מתכונים לאנשים רגישים לגלוטן (צליאק)

benny99

New member
מתכונים לאנשים רגישים לגלוטן (צליאק)

שלום, אני מחפש מתכונים לעוגיות ו/או עוגות מקמח תירס המכיל כמות קטנה של קמח. אני תמיד מחליף את הקמח לקמח מלא (אני חושב שהוא טוב יותר גם לאנשים הרגישים מאשר הקמח הלבן). מניסיון כאשר אפיתי והחלפתי את כל כמות הקמח לקמח ללא גלוטן העוגיות לא יצאו טוב. המרקם שלהם הלך, הם לא היו יציבים, הם פשוט נזלו והפכו שלולית עיסתית ודביקה. איך אפשר ללמוד לבשל ולאפות לאנשיםהרגישים לגלוטן, או איזה תחליף טבעי יש לגלוטן שעדיין נותן תוצאות טובות. תודה בן
 
מתכון לעוגה עם קמח פולנטה

שלום אני מצרף מתכון לעוגה של הקונדיטורית בת שבע דורי-קלרייר. עוגת גזר ואגסים מצרכים ל (קוטר 27 ס"מ- 16 מנות) - 1.25 ק"ג גזר - 5-6 כפות חמאת שקדים לא ממותקת - 180-200 גרם פולנטה - 2-3 אגסים בשלים - קורט מלח-ים - 5 טיפות תמצית שקדים (לא חובה) - 2 כפות דבש / לתת להברשה על העוגה+ 50 גרם פרוסות שקדים קלויות לקישוט אופן ההכנה: - קלפו את הגזרים ושטפו קלות. חיתכו כל גזר ל3- חלקים. שימו הגזרים בסיר, מלאו הסיר במים עד לגובה הגזרים, הוסיפו קורט מלח-ים, כסו חלקית את הסיר ובשלו על להבה גבוהה עד שהגזרים רכים מאוד (כ-20 דקות). סננו המים. - קלפו את האגסים, הרחיקו את הליבה וחיתכו כל אגס ל-8 פלחים. סדרו את פלחי האגסים במחבת גדולה עם ½ כוס מים ואדו אותם כמה דקות, עד שיתרככו מעט. - טחנו את הגזרים המבושלים למחית חלקה. ערבבו פנימה את חמאת השקדים ותמצית השקדים הטבעית וערבבו היטב. - הוסיפו את הפולנטה לתערובת הגזר בהדרגה, תוך בחישה מתמדת בכף עץ, למניעת גושים. - חממו את התנור ל- 180 מעלות צלסיוס (170 בטורבו). - רפדו את התבנית בנייר אפייה והברישו את שולי התבנית בשמן קנולה. העבירו את תערובת הגזר לתבנית וישרו בעזרת מרית גומי. סדרו מעל בעיגול צפוף את פלחי האגסים ולחצו אותם מעט לתוך העוגה, כך שחציים יהיה משוקע בתערובת הגזר. - אפו את העוגה 30-35 דקות. הוציאו מן התנור, חממו את הדבש והברישו את פני העוגה בדבש החם נוזלי. פזרו מעל את השקדים הפרוסים (ניתן לקלות את השקדים לפני).
 
למעלה