קוגל תפוחי אדמה/רות סירקיס
קוגל תפוחי אדמה ירושלמי אמיתי (מ.נ.) קוגל תפוחי אדמה/רות סירקיס "פשטידות עולמיות" המצרכים: 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים במעבד 1/2 ק"ג בצל פרוס דק במעבד, או קצוץ דק 4 כפות קמח תופח 3 ביצים טרופות 2 כפיות מלח 1/2 כפית פלפל שחור(אפשר פחות) 1 כפית פפריקה מתוקה קורט פפריקה חריפה חצי כוס שמן. תבנית30x12, עומק 8 ס"מ חום 180 מעלות ההכנה: מעבירים את תפוחי האדמה והבצל למגבת מטבח גדולה מבד,ומהדקים מעל הכיור לניקוז מכסימלי של הנוזלים . מעבירים לקערה,ומוסיפים את שאר החמרים,ורק שליש כוס שמן. משמנים את התבנית ויוצקים את התערובת. מישרים ומטפטפים את שארית השמן על פני הפשטידה. אופים קרוב לשעתיים או עד שמשחים יפה. ניתן גם לאפות כמו חמין, בחום 100 מעלות למשך לילה שלם,ואז צריך לכסות בניר כסף למניעת התייבשות. קוגל נהדר, שעדיין מוכרים אותו במאה שערים. מקור המתכון: רות סירקיס - מהספר "פשטידות עולמיות"