מתכון

lili the one

New member
מתכון ../images/Emo92.gif

נכון פורים, אבל אוטוטו פסח בפתח ואני אחראית על המנה הראשונה. אז ככה: המנה צריכה להיות כשרה לחג וטבעונית. כלומר ללא קמח, ביצים גבינות שמנת וחלב. הצעה? מישהו?.... (מלבד אנטיפסטי) פורים שמח
 

p e b b l e

New member
ועוד שאלה, איזה סוג של מנה ראשונה?

מרק, סלט, חם, קר? מגישים עוד משהו חוץ מהמנה הזו?
 

lili the one

New member
משהו קליל

אנו מכינים מנה ראשונה אחת של דגים, וצריכים מנה נוספת לאלה שלא אוכלים דגים וגם טבעונים.
 

p e b b l e

New member
רעיונות

הצעות: עלי גפן ממולאים בקינואה גראטן ירקות שורש עם חלב קוקוס פטריות ממולאות באגוזים קניידלך ממולאים בפטריות (בסגנון קובה) קציצות ירק קציצות קינואה ברוטב עגבניות דלורית ממולאת בפירות יבשים - http://veg.anonymous.org.il/artrec-dalorit.html מגדל פטריות, עגבניות וקישואים - http://veganyumyum.com/2008/07/miniature-napoleons-with-eggplant-creme (ולהוריד מהמתכון את רוטב הסויה) אם מדובר באוכלי קטניות אז יש עוד מלא אפשרויות כי אפשר גם אורז ותירס ושעועית ועדשים...
 

p e b b l e

New member
מתכון לגראטו ירקות שורש

רכיבים: 2 תפוחי אדמה בינוניים 1 בטטה 1/2 דלורית 3 ארטישוק ירושלמי פחית חלב קוקוס מלח, פלפל, שום גבישי, בזיליקום יבש הכנה: פורסים את הירקות לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או קולפן. מפזרים בכף קצת חלב קוקוס על תבנית פיירקס. מניחים בתבנית את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהם מפזרים את התבלינים וכמה כפות של חלב קוקוס. חוזרים על התהליך עם כל הירקות השונים ובסוף שופכים את שאר חלב הקוקוס על הפרוסות. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור מחומם לכ- 190 מעלות. לאחר 45 דקות מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 15 דקות או עד שניתן להחדיר דרך כל השכבות מזלג בקלות (כל הירקות התרככו)
 
זו עונת הירקות המיוחדים

פול שעועית ירוקה קטנה. אפונה ירוקה ברוקולי שקדים ירוקים צעירים , שמוגשים מבושלים בקלפיתם , ברוטב מעניין. שומר. ועוד ועוד. כדאי להפתיע בהם.
 

שחף ים

New member
סלט נפלא למנה ראשונה.

2 סלסלות של פטריות שמפניון צרור של בצל ירוק , לקצוץ רק את החלק הירוק . חופן אגוזי פקן מסוכרים או אגוזי פקן רגילים רוטב סויה או כל רוטב אחר. לערבב ביחד. יוצא סלט מדהים.
 
למעלה