מתכונים לאיב

libertad

New member
מתכונים לאיב

קודם כל להציל את החיך. מה יותר חשוב מכך. אבל לא לפני שאומר לך ששמחתי מאוד לשמוע שהכל מסתדר לך. עוד תצטרכי להתרגל כנראה להרבה שינויים בעתיד הקרוב והרחוק. אנחנו כאן לעבור את זה איתך. בקשר למתכונים- עיצה קטנה, אל תסתבכי. סלט, ירקות מאודים כמו תירס, אפונה, ברוקולי, גזר - בטוח קל ופשוט. רק תזהרי לא לשרוף ואם תוסיפי קצת אגוזים או גרעיני חמניות וכאלה, תוכלי להנות מהפוזה של יצירתית. מתכון ראשון- פשטידה. תוכלי לעשות על זה ימבה וריאציות בקטע של המלית. בצק- 1.5 כוס קמח חלמון ביצה 100 גר` חמאה קצת מלח (בערך כפית) וכף מים קרים (אפשר להוסיף טיפה מים אם צריך) פשוט תערבבי הכל יחד כאילו את משחקת בבוץ. תשמני תבנית (לא ענקית, בינונית), תשטחי את הבצק עליה גם קצת במעלה השוליים של התבנית. תעשי כמה חורים עם מזלג ושימי לאפיה בחום בינוני עד שהבצק כמעט אפוי לגמרי. בזמן שהבצק נאפה לו את יכולה להכין את המלית- 1. לטגן 2 בצלים ולהוסיף: כרישה/פטריות/ מה שבא לך. להוסיך מלח+פלפל שחור (עד שטעים לך) 2. לערבב בקערה 1 שמנת חמוצה ו-1 שמנת מתוקה (אפשר גם 2 שמנת חמוצה אם בא לך)+ מלח+ פלפל שחור+ 2 ביצים. אפשר לשים על הבצק שכבה של גבינה צהובה לפני המלית. אח``כ לפזר את מה שטיגנת על הבצק. מעל הכל לשפוך ת`שמנת. אפשר גם במקום כל הטיגון- לפזר 250 גר` גבינת רוקפור + 200 גר` אגוזים כתושים גס ולהשתמש בשמנת מתוקה + שמנת חמוצה. בקיצור, את יכולה לשחק עם זה. מה שנשאר קבוע זה הבצק, והשמנת עם הביצים ששופכים מלמעלה. בקטע של המלית- תשתוללי. האפיה היא בחום בינוני עד שהעסק משחים יפה. בהצלחה ובתיאבון לכם. אם את רוצה עוד מתכונים או לשאול שאלות עם או בלי קשר לבישולים- אני כאן בשבילך. :)

קרני

New member
אני לא איב ובכל זאת... B-)

תודה על הבישול המהיר (למרות שאני ממש נפל במטבח, ואולי בגלל זה, המתכונים שלך היו במקום... בלי הרבה ברדק...:)) תודה... :))

libertad

New member
שמחה שעזרתי;-)

גם לך על הדרך :) ואם את מעוניינת בבישולים אפילו יותר פשוטים מזה. רק תודיעי ואני אשתף...

למעלה