חלות /לחמניות ומאפים - שמרים רטובה וטובה
חלות / לחמניות מתוקות משמרים רטובה וטובה-פרווה מאת:פירגה לבצק: כדאי לקחת את הסיר של החמין להתפחה-תופח למימדים אדירים –מכל קערה אחרת הבצק יגלוש. לשים בסיר: 2 כוסות חלב / מים 200 גרם מרגרינה/חמאה + 4\3 כוס שמן קנולה 4 ביצים שלמות 1 ק"ג קמח (לא יותר) 2 כפות שמרים יבשים (או להכין ראש עיסה מ-50 גרם שמרים טריים) 4\3 כוס סוכר ל ע ר ב ב היטב לבצק דביק מאד (אסור להוסיף קמח) להניח בסיר את הסיר אני מניחה על בקבוק חם עם מים חמימים ומכסה בניילונית ומגבת/שמיכה משאירים לתפיחה --- אפשר להתפיח רק פעם אחת או כמוני להתפיח 3 פעמים (לתת " בוקס " עדין ולהמשיך להתפיח. לקמח את הידיים ולהעביר את הבצק לשיש------ לחלק לחלקים לפי מה שרוצים להכין. לחלת תלישות או לחמניות יש להשתמש לפחות בחצי מכמות הבצק ומהיתר אופים רולדות ומאפים אישיים . למאפים מתוקים מכינים סירופ מבושל מ-2\1 כוס חמים+2\1 כוס סוכר ומרטיבים מיד כשמוציאים מהתנור. מניחים את המאפים על ניר אפיה במרווחים. ציפוי למאפים כולל הלחמניות לפני האפיה: ביצה כף סילאן 3 כפות שמן+מעט מים לערבב ולהבריש את המאפים להתפיח שוב ולאפות בחום 180 כ-30 דקות. תהנו הערה: אפשר להתפיח במקרר לפחות 5 שעות.