתכון: נתחי סינטה בחצילים, עם רוטב מתוק חריף

מתכון: נתחי סינטה בחצילים, עם רוטב מתוק חריף (המתכון ל-8 מנות): 4 חצילים יפים 800 גרם סינטה 3/4 כוס סירופ בטעם מייפל 1/3 כוס רוטב סויה 1 כפית גדושה צ'ילי גרוס אופן ההכנה: שוטפים החצילים, קוטמים להם את הראש וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. את החצילים מטגנים בשמן עמוק עד השחמה ומעבירים למסננת. פורסים לרצועות נתח סינטה של 800 גרם. במחבת עמוק בוזקים מעט שמן ומקפיצים את הרצועות עד לשינוי הצבע ("סגירה"). מוסיפים את החצילים, סירופ מייפל, רוטב סויה והצ'ילי גרוס. בוחשים, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות. מגישים על מצע אורז לבן. הערות: מקור המתכון: שפית אורית מושקוביץ
 

clcl

New member
מתכון: מרק גולאש – מרק שהוא ארוחה שלמה

מתכון: מרק גולאש – מרק שהוא ארוחה שלמה המרכיבים: 1.2 ק"ג בשר בקר (שריר או כתף) חתוך לקוביות קטנות מאוד 1 ק"ג בצל חתוך לקוביות 4 שיני שום קצוצות 2 גזרים חתוכים לפלחים (ר.א.: לא היה במתכון המקורי, אבל זה טעים) 2 כפות קמח 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה לפי הטעם 1 קופסה עגבניות מרוסקות 2 כפות רסק עגבניות 10 כוסות מים מעט סוכר 1/2 כוס שמן זית מלח גס ופלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: לקמח את הבשר,לטגן אותו בשומן ולהניח בצד. לטגן את הבצל והשום, להוסיף את הגזר והעגבניות, להוסיף את הבשר, ולערבב ביחד מספר דקות, ולהוסיף בהדרגה את המים. להביא לרתיחה תוך כדי בחישה,להנמיך את האש, לשפר תיבול ולבשל על אש קטנה כשעתיים. לשידרוג ניתן: להשתמש בשפופרות התיבול ההונגריות שלפעמים ניתנות להשגה בארץ. ניתן להוסיף סלרי חתוך לקוביות. ניתן להוסיף קרוטונים של לחם בסוף. אבל הכי טעים להכין ניוקי ולהגיש ביחד פחות או יותר דומה לפסטה ההונגרית המצריכה טרחה גדולה יותר. הערות רפי אהרונוביץ: אני גם תמיד מוסיף בשלב התיבול כפית גרגרי קימל. מקור המתכון: רפי אהרונוביץ'
 

clcl

New member
מתכון: עוף צלוי ברוזמרין, טימין ולימון

מתכון: עוף צלוי ברוזמרין, טימין ולימון - יופי של מתכון מחממים תנור ל-200 מעלות. לוקחים 10 כרעי עוף חצויות לשוק ולירך (עדיף עם עור שלם ויפה). שוטפים צרור טימין וצרור רוזמרין וקוצצים לקטעים באורך 5 ס"מ. פורסים 3 לימונים צהובים לפרוסות. מרימים את שולי העור ותוחבים ברווח שנוצר, בזהירות, גבעולי טימין ורוזמרין ופרוסת לימון. מסדרים בתבנית: יוצקים כוס שמן זית, מסדרים את פרוסות הלימון הנותרות על העוף וזורים מלח ופלפל. יוצקים לתבנית שני שלישים כוס יין לבן (למשל ריזלינג) וצולים 10 דקות, עד שחלקי העוף מזהיבים והיין מתאדה. מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים את חום התנור ל-180 וצולים עוד כחצי שעה. נועצים מזלג ובודקים שהנוזל שניגר ממנו הוא שקוף ולא ורוד. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ-5 דקות, עד שהעוף צלוי מאוד והעור פריך. הערות: מקור המתכון: איילת הירשמן/ "פשוט טעים"
 

clcl

New member
מתכון: עוף ברוטב אגוזים - באז'י

מתכון: עוף ברוטב אגוזים - באז'י מתכון מהמטבח הגרוזיני כמות מנות 8 מצרכים 1 עוף בינוני , צלוי 1 כוס אגוזי מלך , טחונים 8 שיני שום, מעוכות פפריקה חריפה מלח לפי טעם 2 כוסות מים רתוחים , מקורים אופן ההכנה: שמים את העוף בתבנית וצולים בתנור חם במשך חצי שעה , עד שישחים ויתרכך . הופכים את העוף במחצית זמן הצליה שמים את האגוזים ואת השום בקערה בינונית. מוסיפים פפריקה ומלח ומועכים את האגוזים ביד עד שיוצא מהם השמן . מסננים את השמן לקערית קטנה ושומרים . מוסיפים לתערובת האגוזים את המים ומערבבים לעיסה אחידה . חותכים את העוף לנתחים ומסדרים בכלי גשה עמוק . יוצקים על נתיחי העוף את עיסת האגוזים ומטפטפים את שמן האגוזים . משהים כשעה במקום קר ומגישים קר, בתוספת ר'ומי. (*) (*)ר'ומי (בגאורגית: ღომი) מגרגירי שיבולת שועל הדומה לממליגה הרומנית ולפולנטה האיטלקי. נכתב ע"י רוזה
 

o h a d d

New member
ניסית את זה?

זה הולך טוב עם הבננות של הארץ? אני יודע שבדרום אמריקה ישנו סוג מיוחד של בננות לבישול, הן לא מתורות ולא מעיכות.
 
למעלה