מתכון של 2 תבניות אינגליש קייק הפך ל 3!

hofnoan

New member
מתכון של 2 תבניות אינגליש קייק הפך ל 3!

מה יש מצב שזה בגלל ששמתי ביצים אקסטרא לארג'? רציתי רגילות אבל זה מה שהיה בסופר.
אני יוצק 2 תבניות ואני רואה שנשאר עוד המון. לקחתי עוד אחת וזה מילא אותה עד הסוף (נו, שלושת רבעי). אפילו נשאר שאריות בכלי.

מוזר? הגיוני? זה באמת בגלל הביצים שיש להם המון חלבון ויצא מרנג ענק (שמערבבים לשאר התערובת)
 

ניריתי 1

New member
האם זה מתכון שהכנת בעבר ?

בעבר הספיק ל 2 תבניות והפעם ל 3 ?
או שזה מתכון חדש שלא הכנת קודם, עם הנחיה ל 2 תבניות ?

אם בעבר כבר הכנת, לדעתי ה"בעיה" היא בביצים. הרבה פעמים הביצים במארזים הם בגודל שונה ממה שמצויין על האריזה. כפי הנראה "נפלת" על ביצים XL. הביצים יוצרות המון נפח. בקלות מסביר את התופעה.

אם מדובר במתכון חדש שמעולם לא הכנת, יתכן והמתכון לא מדוייק. כבר קרה לי כי מתכונים שמיועדים ל 2 תבניות, בפועל מילאו לי רק תבנית אחת, או להיפך.
 

hofnoan

New member
זה מתכון שהכנתי המון פעמים

ולצערי בסופר כל הבצים היו שבורות חוץ מה XL.

בכל אופן שכחתי אותן קצת בתנור והן צנחו, אבל עדיין טעימות מבפנים
 

ניריתי 1

New member
במקרה כזה מה שעושים ...

הולכים לפי משקל הביצים.

לדוגמא : אם במתכון נדרשות 5 ביצים L. זה אומר שסה"כ אתה זקוק ל 300 גרם ביצים (ביצת L שוקלת כ 60 גרם). ואז לא משנה אם הביצה קטנה או גדולה. תטרוף את הביצים היטב לפני שקילה.

הרי לך טבלה קטנה, למצבים שכאלה ...
ביצה במידה M שוקלת כ 50 גרם (חלבון 30, חלמון 20)
ביצה במידה L שוקלת כ 60 גרם (חלבון 35, חלמון 25)
ביצה במידה XL שוקלת כ 70 גרם (חלבון 40, חלמון 30)
 

hofnoan

New member
מעולה!


זה מה שאני אוהב באפיה בניגוד לבישול
הכל מדוייק! איזה כיף
 

bali

New member
מנהל
בהחלט הגיוני שהחלפת הביצים בכאלה XL

הגדילה משמעותית את כמות הבלילה.
השאלה אם זו בכלל בעיה
עוגה אחת מקפיאים ותישאר ליום אחר שבו ממש יתחשק לך לאכול עוגה ולא יהיה לך כוח לאפות אותה.

נירית שמה לך טבלה לגבי גדלי ביצים והיא צודקת כמובן - בפעם הבאה אם הביצים שיש לך הן גדולות או קטנות מהרגיל, כי ברוב המתכונים אלא אם מצויין אחרת, הכוונה לביצה ממוצעת, כלומר מידה L, אפשר לבדוק כמה ביצים צריך בגודל השונה לפי המשקל.
 

hofnoan

New member
עם חברים כמו שלי

מספיקות כמה דקות לחסל הכל חחחחח
 
למעלה