תבשיל פטריות צמחוני "בורגיניון" של הסמיטן
תבשיל פטריות צמחוני "בורגיניון" של הסמיטן (הביאה shira1960) (בעצם, הביאה "ככה וככה" למי שזוכר את הניק הקודם הקודם שלי!
)
תבשיל פטריות מקור:
http://smittenkitchen.com/2009/ /01/mushroom-bourguignon/
============
2 כפות שמן זית
3 כפות חמאה, מרוככות
1 קילו פטריות פורטובלו או קרמיני (השתמשתי בחצי פורטובלו וחצי שמפיניון)
חצי גזר, קצוץ דק
בצל קטן אחד, קצוץ דק
שני (2) שיני שום
1 כוס יין
2 כוסות ציר בקר (או ירקות)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית עלי טימין טריים (לא שמתי)
1.5 כפות קמח רגיל
1 כוס בצלצלי פנינה (לא שמתי)
שמנת חמוצה, פטרוזיליה או עירית קצוצים לקישוט (לא חובה)
1. לחמם 1 כפ שמן זית ו-1 כף חמאה.לסגור את הפטריות על אש גבוהה עד שהן מתכהות אך לא מוציאות נוזלים - כ3-4 דקות. להוציא אותן מהסיר.
2. להעביר לאש בינונית, להוסיף 1 כף שמן זית, להוסיף בצל, גזר, טימין, מלח ופלפל שחר ולבשל כ10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתחיל להשחים. להוסיף שום ולבשל עוד דקה.
3. להוסיף יין, תוך גרוד תחתית הסיר, להעביר לאש גבוהה ולצמצם לחצי. להוסיף רסק עגבניות וציר. להחזיר את הפטריות עם המוזלים שהצטברו, ומרגע שמגיע לרתיחה להוריד את האש ולבשל על אש קטנה 20 דקות. להוסיף את בצלצלי הפנינה ולבשל עוד 5 דקות
4. לערבב 1 כף חמאה נותרת, עם הקמח (במזלג) עד שמתאחד ולהוסיף לסיר (דילגתי על שלב זה, נראה לי שאני אוסיף טיפה קורנפלור)
5. לבדוק טעמים. מגישים מעל אטירות ביצים, עם כף שמנת חמוצה מעל, ומפזרים פטרוזיליה או עירית (לא חובה)