3 סלטים קלים
1- סלט חסה
חסה (את העלים להשאיר במי קרח די יהיו קריספים).
חתיכות אגסים (אפשר לפרוס לאורך).
גבינת רוקפור מפוררת או חתיכות קטנות.
אגוזי מלך/פקאנים/חצאי שקדים לבנים (קלויים מעט).
את הרוטב (ויניגרט או כל רוטב שתחפצו) שופכים על הסלט קצת לפני ההגשה מערבבים בידיים.
2- שעועית ירוקה עם שומשום
3 כוסות שעועית ירוקה (טרייה או קפואה)
2 בצלים ירוקים, החלק הלבן והירוק
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2 כפות זרעוני שומשום (לא חובה)
מבשלים את השעועית עד שהיא מוכנה לאכילה, אך עדיין שומרת על פריכותה.
מסננים ומעבירים לקערה. פורסים את הבצלים ומוסיפים לשעועית. מזליפים את רוטב הסויה ואת השומשום. קולים את השומשום במחבת יבשה עד השחמה.
זורים את השומשום על השעועית ומגישים.
3-סלט לבבות ארטישוק עם פטריות וזיתים בחומץ יין
החומרים:
400 גר` תחתיות ארטישוק קפואים
סלסלת פטריות שמפיניון טריות שלמות
כ-150 גר` בצלצלי פנינה
כ- 150 גר` זיתים במרינד חומץ יין
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
שמיר טרי קצוץ
מלח
מעט פלפל לבן
שמים את תחתיות הארטישוק במים + חומץ, ( ככה לפי העין, זה שומר על צבעם ).
עד להפשרתם.
לאחר ההפשרה, חותכים את תחתיות הארטישוק לשמיניות.
מאדים אותם כ-15 דקות.
לקראת סוף האידוי מוסיפים את הפטריות השלמות לעוד אידוי של
מס` דקות, ומורידים מהאש.
לתוך קערה שמים את תחתיות הארטישוק והפטריות המאודים,
מוסיפים את הזיתים ובצלי הפנינה.
מתבלים בשמיר, שמן זית, מלח, מעט פלפל לבן והלימון.