אוקיי, אני אתן מתכון
זה בערך המתכון הראשון שלמדתי להכין. ואז תגיד לי אם זה נראה לך מסובך מדי או לא, כי אני יודעת שמה שנראה לי פשוט במטבח לפעמים נראה מסובך לאנשים יותר מאותגרים בישולית.
[ושים לב שאני בכוונה כותבת בפירוט רב] מרכיבים: - חבילה של פסטה (לא משנה באיזו צורה) - קופסה של עגבניות מרוסקות (שים לב, לא רסק עגבניות אלא עגבניות מרוסקות) - מלח, פלפל שחור, אבקת שום, בזיליקום (יבש), אורגנו (יבש) (אם אתה רוצה קצת יותר להתקדם, אפשר גם בצל ושמן זית). מכשור: -סיר גדול -מסננת - סיר בינוני - כף עץ (למתקדמים, סכין וקרש חיתוך). הכנה: 1. מלא את הסיר הגדול במים. שים את הסיר על הכירה על אש בינונית-גבוהה. כאשר המים מבעבעים מאוד (רותחים), הוסף בערך 2 כפיות מלח למים. 2. שפוך את הפסטה לסיר, ותן לה להתבשל, תוך שאתה מערבב כל כמה דקות עם כף העץ. כאשר הפסטה נראית כאילו היא יותר בהירה בצבע ותפוחה (אפשר להעריך בערך כמה זמן זה יקח בהתאם להוראות על השקית), הוצא בזהירות חתיכה של פסטה באמצעות כף העץ, תן לה להתקרר כמה שניות, ואז תן בה ביס. אם היא רכה, והצבע הפנימי שלה אחיד (כלומר אין חלק לבן במרכז הפסטה בחלק שנחתך על ידי הביס), היא מוכנה. אם היא עדיין קשה, תן לה להתבשל עוד קצת. 3. כאשר הפסטה מוכנה, שים את המסננת בתוך הכיור ושפוך את הפסטה לתוך המסננת. שמור אותה בצד. עכשיו לרוטב: (1. למתקדמים - קצוץ את הבצל לקוביות קטנות קטנות, שים קצת שמן זית בסיר הבינוני, שים את הסיר על אש קטנה, וטגן את הבצל כמה דקות עד שהוא מתחיל להיות זהוב. אז עבור לשלב הבא) 1. (ללא מתקדמים) - שים את הסיר הבינוני על אש קטנה, פתח את קופסת העגבניות המרוסקות, ושפוך אותה לתוך הסיר [אם עשית את הבצל אז שפוך אותה לתוך הסיר שבו הבצל נמצא]. 2. עכשיו צריך לתבל את הרוטב. בזהירות תוסיף בערך חצי כפית מכל דבר (מלח, פלפל, תבלינים), וערבב היטב. אז תן טעימה, ותוסיף עוד תיבול לפי הטעם. 3. בשל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב חם מאוד. להגשה: 1. שים פסטה על צלחת, וערום עליה מרוטב העגבניות. בתאבון.