מתכונים טבעוניים לנכים בישולית...

מתכונים טבעוניים לנכים בישולית...

הלו... אני כבר כמה זמן רוצה ללמוד לבשל ולהכין לעצמי אוכל, נשמע לי כמו עסק ממש נחמד...
הבעייה היא שכרגע אני לא מבין בזה כלום ואת רוב המתכונים שיש באינטרנט לא נראה לי שאני אצליח להכין כמו שצריך... יש לכם אולי קישורים או המלצות למתכונים טבעוניים ממש (ממש ממש) פשוטים שאפשר להכין בבית...? אם אפשר עם כמה שפחות סיכוי לשרוף את המטבח או לאבד עין...
תודה...
 

d a p h n a

New member
אוקיי, אני אתן מתכון

זה בערך המתכון הראשון שלמדתי להכין. ואז תגיד לי אם זה נראה לך מסובך מדי או לא, כי אני יודעת שמה שנראה לי פשוט במטבח לפעמים נראה מסובך לאנשים יותר מאותגרים בישולית.
[ושים לב שאני בכוונה כותבת בפירוט רב] מרכיבים: - חבילה של פסטה (לא משנה באיזו צורה) - קופסה של עגבניות מרוסקות (שים לב, לא רסק עגבניות אלא עגבניות מרוסקות) - מלח, פלפל שחור, אבקת שום, בזיליקום (יבש), אורגנו (יבש) (אם אתה רוצה קצת יותר להתקדם, אפשר גם בצל ושמן זית). מכשור: -סיר גדול -מסננת - סיר בינוני - כף עץ (למתקדמים, סכין וקרש חיתוך). הכנה: 1. מלא את הסיר הגדול במים. שים את הסיר על הכירה על אש בינונית-גבוהה. כאשר המים מבעבעים מאוד (רותחים), הוסף בערך 2 כפיות מלח למים. 2. שפוך את הפסטה לסיר, ותן לה להתבשל, תוך שאתה מערבב כל כמה דקות עם כף העץ. כאשר הפסטה נראית כאילו היא יותר בהירה בצבע ותפוחה (אפשר להעריך בערך כמה זמן זה יקח בהתאם להוראות על השקית), הוצא בזהירות חתיכה של פסטה באמצעות כף העץ, תן לה להתקרר כמה שניות, ואז תן בה ביס. אם היא רכה, והצבע הפנימי שלה אחיד (כלומר אין חלק לבן במרכז הפסטה בחלק שנחתך על ידי הביס), היא מוכנה. אם היא עדיין קשה, תן לה להתבשל עוד קצת. 3. כאשר הפסטה מוכנה, שים את המסננת בתוך הכיור ושפוך את הפסטה לתוך המסננת. שמור אותה בצד. עכשיו לרוטב: (1. למתקדמים - קצוץ את הבצל לקוביות קטנות קטנות, שים קצת שמן זית בסיר הבינוני, שים את הסיר על אש קטנה, וטגן את הבצל כמה דקות עד שהוא מתחיל להיות זהוב. אז עבור לשלב הבא) 1. (ללא מתקדמים) - שים את הסיר הבינוני על אש קטנה, פתח את קופסת העגבניות המרוסקות, ושפוך אותה לתוך הסיר [אם עשית את הבצל אז שפוך אותה לתוך הסיר שבו הבצל נמצא]. 2. עכשיו צריך לתבל את הרוטב. בזהירות תוסיף בערך חצי כפית מכל דבר (מלח, פלפל, תבלינים), וערבב היטב. אז תן טעימה, ותוסיף עוד תיבול לפי הטעם. 3. בשל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב חם מאוד. להגשה: 1. שים פסטה על צלחת, וערום עליה מרוטב העגבניות. בתאבון.
 
תודה רבה על ההסבר המפורט!

סוף סוף מישהי שמבינה אותי ואת חוסר הידע והכישרון שלי...
פסטה כבר הצלחתי להכין כמה פעמים לפי ההוראות שעל השקית (שהן די דומות להוראות שלך), אבל אני אנסה את הרוטב עגבניות... תודה! אני אשמח לשמוע על עוד מתכונים למתחילים...
 

taliF454

New member
מג'דרה עם הערות וביאורים

מבוססת על המתכון הזה: http://www.2eat.co.il/show_recipe.aspx?recipe=429 הקדמה: לפני שאני מבשלת את העדשים ,אני מפזרת את הכמות הרצויה על חתיכת מפה ישנה בצבע אדום (מבליט את הלכלוכים הלא רצויים) ומוציאה את כל מה שלא נראה כמו עדשה. אח"כ שמה במסננת לפסטה ושוטפת את העדשים. במקום לטגן את כל הבצל בנפרד מהעדשים ולאחד אותם בשלב מאוחר יותר אני לוקחת בצל וחוצה אותו. חצי אחד נקצץ דק והוא יטוגן לפני הוספת העדשים והמים (ר' שלב "מרק"). חצי שני נפרס לפרוסות דקות והוא יטוגן במחבת כתוספת קריספית למג'דרה המוכנה אם אוהבים (אני לא,ולכן המטבח שלי מסריח מחצאי בצלים רוב השבוע) המתכון לגופו: מתחילים ב"מרק העדשים"- מטגנים על אש קטנה חצי מהבצל עם חצי מכמות השמן. כשהבצל משחים מוסיפים מים,מביאים לרתיחה ומוסיפים את העדשים (אם הבצל טוגן כמו שצריך נוצר מרק חום). מבשלים את העדשים על להבה גדולה במשך עשר דקות,מנמיכים וממשיכים לבשל עד לריכוך (בבישול על כירה חשמלית משנת תרפ"פו במטבחי הזעיר לוקח העסק כחצי שעה) כשהעדשים רכות מספיק מסננים את ה"מרק" לתוך מסננת גדולה שיושבת על סיר גדול בתוך הכיור (כדי לשמור את הנוזלים). מודדים את כמות המים שנשארו בסיר. אם צריך מוסיפים מי ברז כדי להשלים לכמות הנחוצה לבישול האורז (אני מבשלת אורז בכמות כפולה של מים,יש גם מי שמעדיפים כמות וחצי) מוסיפים את האורז ואת המלח ומביאים שוב לרתיחה. (כאן מגיע שלב שזהה לבישול רגיל של אורז,אבל אני מפרטת) מנמיכים את הלהבה למינימום ומכסים את הסיר. מבשלים עם מכסה כעשרים דקות. יש גם מי שימליצו על המתנה של כעשר דקות-רבע שעה אחרי הבישול,במצב מכוסה. אם מכינים בצל קריספי לתוספת-זה השלב שבו מוסיפים את פרוסות הבצל ומגישים. בתיאבון
 
תודה...

yay אוכלים חדשים... אבל יש כמה דברים שלא הבנתי לגמרי... (אני אמספר שיהיה נוח לענות... וסליחה מראש אם חלק מהשאלות נשמעות מטופשות, אני באמת לא כזה דביל באופן כללי, רק במה שקשור לאוכל...
) 1. "מטגנים על אש קטנה חצי מהבצל עם חצי מכמות השמן" רק כדי לוודא שהבנתי... לוקחים סיר ושמים ממש קצת שמן עד שיש שכבה דקה על כל הסיר, ואז שמים עליו את החציבצל הקצוץ ומדליקים את האש...? 2. "כשהבצל משחים מוסיפים מים" כמה מים...? כלומר למלא את הסיר מים כמו בפסטה או שכוס אחת או שתיים יספיקו...? 3. "כשהעדשים רכות מספיק" ממ... אף פעם לא ראיתי עדשים לא מבושלות... הן קשות...? ואיך בודקים אם הן כבר רכות מספיק...? 4. "מודדים את כמות המים שנשארו בסיר" אה... איך עושים את זה...? אולי... לוקחים כוסות ושופכים לתוכן את כל המים מהסיר ואז רואים כמה כוסות מים זה יוצא...? 5. שוב רק כדי לוודא שהבנתי... בסוף כשהכל מוכן, מוסיפים את העדשים שנשארו במסננת לתוך הסיר של האורז ומערבבים, נכון...? תודה רבה על העזרה וסליחה שוב אם השאלות שלי טיפשיות...
אם בסוף אני אצליח זה יהיה ממש ממש נחמד, אני אוהב מגדרה...
 

d a p h n a

New member
תשובות חלקיות

1. כדאי לשים את השמן במחבת, לסובב קצת כדי שהוא יגיע לכל רחבי המחבת, להדליק את האש ולתת לשמן להתחמם קצת (חצי דקה בערך), ורק אז להוסיף את הבצל. 2. כשאני מבשלת את העדשים, אני שמה מים עד בערך פי 2 מהגובה של העדשים (זה יוצא כמה כוסות, לא סיר ענק מלא), אבל במתכון הזה נראה שמסננים אותן, אז אפשר לשים יותר מים, זה לא נורא חשוב. 3. עדשים הן אכן קשות כשהן יבשות. איך יודעים שהן רכות מספיק? נותנים ביס בעדשה ורואים שיש לה מרקם רך ונעים והיא לא קשה או קמחית.
 

taliF454

New member
הכמויות (מלח,מים,שמן וכד') הן אותן הכמויות

שבמתכון המקורי (צורף קישור ואם זה מקובל על דפנה אדביק את המתכון בהודעה נוספת בשרשור) תשובה 4 מדויקת- שמים מסננת גדולה (של פסטה למשל,לי במקרה יש במטבחי מסננת גדולה עם ידיות שדומה לנפה של קמח) על גבי סיר גדול. הנוזלים מתנקזים לשם ובעזרת מצקת ממלאים כוסות ומודדים תשובה 5- אני רואה שפסחתי על שלב במתכון: בשלב שבו נוזלי הבישול של העדשים חוזרים לסיר,גם העדשים והבצל שבמסננת חוזרים אליו. אפשר גם לבשל בישול מלא,לשמור אותן בצלחת מכוסה ולערבב עם האורז המבושל,הבעיה היא שמירת החום (למרות שעדשים קרות טעימות מאד)
 

p e b b l e

New member
אורז עם ירקות בסגנון סיני

רכיבים: 1 כוס אורז לבן 1 כף שמן 1/2 כפית מלח 2 כוסות מים 2 כוסות לקט ירקות קפואים (תפוחי אדמה, אפונה, שעועית ירוקה, תירס, גזר) 1 כפית מלח מים לבישול 1 כף רוטב סויה 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק הכנה: 1. מרתיחים מים בקומקום. בינתיים לסיר קטן (עדיף עם תחתית עבה) מכניסים את כף השמן, כוס האורז ו-1/2 כפית מלח, מדליקים את האש ומחממים תוך כדי ערבוב. 2. כשהמים רותחים, מודדים 2 כוסות ומוסיפים לסיר עם האורז. 3. מכסים את הסיר, וכשהמים מבעבעים, מנמיכים את האש ללהבה ממש קטנה ומבשלים 25 דקות. 4. בינתיים לסיר נוסף וגדול יותר מכניסים את 2 כוסות הירקות הקפואים, כפית המלח ומים רותחים עד לכיסוי הירקות ועוד קצת. מדליקים את האש ומבשלים על להבה גדולה עד שהמים מבעבעים. 5. כשהמים מבעבים מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. 6. לאחר שהירקות סיימו להתבשל, מרוקנים את תכולת הסיר למסננת ומסננים את כל המים. 7. לאחר שגם האורז סיים להתבשל, מכניסים לסיר של הירקות את האורז, הירקות המסוננים, כף רוטב סויה ו-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ומערבבים. 8. אוכלים הצעה לשדרוג: אפשר להוסיף פתיתי סויה (בונזו) - משרים כוס פתיתי סויה במים רותחים ל-10 דקות. מסננים את המים וסוחטים את פתיתי הסויה. מוסיפים בשלב הערבוב האחרון (7).
 

p e b b l e

New member
מקושקשת טופו

רכיבים: 1/2 חבילת טופו 1/2 כפית כמון 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית אורגנו יבש 2 כפות שמן בצל קצוץ דק מלח, פלפל לפי הטעם הכנה: 1. מפוררים את הטופו בעזרת מזלג. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 2. מחממים 2 כפות שמן במחבת. 3. מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל להיות קצת שקוף (אם הוא ישר מתחיל להיות כהה, צריך להנמיך קצת את האש). 4. מוסיפים את תערובת הטופו והתבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם כ- 10 דקות. 5. אוכלים הצעת הגשה: להגיש לצד סלט ירקות ופרוסות לחם עם חומוס.
 

p e b b l e

New member
פסטה ברוטב עגבניות ועדשים

רכיבים: 1/2 חבילת פסטה (עדיף מקמח מלא) 6 שיני שום 1 קופסאת עגבניות מרוסקות 800 או 600 גרם (לא רסק עגבניות) 1/2 כוס עדשים כתומות 1 כפית סוכר 4 קוביות בזיליקום קפואות 1 כפית מלח הכנה: 1. קוצצים 6 שיני שום ומטגנים כ- 2 דקות בסיר עד שמשחימות קלות (לשים לב שלא יישרף). 2. מוסיפים לסיר את תכולת קופסאת השימורים, העדשים, הסוכר והמים, מכסים ומרתיחים. 3. לאחר הרתיחה מנמיכים קצת את האש ומבשלים כ- 20 דקות. 4. בינתיים מבשלים 1/2 חבילת פסטה לפי הוראות היצרן על האריזה. 5. לאחר 20 דקות הבישול של הרוטב, מוסיפים 4 קוביות בזיליקום קפואות וכפית מלח, מערבבים ומבשלים לעוד 5 דקות. 6. מערבבים את הפסטה עם הרוטב ואוכלים.
 

p e b b l e

New member
קוסקוס וירקות

רכיבים: 1/2 שקית לקט ירקות קפואים לקוסקוס 2 כפות אבקת מרק פרווה בטעם עוף 1 כפית כורכום 1 כפית מלח מים רותחים 1 שקית קוסקוס (עדיף מחיטה מלאה) הכנה: 1. מכניסים את הירקות הקפואים לסיר די גדול ומוסיפים את התיבול (אבקת מרק, כורכום ומלח). 2. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות (לא יותר מים מזה כי הפעם אנחנו לא מסננים את המים) מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 12 דקות. 3. בזמן שהירקות מתבשלים מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן על האריזה. 4. מניחים כמות רצויה של קוסקוס, שופכים עליה מהמרק ואוכלים.
 

p e b b l e

New member
המבורגר בלחמניה:

רכיבים: 1 המבורגר של טבע דלי לחמנית המבורגר 1 עגבניה 1 עלה חסה 1 מלפפון חמוץ חומוס או קטשופ הכנה: 1.פורסים את הירקות. 2. מכינים את ההמבורגר לפי הוראות היצרך על האריזה. 3. חוצים את הלחמניה, מורחים אותה בממרח המועדף ומניחים את הירקות וההמבורגר. 4. אוכלים. הצעת הגשה: לצד צ'יפס או טבעות בצל
 
lol

אני ממש אוהבת את ההמבורגרים של טבע דלי !! יאמממי יש לך מתכון להמבורגר טבעוני טוב? כל מה שחיפשתי ברשת או מורכב מגי או קשה לי למצוא את המצרכים כי לצערי אני גרה בארץ שלא ממש ידידותית לטבעונים. תודה
 
תודה רבה!

בהחלט נראה די קל לביצוע יחסית ואני יכולה למצוא את המצרכים קצת מצחיק שחלק מהמתכון בספרדית :) לגבי גבינה - אני תמיד מוצאת תחליף לגבינה או ביצה במתכון כך שאני בטוחה שזה יהיה בסדר שוב תודה
 

p e b b l e

New member
מתכון להמבורגר

המתכון הוא מספר הבישול של קנדל קפה. מעולם לא ניסיתי את המתכון הזה אבל האוכל שלהם ממש טעים. רכיבים: 1/2 כוס עדשים חומות 1 כוס אורז מלא 2 כפות שמן זית 2 שיני שום קצוצות 1 בצל אדום בינוני קצוץ 2 פלפלים אדומים קצוצים 1 כפית מלח 1 כפית אבקת צ'ילי פרורי לחם או קמח לבן הכנה: 1. מבשלים את האורז בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ- 40 דקות. 2. בינתיים מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 1/2 1 כוסות מים רותחים כרבע שעה עד שהן מתרככות. 3. במחבת נפרדת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הפלפלים והשום עד שמשחימים קלות. 4. מערבבים היטב בקערה את העדשים, האורז, הירקות והתבלינים. מוסיפים קמח/פירורי לחם כדי לייצב את העיסה. 5. צרים המבורגרים (מומלץ להשתמש בטבעת מתכת) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. 6. לאפות בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס (350 פרנהייט) כ- 15 דקות או עד שההמבורגרים מתייצבים קלות.
 

taliF454

New member
../images/Emo6.gif המתכון הכי הכי בשרשור הזה!

גם פשוט וגם טעים
 
למעלה