מתכון: קדרת טלה, חיטה ותמרים

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
מתכון: קדרת טלה, חיטה ותמרים

מתכון: קדרת טלה, חיטה ותמרים החומרים: 1 ק"ג בשר טלה חתוך לקוביות גסות 1/4 כוס שמן זית 3/4 כוס חיטה מבוררת 20 יח' תמרים מסוג מג'הול 4 בצלים פרוסים לפלחים 4 שיני שום 1/2 כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל לטעמכם אופן ההכנה: 1. מטגנים בשמן הזית את פלחי הבצל עד שהם מקבלים גוון שחום. 2. מוסיפים את בשר הטלה ומטגנים יחד. 3. מוסיפים את החיטה, השום, התמרים והתבלינים. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 4. מבשלים על אש נמוכה למשך שעה עד שעה ורבע ומגישים חם. הערות: מקור המתכון: שי עשהאל
 

clcl

New member
מתכון: תבשיל קדירה אתיופית

מתכון: תבשיל קדירה אתיופית פיקנטית של שוקי עוף וביצים חומות חומרים: שוקי עוף בלי עור (שנמשחו והושרו במיץ מלימון אחד וכף מלח למשך חצי שעה ולאחר מכן נשטפו היטב במים) 4 ביצים קשות קלופות (שהוכנו מבעוד מועד) 2 ק"ג בצל לבן טחון דק 70 גר' שום קצוץ 50 גר' ברברה (תערובת תבלינים אתיופית שעשויה מחלקים שווים של הל טחון, קצח טחון, פלפל שחור טחון, פפריקה חריפה, וזנגביל טחון) כפית שטוחה של מלח כף שטוחה של הל טחון 30 גרם שורש זנגביל טחון דק 1 כוס שמן אופן ההכנה: 1. מבשלים את הבצל בסיר על אש בינונית וללא שמן, עד שהוא מתחיל "להזיע". מוסיפים שמן ומטגנים למשך 15 ד'. מוסיפים את הברברה ומבשלים למשך רבע שעה נוספת, עד שמתקבל רוטב אדום פיקנטי. 2. מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור למשך עשר דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ובוחשים למשך עשר דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף ומבשלים למשך 10 דקות נוספות. 3. לסיום מוסיפים את יתר התבלינים והביצים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 15 דקות נוספות. * מגישים חם על אינג'ירה (לחם אתיופי). הערות: מקור המתכון: מסעדת חבש
 
למעלה