hillabenam
Member
מרכיבים:
להכנת מרק חריימה:
500 גרם דג דניס או סלמון חתוך לחתיכות
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
4 כוסות מים או ציר דגים
2 עגבניות בינוניות קצוצות או מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל
חצי כוס כוסברה קצוצה
להכנת הקוסקוס:
1 כוס קוסקוס
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן זית
מלח לפי הטעם
לצנוברים ברוטב שום:
1/2 כוס צנוברים
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגדול,לאחר מכן מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהבצלים מתרככים ונעשים שקופים.
לאחר מכן,מוסיפים שום הקצוץ ומערבבים במשך 2 דקות עד שהשום מתרכך.
מוסיפים את הפפריקה החריפה,המתוקה,הכמון,המלח,הפלפל,ומערבבים מספר דקות עד שהשום ובצל מצופים בתבלינים.
מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכמון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב כך שהתערובת כולה תהיה מערובבת.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ומבשלים במשך מספר דקות נוספות עד להתרככות העגבניות.
מוסיפים את המים או ציר הדגים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כ-15-20 דקות.
לקראת סוף הבישול, מוסיפים את חתיכות דג הדניס או הסלמון ומבשלים עד שהדג מוזהב. מסננים את המרק ומקשטים בכוסברה הקצוצה.
לוקחים סיר קטן,ומביאים מים רותחים עם מלח.לאחר מכן מסננים את הקוסקוס ומוסיפים אותו למים הרותחים. מכסים ומניחים להתנפח כ-6 דקות.
אחרי 6 דקות, מוסיפים שמן זית ומערבבים בעזרת כף על מנת שהקוסקוס יתערבב כמה שיותר.
מחממים מחבת עם חום בינוני עם שמן זית. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים עד שהם משנים את צבעם לזהוב במשך מספר דקות.
מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה נוספת,עד שהשום סופג את הריח של שאר המרכיבים. מוסיפים קורט מלח וקורט פלפל.
מגישים את הקוסקוס על צלחת שטוחה,ומפזרים מעליו את מרק החריימה ושמים עם הצנוברים שהכנו ברוטב שום.
בתיאבון!
להכנת מרק חריימה:
500 גרם דג דניס או סלמון חתוך לחתיכות
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
4 כוסות מים או ציר דגים
2 עגבניות בינוניות קצוצות או מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל
חצי כוס כוסברה קצוצה
להכנת הקוסקוס:
1 כוס קוסקוס
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן זית
מלח לפי הטעם
לצנוברים ברוטב שום:
1/2 כוס צנוברים
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגדול,לאחר מכן מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהבצלים מתרככים ונעשים שקופים.
לאחר מכן,מוסיפים שום הקצוץ ומערבבים במשך 2 דקות עד שהשום מתרכך.
מוסיפים את הפפריקה החריפה,המתוקה,הכמון,המלח,הפלפל,ומערבבים מספר דקות עד שהשום ובצל מצופים בתבלינים.
מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכמון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב כך שהתערובת כולה תהיה מערובבת.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ומבשלים במשך מספר דקות נוספות עד להתרככות העגבניות.
מוסיפים את המים או ציר הדגים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כ-15-20 דקות.
לקראת סוף הבישול, מוסיפים את חתיכות דג הדניס או הסלמון ומבשלים עד שהדג מוזהב. מסננים את המרק ומקשטים בכוסברה הקצוצה.
לוקחים סיר קטן,ומביאים מים רותחים עם מלח.לאחר מכן מסננים את הקוסקוס ומוסיפים אותו למים הרותחים. מכסים ומניחים להתנפח כ-6 דקות.
אחרי 6 דקות, מוסיפים שמן זית ומערבבים בעזרת כף על מנת שהקוסקוס יתערבב כמה שיותר.
מחממים מחבת עם חום בינוני עם שמן זית. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים עד שהם משנים את צבעם לזהוב במשך מספר דקות.
מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה נוספת,עד שהשום סופג את הריח של שאר המרכיבים. מוסיפים קורט מלח וקורט פלפל.
מגישים את הקוסקוס על צלחת שטוחה,ומפזרים מעליו את מרק החריימה ושמים עם הצנוברים שהכנו ברוטב שום.
בתיאבון!