מתכונים טעימים לחג שני

מתכונים טעימים לחג שני


פנקייק תפוחים כשר לפסח

2-3 תפוחים מקולפים ופרוסים לפרוסות (ללא הליבה), עדיפות לסמית
½ 1 כוסות קמח מצה
1 שקית אבקת אפייה
3 כפות סוכר
קורט מלח
½ כפית קינמון טחון
¼ 1 כוסות חלב
2 ביצים
½ כפית תמצית וניל
2 חמאה מומסת
אופן ההכנה:
בקערה בינונית, לערבב היטב את הקמח, אבקת האפייה (לאחר ניפוי), הסוכר, המלח והקינמון הטחון.
בקערה נפרדת, לערבב היטב את החלב, הביצים ותמצית הווניל. לאחר מכן להכניס לתוכה את פרוסות התפוחים ולטבול אותן עד לכיסוי מלא. להוסיף את תערובת הקמח ולערבב היטב. להוסיף את החמאה המומסת ולערבב שוב היטב היטב.
לצקת למחבת על אש נמוכה- בינונית. לטגן עד ליצירת בועות ואז להפוך ולטגן עד לגוון חום- זהוב.
הצעת הגשה עם קרם וניל:
כוס שמנת מתוקה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל
מעט מיץ לימון וגרידת קליפת לימון
לערבב היטב את כול המרכיבים מלבד תמצית הווניל והלימון. לחמם על אש נמוכה עד להסמכה תוך כדי ערבוב. להוסיף את תמצית הווניל, מיץ הלימון וגרידת הקליפה ולצנן

לחמניות שוקולד ואגוזים וריבת אוכמניות

עוגת תפוחים קינמון ותערובת אגוזים

 
למעלה