מתכונים במקום יום חמישי

צילולה

New member
מתכונים במקום יום חמישי../images/Emo21.gif../images/Emo48.gif

מכיוון שכמעט שלא יוצא לי להיכנס בימי חמישי-שישי,ואז אני לא יכולה להצטרף לשרשור המתכונים החלטתי לכתוב עכשיו שני מתכונים מנצחים שגרפו המון המון מחמאות בארוחה שעשינו בסוכות: כרוב ממולא ========== להקפיא ראש כרוב למשך הלילה. להוציא מההקפאה, לחתוך את בסיס הכרוב כך שהעלים ישתחררו בקלות ולשטוף אותם (טיפ שקיבלתי אח"כ - להשרות קצת את העלים במים רותחים כדי שיתרככו) למלית: בשר טחון (בקר או עוף) 2 בצלים בנוניים מטוגנים (כשהם מזהיבים להוסיף 1 גזר מגורד ולהמשיך לטגן עד לקבלת גוון זהוב אחיד לכל התערובת) מלח, פלפל אבקת מרק עוף קמצוץ של שמיר או פטרוזיליה קצוצה 1/2 כוס אורז שטוף לא מבושל לערבב את הכל ובמנות של כף בערך להעמיס לכל עלה ולגלגל להניח את הכל בסיר ולכסות ברוטב: רסק עגבניות, מים, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה יוצא ממש מעולה!!!! ולקינוח: עוגת גבינה ללא אפיה =================== * כדאי להכין בתבנית קפיצית מצרכים: שקית פרורי ביסקוויטים כ- 850 גר´ גבינה לבנה 5% 100 גר´ חמאה מומסת 1 וחצי כוסות סוכר 2 קופסאות שמנת מתוקה 1 וחתי שקיות ג´לטין (21 גר´) 3/4 כוס מים רותחים סוכר וניל - 2 שקיות ריבה למריחה הכנה: ממיסים חמאה מערבבים את החמאה עם פרורי הביסקוויטים, משטיחים על בסיס התבנית ומהדקים מקציפים שמנת מתוקה, עם תחילת הווצרות הקצף מוסיפים סוכר ממיסים ג´לטין עם מים רותחים עד להמסה מלאה בנפרד עושים בלילה של גבינה עם סוכר וניל ולתוכה מוסיפים את הג´לטין המומס ואת השמנת המתוקה המוקצפת יוצקים את התערובת מעל פרורי הביסקווטים ומכניסים למקרר לאחר הקרשה (אחרי לילה בערך) מורחים מעל את הריבה יוצא יאמי שזה לא יאמן!!!
 
למעלה