מתכונים לאוכל יוגוסלבי ב ב ק ש ה

ivanaka

New member
מתכונים לאוכל יוגוסלבי ב ב ק ש ה

שלום לכם קוראים לי איבנה רציתי לבקש ממכם למי שיודע על מתכונים של מאכלים יוגוסלבים אני מעוד ישמח עם תירשמו לי אותם אמא שלי ואבא שלי ניפטרו כשהייתי בגיל העשרה ואני זוכרת את האוכל היוגוסלבי שהיינו אוכלים אבל אני לא יודעת את המתכונים עם תוכלו לעזור לי אני ישמח תודה ואני שמחה שיש אתר כזה בשביל היוגוסלבים!!!!!
 
ברוכה הבאה - ומתכוני השף בבקשה ../images/Emo71.gif

שלום לך ivanaka, אספנו כמה מתכונים מחברי וחברות הפורום, למתכונים יש אוריינטציה הונגרית כי הם מאזור וויוודינה. הנה הלינק אליהם - מכירה אותם? לי אישית יש אוסף של מתכונים יוגוסלביים משפחתיים בדומה לשפינאט שכבר רשמתי. מאיזה איזור משפחתך? אם תרצי ניתן להוסיף עוד... בתאבון, רובי סרבי
 
לנגוש של רובי סרבי

חומרים: 1 ק"ג קמח לבן, 50 גר' שמרים, 1 כפית מלח, 1 כוס חלב חמים ושמן. אופן ההכנה: להמיס את השמרים בחלב, ולהוסיף את כפית המלח לקמח. טיפ: בכלי ערבוב מוסיפים את הקמח יוצרים גומה ומוסיפים מים בכמות קטנה, לערבב את הבצק עם מזלג בכלי תוך הוספת מים ולקראת סוף התהליך מעט קמח לפי הצורך. לאחר שנוצר בצק להוציא למשטח לישה וללוש, להוסיף מעט קמח לפי הצורך ולחזור על הפעולה עד לקבלת בצק. להתפיח את הבצק באזור חמים עד להכפלת נפחו. להרתיח שמן, וללוש את הבצק שתפח שוב. לרדד עם מארוך ולחתוך למשולשים. כשהשמן רותח (לבדוק ע"י חתיכה קטנה) להניח את המשולשים בשמן. בקבלת גוון צהוב חום, להפוך, ולהוציא לנייר סופג. הלנגוש צריך להיות מעטפת בצקית עם חלל אוויר, ניתן קצת להמליח ובתאבון, רובי סרבי
 

ivanaka

New member
תודה תודה

ההורים ואני נולדנו בזגרב ותודה על המתכונים
 

גוראן

New member
אהבתי את הלנגוש ../images/Emo155.gif

שמתי סמל של מצה כי המשותף ללנגוש ומצה זה ששניהם יבשים ולטעמי
 
מתכון משהו לאיבנקה

גיבניצה- חבילת בצק פילו, חבילת גבינת כנען, 1 יוגורט 6 בצים, מעט חלב, 300 גרם גבינה בולגרית ושמן. מסדרים בתבנית משומנ ת 2 עלי פילו ומשאירים לשכבה העליונה עוד 2 עלי פילו , מערבבים את כל החומרים טוב ומכניסים לתוכם עלה פילו מרטיבים אותו עם התכולה ומסדרים על העלים שבתבנית ככה לסרוגין אם נשאר להמלית שופכים מעל , מזליפים קצת שמן ומסדרים את שני עלי הפילו שנשארו ושוב להבריש ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד גבוהה בין 30 ל40 דקות. בתאבון
 
לרובי הסרבי?

משאירים שני עלי פילו לתחתית הגיבניצה ו- 2 עלים לסוף את שאר העלים מרטיבים טוב בתערובת ומסדרים בתבנית, מרטיבים טוב עלה עלה ומניחים על 2 העלים שבתחתית ובסוף לסדר את שני העלים שנותרו לשמן מעל ולאפות בחום בינוני גבוהה למשך חצי שעה או קצת יותר , כל אחד מכיר את התנור שלו. יש אפשרות להוסיף קצת סודה לשתיה בתערובת ואז זה יוצא קצת אוורירי. אשמח לענות על כל שאלה, בהצלחה
 

ivanaka

New member
לרובי

תודה רבה על המתכון הלנגוש יצא מאוד מאוד מוצלח בעלי מאוד אבה את זה אז אני מקווה שהוא יקבל את האוכל היוגוסלבי בברכה
 
טומי לפיד הוציא לפני כמה שנים

ספר מתכונים סרבי/הונגרי בשם "פפריקה". אצלי הוא כבר בלוי משימוש...... מירי
 

ivanaka

New member
מותי הונגריה והיא מכינה אוכל חריף

אני לא זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה אוכל חריף יש כמה מאכלים שהם דומים אבל ההונגרים מבשלים הרבה הרבה אוכל חריף
 
במשפחתי אוכלים חריף ואני מורגל לזה

מקטנות פפריקה חריפה כתבלין או פלפלים חריפים הם חלק בלתי נפרד מהארוחה. בקיץ מעת לעת אני מכין סחוג תמני חריף. מה שלמדתי מסבתי טריקה, אחות סבי שריקה ומדודי אנדריי מסרביה זה שכל דבר במידה, כולל החריף. במשפחתי נוהגים (כמו רבים בסרביה) לאכול אוכל נטורל עם כמה שפחות כימיקלים, לגדל בבית הקיץ את רוב הצריכה העצמית ולשתף את השכנים. לעשות את רוב המאכלים במיוחד לקראת החורף באופן עצמאי כולל רקייה, כרוב כבוש, בשר מיובש, זלטקו (קונפיטורות וריבות) למיניהן, לצערי אנדריי לא בקו הבריאות אבל רכיבה על אופניים ועבודת הגינה היו חלק בלתי נפרד מאורחות חייו ושמרו עליו בכושר טוב מאוד, מה שמצחיק הוא שהלכתי כאן בהיותי ילד לשוק וקניתי פלאפל בקשתי חריף, אז המוכר צחק ואמר ' איזה מין רוסי אתה...' רובי סרבי
 
הנה מתכון לנגוש בוורסיה הכי מעודכנת

סבתי טרזה (טריקה) נהגה להכין מיני מאכלים הנהוגים באזור וויוודינה, מאכלים שעדיין מכינה שטאנה ועליהם גדלתי. במשפחתי נוהגים לאכול את הלנגוש מומלח קלות עם פפריקה חריפה. חומרים: 1 ק"ג קמח לבן, 50 גר' שמרים רגילים (או 25 גר' שמרים יבשים), 1 כפית מלח, 1 כוס חלב חמים ושמן. אופן ההכנה: אם השמרים רגילים להמיס את השמרים בחלב החמים, ולהוסיף יחד עם כפית המלח לגומה שיוצרים בקמח במרכז הכלי. אם השמרים יבשים לפזר אותם על הקמח בכלי ולערבב הייטב, מיד אח"כ להוסיף את כוס החלב החמים לגומה בקמח במרכז הכלי. טיפ: בכלי הערבוב מערבבים את הבצק עם מזלג תוך הוספת מים ולקראת סוף התהליך מעט קמח לפי הצורך. טוב לבצקים באופן כללי, זה יעיל נקי ומהיר. לאחר שנוצר בצק להוציא למשטח לישה, ללוש לקפל ושוב ללוש, להוסיף מעט קמח לפי הצורך ולחזור על הפעולה עד לקבלת בצק עם מרקם אחיד (לא להגזים עם הקמח).. להתפיח את הבצק באזור חמים עד להכפלת נפחו. להרתיח שמן, וללוש את הבצק שתפח שוב. לרדד (לעובי לא פחות מחצי סנטימטר אבל לא עבה מידי ) עם מארוך ולחתוך למשולשים. המהדרין מוציאים מהמשולש משולש פנימי כדי שיראה דמוי בייגלה..לאפשר למשולשים תפיחה משנית בזמן שהשמן מתחמם במגבת חמימה. כשהשמן רותח (לבדוק ע"י חתיכה קטנה) להניח את המשולשים בשמן. בקבלת גוון צהוב חום, להפוך, ולהוציא לנייר סופג. הלנגוש צריך להיות מעטפת בצקית עם חלל אוויר, ניתן קצת להמליח - ובתאבון! הערה -בניגוד לאבותיי אני לא נוהג לאכול בתדירות גבוהה את הלנגוש כדי לא להרבות בשמן ומלח אבל מעת לעת הוא מומלץ. רובי סרבי
 

ivanaka

New member
רובי סרבי זאת באמת בעיה

לכול מקום שאני הולכת חושבים שאני רוסיה ואני מסבירה לאנשים שאני לא רוסיה שאני יוגוסלבית או קרואטית אני כבר לא יודעת מה.......
 
למעלה