מתכונים במקום יום חמישי../images/Emo21.gif../images/Emo48.gif
מכיוון שכמעט שלא יוצא לי להיכנס בימי חמישי-שישי,ואז אני לא יכולה להצטרף לשרשור המתכונים החלטתי לכתוב עכשיו שני מתכונים מנצחים שגרפו המון המון מחמאות בארוחה שעשינו בסוכות: כרוב ממולא ========== להקפיא ראש כרוב למשך הלילה. להוציא מההקפאה, לחתוך את בסיס הכרוב כך שהעלים ישתחררו בקלות ולשטוף אותם (טיפ שקיבלתי אח"כ - להשרות קצת את העלים במים רותחים כדי שיתרככו) למלית: בשר טחון (בקר או עוף) 2 בצלים בנוניים מטוגנים (כשהם מזהיבים להוסיף 1 גזר מגורד ולהמשיך לטגן עד לקבלת גוון זהוב אחיד לכל התערובת) מלח, פלפל אבקת מרק עוף קמצוץ של שמיר או פטרוזיליה קצוצה 1/2 כוס אורז שטוף לא מבושל לערבב את הכל ובמנות של כף בערך להעמיס לכל עלה ולגלגל להניח את הכל בסיר ולכסות ברוטב: רסק עגבניות, מים, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה יוצא ממש מעולה!!!! ולקינוח: עוגת גבינה ללא אפיה =================== * כדאי להכין בתבנית קפיצית מצרכים: שקית פרורי ביסקוויטים כ- 850 גר´ גבינה לבנה 5% 100 גר´ חמאה מומסת 1 וחצי כוסות סוכר 2 קופסאות שמנת מתוקה 1 וחתי שקיות ג´לטין (21 גר´) 3/4 כוס מים רותחים סוכר וניל - 2 שקיות ריבה למריחה הכנה: ממיסים חמאה מערבבים את החמאה עם פרורי הביסקוויטים, משטיחים על בסיס התבנית ומהדקים מקציפים שמנת מתוקה, עם תחילת הווצרות הקצף מוסיפים סוכר ממיסים ג´לטין עם מים רותחים עד להמסה מלאה בנפרד עושים בלילה של גבינה עם סוכר וניל ולתוכה מוסיפים את הג´לטין המומס ואת השמנת המתוקה המוקצפת יוצקים את התערובת מעל פרורי הביסקווטים ומכניסים למקרר לאחר הקרשה (אחרי לילה בערך) מורחים מעל את הריבה יוצא יאמי שזה לא יאמן!!!
מכיוון שכמעט שלא יוצא לי להיכנס בימי חמישי-שישי,ואז אני לא יכולה להצטרף לשרשור המתכונים החלטתי לכתוב עכשיו שני מתכונים מנצחים שגרפו המון המון מחמאות בארוחה שעשינו בסוכות: כרוב ממולא ========== להקפיא ראש כרוב למשך הלילה. להוציא מההקפאה, לחתוך את בסיס הכרוב כך שהעלים ישתחררו בקלות ולשטוף אותם (טיפ שקיבלתי אח"כ - להשרות קצת את העלים במים רותחים כדי שיתרככו) למלית: בשר טחון (בקר או עוף) 2 בצלים בנוניים מטוגנים (כשהם מזהיבים להוסיף 1 גזר מגורד ולהמשיך לטגן עד לקבלת גוון זהוב אחיד לכל התערובת) מלח, פלפל אבקת מרק עוף קמצוץ של שמיר או פטרוזיליה קצוצה 1/2 כוס אורז שטוף לא מבושל לערבב את הכל ובמנות של כף בערך להעמיס לכל עלה ולגלגל להניח את הכל בסיר ולכסות ברוטב: רסק עגבניות, מים, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה יוצא ממש מעולה!!!! ולקינוח: עוגת גבינה ללא אפיה =================== * כדאי להכין בתבנית קפיצית מצרכים: שקית פרורי ביסקוויטים כ- 850 גר´ גבינה לבנה 5% 100 גר´ חמאה מומסת 1 וחצי כוסות סוכר 2 קופסאות שמנת מתוקה 1 וחתי שקיות ג´לטין (21 גר´) 3/4 כוס מים רותחים סוכר וניל - 2 שקיות ריבה למריחה הכנה: ממיסים חמאה מערבבים את החמאה עם פרורי הביסקוויטים, משטיחים על בסיס התבנית ומהדקים מקציפים שמנת מתוקה, עם תחילת הווצרות הקצף מוסיפים סוכר ממיסים ג´לטין עם מים רותחים עד להמסה מלאה בנפרד עושים בלילה של גבינה עם סוכר וניל ולתוכה מוסיפים את הג´לטין המומס ואת השמנת המתוקה המוקצפת יוצקים את התערובת מעל פרורי הביסקווטים ומכניסים למקרר לאחר הקרשה (אחרי לילה בערך) מורחים מעל את הריבה יוצא יאמי שזה לא יאמן!!!