מתכונים ללא בשר, להתנקות קצת מהבשרים של

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתכונים ללא בשר, להתנקות קצת מהבשרים של

החגים האחרונים.

ספיישל ערוץ האוכל השבוע עוסק במתכונים צמחוניים וטבועניים.

אני יודעת שאלו שני תחומים שונים לחלוטין, אך זה הנושא ולכן אני מציעה שנלקט לכאן מתכונים שעקרם העובדה שהם משביעים וטעימים ללא בשר ואולי אף טבעונים למהדרין.

בהצחה!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מנות עקריות צמחוניות/טבעוניות


 

amysh

New member
נזיד מאש

בדיוק השבוע אני בשבוע צמחוני, מדי פעם עושה כך לעצמי.
משרה כוס מאש לכמה שעות
מטגנת בצל, מוסיפה שן שום, מוסיפה קוביות גזר ומטגנת קצת
מוסיפה את המאש, קוביות עגבניה ומים עד לכיסוי+1 ס"מ.
תבלינים: קארי, מל"פ, כף שטוחה אבקת מרק.
מבשלת עד שהכל מתרכך.

טעים מאוד על אורז
 

amysh

New member
מג'דרה אורז מלא גריסים ועדשים

משרה עדשים חומים במים כמה שעות/לילה
מבשלת את העדשים כעשרים דקות.
בסיר נפרד מטגנת בצל, מוסיפה שן שום, מוסיפה את האורז המלא והגריסים (לאחר בירור ושטיפה כמובן) ואת העדשים, מים לכיסוי+1 ס"מ
תבלינים: מל"פ, כף אבקת מרק עוף שטוחה

מבשלת כחצי שעה עד שהאורז מתרכך וכל המים מתאדים.
 

savtush1

New member
למה את משרה עדשים?

מתבשל אצלי ברבע שעה- 20 דקות ללא השרייה

אלא אם כן רוצים להנביט?
 

tzivi1

New member
בורגול עם חמוציות וגרגירי חומוס - אהרוני

אני ממש אוהבת את המתכון הזה! מסוג הדברים שעד היום כולם אהבו ללא יוצא מן הכלל. הוא גם נראה ממש יפה. זה לא המתכון המדויק שלו, כותבת מהזיכרון עם השינויים שלי (אני לא מוצאת את המתכון המקורי באינטרנט).

בהתחלה:
להשרות 3 כוסות בורגול גס במים למשך 40 דק' עד שעה (הסוד הוא בגס, לא להשתמש בדק).
להשרות כוס חמוציות כ-10 דקות במיץ לימון (במקורי, דובר בחצי כוס צימוקים שהושרו חצי שעה במיץ לימון).

המתכון:
לטגן 2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים דק (במקור, אחד).
להוסיף את הבורגול לאחר שסונן (אין צורך לסחוט), לטגן 3 דקות (אהרוני סוחט את הבורגול, ואז מוסיף למחבת חצי כוס מים, אבל לדעתי זו סתם עבודה כפולה - אם לא סוחטים את הבורגול - אין צורך בתוספת של מים).
להוסיף את החמוציות/ צימוקים המסוננים + כוס וחצי-שתיים גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קפואים. במתכון המקורי היה כתוב לדעתי כוס חומוס).
להוסיף: מלח, פלפל גרוס, חצי כפית כורכום (חצי כפית כורכוס, לא יותר, לא פחות).
לטגן 3 דקות נוספות.
לאחר שמכבים את הגז - להוסיף בצל ירוק קצוץ (במקורי, כוסברה). לא זוכרת כמויות, נראה לי משהו כמו חצי כוס.
לתת לנוח 10 דקות לאיחוד טעמים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פילאף כוסמת ובטטה

משביע, מזין ויפה לעין. שינוי מרענן מהתוספות הקבועות אצלינו, קרי, אורז, תפוחי אדמה או פתיתים. הוכן בזמנו בחמישי ועבר נהדר חימום על הפלטה בשבת בצהריים.

פילאף כוסמת ובטטה, על פי מתכון (לכוסמין ובטטה) של שי לי ליפא אנג'ל

מרכיבים:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות בגודל של כ- 1 ס"מ
2 כוסות גרגרי כוסמת שטופים ומסוננים היטב
2 כוסות מים
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת מרק עוף (אפשר גם בלי)

אופן ההכנה:
1.מטגנים בצל בשמן עד להזהבה.
2.מוסיפים בטטה ומטגנים דקה שתיים נוספות.
3.מוסיפים הכוסמת ומטגנים תוך עירבוב דקה נוספת.
4.מוסיפים מים ותבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים מכוסה כ- 20 דקות עד שגרגרי הכוסמת רכים אך עדיין אל דנטה.
5.משהים כ- 10-15 דקות, מתקנים תיבול ומגישים.

המתכון הוא על פי "חגים" מאת שי לי ליפא אנג'ל, בשינויים קלים שלי.
 

anbv789

New member
המתכון נשמע מצוין

אך אני לא אוהבת כוסמת, האם ניתן להחליף בבורגול? קינואה?
 

savtush1

New member
מג'דרה מבורגול

מבשלים בורגול כצי שעה או עד שמתרכך, מבשלים לחוד עדשים שחורים, מטגנים שיני שום בשמן זית ומערבבים הכל
 

shira1960

Active member
תבשיל פטריות צמחוני "בורגיניון" של הסמיטן

תבשיל פטריות צמחוני "בורגיניון" של הסמיטן (הביאה shira1960) (בעצם, הביאה "ככה וככה" למי שזוכר את הניק הקודם הקודם שלי!
)

תבשיל פטריות מקור:
http://smittenkitchen.com/2009/ /01/mushroom-bourguignon/
============
2 כפות שמן זית
3 כפות חמאה, מרוככות
1 קילו פטריות פורטובלו או קרמיני (השתמשתי בחצי פורטובלו וחצי שמפיניון)
חצי גזר, קצוץ דק
בצל קטן אחד, קצוץ דק
שני (2) שיני שום
1 כוס יין
2 כוסות ציר בקר (או ירקות)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית עלי טימין טריים (לא שמתי)
1.5 כפות קמח רגיל
1 כוס בצלצלי פנינה (לא שמתי)
שמנת חמוצה, פטרוזיליה או עירית קצוצים לקישוט (לא חובה)

1. לחמם 1 כפ שמן זית ו-1 כף חמאה.לסגור את הפטריות על אש גבוהה עד שהן מתכהות אך לא מוציאות נוזלים - כ3-4 דקות. להוציא אותן מהסיר.

2. להעביר לאש בינונית, להוסיף 1 כף שמן זית, להוסיף בצל, גזר, טימין, מלח ופלפל שחר ולבשל כ10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתחיל להשחים. להוסיף שום ולבשל עוד דקה.

3. להוסיף יין, תוך גרוד תחתית הסיר, להעביר לאש גבוהה ולצמצם לחצי. להוסיף רסק עגבניות וציר. להחזיר את הפטריות עם המוזלים שהצטברו, ומרגע שמגיע לרתיחה להוריד את האש ולבשל על אש קטנה 20 דקות. להוסיף את בצלצלי הפנינה ולבשל עוד 5 דקות

4. לערבב 1 כף חמאה נותרת, עם הקמח (במזלג) עד שמתאחד ולהוסיף לסיר (דילגתי על שלב זה, נראה לי שאני אוסיף טיפה קורנפלור)

5. לבדוק טעמים. מגישים מעל אטירות ביצים, עם כף שמנת חמוצה מעל, ומפזרים פטרוזיליה או עירית (לא חובה)
 

shira1960

Active member
קציצות עדשים צמחוניות /טבעוניות

קציצות עדשים - מנה צמחונית
מחבר/ת : ככה וככה

אני מביאה שוב את המתכון שהבאתי פעם - לקוח מספר ישן -
the sainsbury book of wholefood cooking משנת 1981

אני מביאה את המתכון כלשונו וכתבתי הערות בסוף:

קציצות עדשים
============
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 מקלוני סלרי, קצוצים
2 גזר, קצוצים
שירה: הוספתי שום וקצת ג'ינגר)
250 גר' עדשים אדומות
600 מ"ל מים
1 כפית כוסברה טחונה (שירה: אפשר להוסיף כף חוואג'י מרק)
מלח, פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה קצוצה (שירה: לא חובה)
175 גר' פירורי לחם מלא (שירה: או פנקו או שקדים טחונים לציליאקים)
2 כפות קמח
1 ביצה (שירה: אפשר גם ללא ביצה למי שרוצה לגמרי טבעוני)
שמן לטיגון לא עמוק (שירה: אני אופה על נייר אפיה משומן)

לחמם 2 כפות שמן, להוסיף את הירקות עד שרך. להוסיף את העדשים, מים, תבלינים, להרתיח ולכסות ולבשל על אש נמוכה כשעה, לערבב מדי פעם (שירה: לקראת סוף הבישול מוסיפה כמה כפות של קוואקר כדי שיספוג נוזלים וגם מוסיף קצת בריאות)

להוסיף את הפטרוזיליה ו1/3 מפירורי הלחם, לקרר.

בידיים מקומחות, לעצב לקציצות, לטבול בקמח, לטבול בביצה ואח"כ בפירורי הלחם הנותרים, ולטגן עד שקריספי ושחום. (שירה: או לוותר על הביצה, לטבול בפירורי לחם/פנקי/שקדים ולאפות על נייר אפיה משומן)

הערות:
1. הם מציעים להגיש עם רוטוב יוגרוט (300 גר' יוגורט, 1 כף פטרוזיליה, 1 שן שום)
 

חנהפ

Active member
סלט טאבולה עדשים

מצרכים

1/2 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד
חופן קטן של עלי נענע,
2 גבעולי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
2-3 עלי חסה (עדיף מהעלים הצעירים יותר)
1 מלפפון
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
כפית שום כתוש
חופן נדיב של חמוציות (לא לוותר! מקסימום להמיר בפרי יבש אחר)
1/4 כוס מיץ לימון סחוטרי
כפית מלח או לפי הטעם
2-3 כפות שמן קנולה/זית

אופן ההכנה

מתחילים בבישול העדשים במים עם מעט מלח עד שהן מתרככות מעט,

אבל לא יותר מידיי, מסננים ושוטפים במים קרים.

את העלים הירוקים קוצצים קטן קטן .

כל הכיף בסלט הזה הוא שבכף אחת של סלט טועמים מכל המרכיבים,

גם את הבצל הירוק, החסה והמלפפון קוצצים קטן קטן.

שמים את כל המרכיבים בקערה עם התיבול ,

מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. הלימון והמלח צריכים להיות מאוזנים ומודגשים.

למחרת אפילו טוב יותר

המתכון לקוח מהבלוג לא על החסה לבדה והותאם לטעמי
 

savtush1

New member
סלט סלק חי, גזר , חסה ואגוזים

סלק וגזר מגוררים, חסה קרועה, אגוזים ושמן זית. סלט מעולה לטעמי
 

savtush1

New member
סלט שומר, תפוז ובצל

אופים הכל בתנור עם שמן זית. שומר ובצל פרוסות אורך והתפוז פרוסות רבעים. בסיום סוחטים רבע תפוס. מתבלנים עם מלח
 

tzivi1

New member
ממרח קישואים מצוין

פשוט להכנה, והמכלול עולה על סך חלקיו...
מישהי מהעבודה הכינה, ואהבתי מאוד.

מטגנים בצל לבן גדול קצוץ.
כשהבצל משקיף - להוסיף 1.5 כוסות קישואים מגוררים (וקלופים).
לטגן יחד, עם מלח גרוס ופלפל גרוס.
לאחר כיבוי הגז, להוסיף פטרוזיליה קצוצה דק.
טעים חם ובטמפ' החדר, אבל אני הכי אוהבת קר.
 

חנהפ

Active member
ממרח טעים שהכנתי השבוע

מאפונה קפואה

כוס אפונה עדינה קפואה*
3 כפות טחינה גולמית איכותית
3 כפות מיץ לימון
כפית שום כתוש
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם


הכנה
מחממים במיקרוגל את האפונה כ2-3 דקות במים ומסננים

שמים את האפונה במעבד מזון
ומוסיפים את כל שאר החומרים
מעבדים כדקה עד שנהיה ממרח אחיד
טועמים ומוסיפים מלח-פלפל-לימון לפי הצורך
--
 
למעלה