ילדים
אני לא מבינה גדולה בתזונת ילדים, אבל מלימודי הרפואה הסינית שלי למדתי כי מאכלים כתומים הם חשובים להם מאד. נראה לי שבטטה בתנור יכולה להיות מעדן לילדים (אפשר להמתיק את זה מעט על-ידי זריית סוכר חום מעל). זה מאד מאד קל: משמנים את התבנית, מורידים חלקים "לא יפים" של הבטטות (ניתן גם לקלוף אותן לגמרי, אם כי על חשבון ערך תזונתי), פורסים לפרוסות בעובי של כ-ס"מ אחד (יוצאות פרוסות עגולות ונחמדות), זורים מעל סוכר חום והופ לתנור/טוסטר אובן מחומם ל-200-220 מעלות. גם גזר ודלעת הם נהדרים (אם כי אולי מעט פחות אהובים עליהם). את הדלעת ניתן לאדות. רעיון נוסף: לשלב ירקות בתוך רטבים שונים. למשל, אם את מכינה פסטה ברוטב כלשהו, אפשר להתחיל בטיגון בצל ולהוסיף ירק כלשהו לטיגון עם מכסה (כך זה מתבשל גם עם האדים) ואז להמשיך עם הבסיס לרוטב (עגבניות או שמנת או מה שאת משתמשת בד"כ). כך, הטעם והצורה של הירקות לא מאד מורגשים - אבל הירקות שם... נראה לי שלילדים מאד חשובה גם צורת ההגשה: אולי הם יואילו לנסות גם דברים חדשים אם הם יהיו מסודרים בצורה כיפית בצלחת (ציור של פנים/בית או כל דבר אחר כיד הדמיון).