מתכון: קציצות כבש עם שעועית

clcl

New member
מתכון: קציצות כבש עם שעועית

מתכון: קציצות כבש עם שעועית (קציצות מתובלות שמתבשלות בנזיד שעועית פיקנטי, מגישים עם אורז לבן) מתכון ל-5 מנות: לקציצות: 150 גרם בשר כבש טחון 100 גרם בשר בקר טחון צרור פטרוזיליה קצוצה צרור כוסברה קצוצה 2 כפות סולת או פירורי לחם בצל קטן קצוץ 1 שן שום כתוש כף כמון טחון 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית כורכום מלח פלפל שחור פירורי לחם לציפוי הקציצות שמן לטיגון לנזיד השעועית: 3 כפות שמן 1 שן שום פרוס 1 בצל חתוך לפרוסות 2 פלפלים אדומים נקיים מעוקץ וגרעינים, חתוכים לפרוסות 300 גרם שעועית בובס 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כף כמון טחון מלח פלפל שחור, גרוס טרי צרור פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה: 1. משרים את השעועית לילה שלם, מבשלים במים עד לריכוך. מערבבים את כל חומרי הקציצות, וצרים קציצות שטוחות. 2. מחממים במחבת שמן. 3. מצפים את הקציצות בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים, עד להזהבת הקציצות. 4. במחבת רחבה ושטוחה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מעט. מוסיפים את הגמבות ומטגנים עוד כמה דקות. 5. מוסיפים מים, פפריקה, כמון, מלח פלפל שחור ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה. 6. מוסיפים שעועית, מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעה. 7. מוסיפים את הקציצות, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד שעה. הערות: מקור המתכון: שרון גבאי/נענע
 
למעלה