מתכונים ללחם

מתכונים ללחם

היי
אני מחפשת מתכונים לכל סוגי הלחמים (חלות, לחמניות,פוקאצ'ות, לחם ירקות, בגטים, בייגלס וכו') ללא גלוטן
עדיף - ללא ביצים
בתודה
 
תכף תבוא האופה ללא גלוטן לכפות עלי

ובנתיים אומר שכל מתכון ללחם טבעוני שהחלפתי מאודי קמח חיטה בקמח ללא גלוטן [כזה שקונים בסופר] עבד כמו קסם.
 
אני מתעצלת לרשום לפרטים אבל

העיקרון המוביל תמיד הוא 2/3 קמח בסיס אחד או יותר ו- 1/3 עמילן, אחד או יותר
משפחת הבסיסיים- סורגום, טף, אורז מלא, תירס דק וגס, כוסמת, חומוס, סויה, שקדים טחונים דק מאד, קוקוס.
משפחת העמילן- טפיוקה, ת"א, אורז לבן/דביק, קורנפלור

לתערובת הזו מוסיפים מכמות של חצי ק"ג כפית שטוחה של קסנטן גאם וכל השאר לפי הצורך.

בקשות יותר ספציפיות תעננה בשמחה, אין לי סבלנות לענות על הכל כי יש לי בצק לכל בקשה שביקשת.
בעיקרון כל מתכון עם קמח רגיל אפשר להמיר לפי הנוסחה הזו.
כאשר במתכונים ספציפיים יש מתאים יותר ופחות. שמרים אוהבים סורגום וטף, אורז מלא פחות, הם מגיבים לקמח חומוס בתערובת לקמח תירס פחות. קמח תירס גס מתאים לבצק פריך אבל יש לו טעם דומיננטי, אפשר לערבב אותו עם טף או סורגום או שניהם. גם קמח חומוס מתאים לבצק פריך אם כי הוא מפתיע בתערובת לעוגות בחושות. כנ"ל שקדים.

בקיצור ספציפי יעזור.
 
למעלה