מתכונים הודיים

טלאית321

New member
טליה מתפחים רק פעם אחת

ואז מחלקים את הבצק..מרדדים ואופים על נייר אפיה הלחם יוצא במידה קראנצ'י את יכולה לשאול אם לא ברור משהו אשמח לענות
 

טלאית321

New member
קארי עוף בנוסח גואה

25 גר' תמרהינדי 2.5 ס"מ זנגביל טרי פרוס 10 כדורי פלפל שחור 6 זרעי הל 6 ציפורנים שלמות מקל קינמון 2 כפות 40 גר' מרגרינה (או 3 כפות שמן) בצל גדול פרוס עוף מחולק ל-8 1/2 כפית כורכום 1 וחצי כפיות צ'ילי 1 וחצי כוסות מים 50 גר' פתיתי קוקוס 1 כפית סוכר הכנה: שורים את התמרהינדי ב-2 כוסות מים חמים כ-15 דק'. מסננים את התמרהינדי. טוחנים את הזנגביל, שום, כדורי הפלפל, הל, ציפורנים, קינמון, יחד עם החומץ למעין משחה. בסיר, מחממים את המרגרינה (או השמן), ומטגנים את הבצל להשחמה קלה. מוסיפים את ניתחי העוף לקבלת גוון חום-בהיר. מוסיפים את התבלינים הטחונים, הכורכום והצ'ילי ומטגנים כ-2 דק'. מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים את הקוקוס, מי התמרהינדי, מלח (לפי הטעם), הסוכר. בוחשים היטב. מבשלים כ-45 דק'. ***מגישים עם אורז ופלפל חריף ירוק! --בתיאבון--
 

טלאית321

New member
דאל עדשים- חובה להכין!!!

250 גר' עדשים אדומות שטופות 1 ו-3/4 כוסות מים 1/2 כפית כורכום 2 כפיות כוסברה טחונה (אפשר טרייה) 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק 3 עגבניות קלופות וקצוצות מלח 50 ג' חמאה (או מרגרינה) 1 בצל קצוץ הכנה: מרתיחים בסיר את העדשים עם המים, הכורכום והגת (=כוסברה) כ-20 דק' עד לריכוך. במעבד מזון, מרסקים קלות ומחזירים לסיר. מוסיפים את הפלפל החריף, העגבניות, מלח (לפי טעם), מכסים ומבשלים כ-30 דק'. מסירים מהאש ושומרים בצד. מחממים את החמאה (או המרגרינה), מטגנים את הבצל להשחמה קלה. מוסיפים על דאל העדשים. ***מגישים עם אורז או לחם. <---------מאד טעים!! -יאמי-
 

טלאית321

New member
גארם מסאלה להכנה בבית

20 גרגרי הל 2 1/2 כפות כמון 1 כף כדורי פלפל שחור 1 כף ציפרנים שלמות 2 מקלות קנמון 1/4 אגוז מוסקט מגורר לטחון הכל ולשמור בצנצנת
 

טלאית321

New member
עליי לציין שהמתכונים

והכנת "גארם מאסלה" מתוך הספר של "הבישול ההודי " בערעכת רות סירקיס
 

חניש7

New member
טלאית,יש לי את "הארי קארי" של דן שנ

שנער {קומאר דואן} מאכלים הודיים משנת 82 מעולם לא בישלתי אוכל הודי,אכלתי במסעדות בחול במיוחד באנגליה.לא זוכרת איך התגלגל אלי הספר.
 

טלאית321

New member
חניש אם את אוהבת אוכל הודי

תתחילי להכין...כל מנה היא טובה בפני עצמה
הספר שיש לי הוא משנת 92 פחות ותיק משלך)
המתכונים כשרים 82 הספר שווה הרבה כסף :)
 

חניש7

New member
טלאית,ומומחי אוכל הודי כ../images/Emo153.gif|מרוב

מצאתי בספר וורסיה קלה מה דעתך המלומדה קארי בצים 6 ביצים קשות חתוכות לחצאים 1 בצל חתוך דק 2 שיני שום 1/4 כפית כורכום 1/2 כפית חרדל האם הכוונה לאבקה??? 1/2 כפית כמון כפית קוסברה ירוקה קצוצה 1/2 כפית פלפל אדום חריף 2 עגבנית גדולות ובשלות או 4 כפות רסק 4 כפות שמן 1/2 1 כוסות מים בתודה חני
 

טלאית321

New member
חני לגבי חרדל

אפשר להשתמש באבקת חרדל עדיף לחרדל--ממרח אני לא מומחית אני מבצעת את ההוראות שיש בספר
 
../images/Emo67.gif מידע חשוב ביותר!!!

חבל שלא טרחת למסור אותו כבר בהתחלה הודית כשרה??? זה כמעט כמו ההמצאה של השרימפסים הכשרים
ואני חשבתי שאלו מתכונים אותנטיים...
 

טלאית321

New member
טליה אין צורך להתחכם!!!

אמרתי מפורשות שהמתכונים לא שלי...סתכלי כמה דפים אחורה המתכונים התבקשו לאלה שאין להם ספרי בישול הודי,,וכן, ביקשו מתכונים שאני ניסיתי! יש בעיה? תבקשי שימחקו את ההודעות
 
בפירוש לא מתחכמת

רק שאם היית מוסרת את המידע יחד עם המתכון לא הייתי שוקלת לנסות לא נורא, בפעם הבאה אני יעבור על כל הארכיון על מנת להשתמש במתכון כלשהו.............
 

חניש7

New member
גרם מסלה

8 כפות כוסברה טחונה 2 כפות ציפורן טחונה 8 כפות פלפל שחור טחון 1 כף פרח אגוז מוסקט (מייס) 6 כפות כמון טחון 3 כפות הל טחון 2 כפות קינמון 3 ככות עלה דפנה טחון לערבב לשמור בצינצנת. פירוש השם : חם כלומר חריף
 
ועכשיו אחרי שהבצק נמצא בהתפחה

נראה לי שהחסרת כמה פרטים במתכון כמו-
האם החמאה נכנסת לתוך הבצק או שהיא לזיגוג לפני ההכנסה לתנור? (אני הכנסתי לבצק וכולי תקווה שאכן לכך התכוון המשורר)
חסרים נוזלים בבצק- חצי כוס חלב לארבע כוסות קמח...
באיזה מרקם הבצק צריך להיות? על מנת להגיע לתוצאות טובות בבצק, יש צורך בכל האינפורמציה על מנת לא להיות במצב שלי כרגע- יצליח או לא יצליח.... תהייה ארוחת ערב עם לחם נאן או להתכונן עם אופציה מהירה אחרת.......
 

טלאית321

New member
טליה כמו שהקלדתי

ללוש מכל החומרים בצק כולל החמאה הבצק אמור להיות רך אם חסר מים להוסיף מצטערת שלא הדגשתי מפאת המהירות הלחם אמור לצאת קראנצ'י.
 
למעלה