מתכונים לילדים???

efratn

New member
מתכונים לילדים???

אני ממש מיואשת. מתכונים בלי "דברים חומים" (עדשים, בצל מטוגן וכו´), לא טופו ולא טבעול. אפשר צמחוני ולאו דווקא טבעוני - אבל משהו בריא שילדים קטנים (גיל 3) יאהבו. יש? תודה רבה מראש !!! אפרת
 

chomed

New member
השאלה מה הם אוהבים לאכול...

אפשר כל מיני סלטי ירקות, פלאפל - אפשר לעשות לבד ואז יותר בריא, קציצות דמויות כדורי בשר ובקיצור, אם הם אוהבים בשר, כל מה שכולל יכול להיות גם בלי. אפשר להוסיף טחינה (מאוד בריא), חומוס וגם פיצוחים לא קלויים, ואם מתעקשים אז לקלות בבית (אפשר לשתף אותם תלוי בגילאים שלהם). אפשר להשרות פולי סויה במי מלח (קצת מלח) ולאפות על חום גבוה, יוצא מאוד מאוד טעים. אשמח להמשיך לתת לך רעיונות.
 

Neta558

New member
הממף

זה אמנם לא שיא הבריאות, אבל ילדים נוטים לאהוב דברים מטוגנים, אפשר להכין קציצות שונות מירקות, למשל. (לביבות קישואים זה הרבה יותר טעים ממה שזה נשמע, ואפשר להכין את זה גם טבעוני!)
 

adipo

New member
יש ספר שנקרא

לבשל עם יוריק הדרקון הצמחוני, שזה ספר בישול לידים ודברים שהם אוהבים (כביכול, לא ניסיתי...). תנסי את זה
 

Talia E

New member
ילדים

אני לא מבינה גדולה בתזונת ילדים, אבל מלימודי הרפואה הסינית שלי למדתי כי מאכלים כתומים הם חשובים להם מאד. נראה לי שבטטה בתנור יכולה להיות מעדן לילדים (אפשר להמתיק את זה מעט על-ידי זריית סוכר חום מעל). זה מאד מאד קל: משמנים את התבנית, מורידים חלקים "לא יפים" של הבטטות (ניתן גם לקלוף אותן לגמרי, אם כי על חשבון ערך תזונתי), פורסים לפרוסות בעובי של כ-ס"מ אחד (יוצאות פרוסות עגולות ונחמדות), זורים מעל סוכר חום והופ לתנור/טוסטר אובן מחומם ל-200-220 מעלות. גם גזר ודלעת הם נהדרים (אם כי אולי מעט פחות אהובים עליהם). את הדלעת ניתן לאדות. רעיון נוסף: לשלב ירקות בתוך רטבים שונים. למשל, אם את מכינה פסטה ברוטב כלשהו, אפשר להתחיל בטיגון בצל ולהוסיף ירק כלשהו לטיגון עם מכסה (כך זה מתבשל גם עם האדים) ואז להמשיך עם הבסיס לרוטב (עגבניות או שמנת או מה שאת משתמשת בד"כ). כך, הטעם והצורה של הירקות לא מאד מורגשים - אבל הירקות שם... נראה לי שלילדים מאד חשובה גם צורת ההגשה: אולי הם יואילו לנסות גם דברים חדשים אם הם יהיו מסודרים בצורה כיפית בצלחת (ציור של פנים/בית או כל דבר אחר כיד הדמיון).
 
למעלה