הנה מתכון לנגוש בוורסיה הכי מעודכנת
סבתי טרזה (טריקה) נהגה להכין מיני מאכלים הנהוגים באזור וויוודינה, מאכלים שעדיין מכינה שטאנה ועליהם גדלתי. במשפחתי נוהגים לאכול את הלנגוש מומלח קלות עם פפריקה חריפה. חומרים: 1 ק"ג קמח לבן, 50 גר' שמרים רגילים (או 25 גר' שמרים יבשים), 1 כפית מלח, 1 כוס חלב חמים ושמן. אופן ההכנה: אם השמרים רגילים להמיס את השמרים בחלב החמים, ולהוסיף יחד עם כפית המלח לגומה שיוצרים בקמח במרכז הכלי. אם השמרים יבשים לפזר אותם על הקמח בכלי ולערבב הייטב, מיד אח"כ להוסיף את כוס החלב החמים לגומה בקמח במרכז הכלי. טיפ: בכלי הערבוב מערבבים את הבצק עם מזלג תוך הוספת מים ולקראת סוף התהליך מעט קמח לפי הצורך. טוב לבצקים באופן כללי, זה יעיל נקי ומהיר. לאחר שנוצר בצק להוציא למשטח לישה, ללוש לקפל ושוב ללוש, להוסיף מעט קמח לפי הצורך ולחזור על הפעולה עד לקבלת בצק עם מרקם אחיד (לא להגזים עם הקמח).. להתפיח את הבצק באזור חמים עד להכפלת נפחו. להרתיח שמן, וללוש את הבצק שתפח שוב. לרדד (לעובי לא פחות מחצי סנטימטר אבל לא עבה מידי ) עם מארוך ולחתוך למשולשים. המהדרין מוציאים מהמשולש משולש פנימי כדי שיראה דמוי בייגלה..לאפשר למשולשים תפיחה משנית בזמן שהשמן מתחמם במגבת חמימה. כשהשמן רותח (לבדוק ע"י חתיכה קטנה) להניח את המשולשים בשמן. בקבלת גוון צהוב חום, להפוך, ולהוציא לנייר סופג. הלנגוש צריך להיות מעטפת בצקית עם חלל אוויר, ניתן קצת להמליח - ובתאבון! הערה -בניגוד לאבותיי אני לא נוהג לאכול בתדירות גבוהה את הלנגוש כדי לא להרבות בשמן ומלח אבל מעת לעת הוא מומלץ. רובי סרבי