מתכון: שטרודל תפוחי עץ

תוכי

New member
מתכון: שטרודל תפוחי עץ ../images/Emo75.gif

חומרים למילוי השטרודל: 8 תפוחי עץ גרנד סמיט מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ 2 כפות פירורי לחם 1 כוס סוכר 1 כוס אגוזי מלך קצוצים במעבד מזון מיץ מלימון אחד 150 גרם חמאה מומסת 4 דפים של בצק פילו (חברת "שחף") ½ כוס צימוקים בהירים 3 כפות אבקת קינמון חומרים לפירורי בצק שקדים: 300 גרם קמח 225 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות 55 גרם סוכר 55 גרם שקדים מלובנים 150 גרם אבקת סוכר כף אבקת קינמון אופן ההכנה: מערבבים את קוביות העף עם הסוכר, מיץ הלימון, ½ 1 כפות קינמון והצימוקים. מניחים ל-5 שעות במקרר, עד לילה שלם. בתום הזמן מניחים את התערובת על מסננת ומנקזים את הנוזלים. מוסיפים לתערובת ½ כוס אגוזי מלך קצוצים ו- 50 גרם חמאה מומסת, ומערבבים היטב. פורסים על משטח עבודה דך של בצק פילו ומורחים מהחמאה המומסת בעזרת מברשת. מניחים דף פילו שני ומורחים בחמאה. מערבבים ½ כוס אגוזי מלך עם 2 כפות פירורי לחם ועם ½ 1 כפות אבקת קינמון וזורים על הדף באופן אחיד. מניחים דף פילו נוסף, מורחים בחמאה וחוזרים על הפעולה עם הדף פילו הרביעי. יוצרים במרכז דפי הפילו תלולית מהתערובת לכל האורך, כאשר משאירים מהקצוות 4 ס"מ נקיים. מקפלים צד אורך אחד על התערובת וחוזרים על אותה פעולה עם הצד השני. בעדינות הפוכים את הגליל שנוצר, כך שהקצוות יימצאו מתחת למאפה, מורחים חמאה בנדיבות, ומקפלים את הקצוות הגליל. מעבירים את השטרודל בעדינות לתבנית אפייה משומנת קלות. מכניסים למעבד מזון את השקדים המלובנים, עם הסוכר, וטוחנים אותם לפירורים. מוסיפים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות, ומעבדים את כל ההחומרים בפולסים קצרים, עד שיווצרו פירורים גדולים. מפזרים מהפירורים על הבצק השטרודל לכל אורכו ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים 25-30 דקות. מוציאים מהתנור בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד. מומלץ להגיש עם כדור גלידת קינמון. בתיאבון..............
 
למעלה