מתכונים למצה-בריי טבעוני

ladybug6

New member
מתכונים למצה-בריי טבעוני


או כמו שחשבתי שקוראים לזה עד גיל 18: מצברייט

ספרו איך אתם מכינים ועם מה אתם אוכלים אותו? מתוק, מלוח? ניטרלי כדי שכל אחד יוכל להחליט? קשה ונגיס או רך ונימוח?
שתפו במתכון.
אני מכינה אותו ניטרלי כי אני אוהבת גם מלוח וגם מתוק אבל הבנזוג אוהב עם סוכר/שוקולד.
אין לי מתכון מסודר וגם יוצא לי לפעמים קצת יבשושי..

תורכם
 

RSPA

New member
אתמול הכנתי משהו חדשני, חבל שלא צילמתי..

בקיצור משהו פשוט פשוט וטעים טעים עם מינימום מרכיבים.
המצרכים:
5 מצות
1 - 2 כוסות מים
מלח - 1/2 כפית
פלפל שחור - לפי כמה חריף רוצים

המפתח להצלחה בגירסה הכי בסיסית הזו נעוץ בשבירה/גריסה נאותה של המצות קודם להרטבתן. צריך להגיע לרמה של אבקה או למזער לרמה של פירורים קטנטנים של מצות. זה דורש עבודת ידיים רבה, לעיתים תוך כאב כששפיצים של המצות השבורות נתקעות ביד - אבל אין ברירה.
אחרי זה מתחילים למזוג מים על המצות ומערבבים היטב בידיים. צריך להגיע למרקם יחסית נוזלי/רך של העיסה לאחר שחיכינו כ 5 דקות לפחות עד שהמים יספגו במצות. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים וחוזרים על התהליך: לישה - המתנה - בדיקת מרקם.
בסופו של דבר צריך להגיע למצב שהעיסה אמנם רכה מאוד אבל בידיים רטובות ניתן ליצור כדורים גדולים מגודל של כדור פינג פונג - ואח"כ לשטח אותם ביד לקציצות אליפטיות שמנמנות.
את הקציצות מניחים במחבת על אש בינונית-גבוהה עם שכבת שמן רותח בגובה 1/3 ס"מ וממתינים עד שניתן להזיז את הקציצות במחבת בלי מאמץ. אז גם בודקים את מידת ההשחמה בתחתית הקציצות. כשהמצב תקין - הופכים את הקציצות לצד שני. כשגם בצד השני שחום מוציאים לנייר סופג. הקציצות יוצאות קראנציות במעטפת ולחות בפנים באופן שניתן לחתוך אותן באמצע ולשים כל מה שרוצים כמו בסנדביץ' קטן.
יוצא פגז אמיתי.

ואם לא רוצים את הגירסה המתקדמת הזו ניתן לחזור למתכון שלי מלפני שנה (הדומה בכללותו לנוכחי) שבו צריך להוסיף גם קמח חומוס.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1618&MessageId=168327457

בתיאבון.
 

RSPA

New member
עוד תיקון קטן: לחות צ"ל רכות

זה מופיע במשפט (המתוקן עכשיו): הקציצות יוצאות קראנציות במעטפת ורכות בפנים.
 

elin86

New member
אתמול הכנתי מטבעוניות נהנות יותר

יצא נחמד ואפילו הבן זוג שלא טבעוני ולא אוכל כשר לפסח אכל בכיף.
http://vegansontop.co.il/vegan-matsa-pie/
אשמח גם לעזרה.. מנסה לאתר את העוגיות שיש בבלוג שלך לפסח שאמרת שניתן לעשות מהבצק של הפאי לימון ולא מוצאת.. המצאתי את זה?.
 

ladybug6

New member
היום הכנתי כאן 2 גרסאות

אחת ניטרלית עם חלב סויה (אלפרו כתום, בלי סוכר), טיפה מלח וקצת קמח תפו"א רק להדבקה, השריתי הכל איזה 20 דקות וטיגנתי כלביבות בינוניות. את זה אכלנו עם סוכר והיה מעולה.
הגרסה המלוחה היתה אותו דבר רק בתוספת תפו"א מגורר דק, פטרוזיליה וכוסברה, בצל ירוק, מלח פלפל, קצת פפריקה. יצא טעים מאוד ופריך מבחוץ, אבל מבפנים דומה ללביבות (קצת רך בגלל התפו"א) ואת זה הבנזוג קצת פחות אהב, אני דווקא אהבתי. ליד זה הכנתי מטבל מגבינת טופוטי עם שום, לימון, מלח פלפל, סומק ופפריקה, וסלט ליד - והיתה אחלה ארוחה... לקינוח נשנשנו את הסוג הניטרלי עם סוכר מעל.
 

יוספה 51

New member
עדשי מצהבריי..

הרעיון היה קציצות עדשים כתומות מ'טבעוניות נהנות יותר', השריתי 15 שעות, טחנתי, יחד עם פלפל צי'לי חריף, בצל ירוק, עגבניה, מלח, פלפל. יצא רך מדי, הוספתי קצת קמח תפח"א, התקשה לא מספיק ולא עשה רושם מפתה. החלטנו לנסות לעשות מזה חביתה מקושקשת. יצא בעובי של מצהבריי ובגלל שהכנתי על מחבת פסים אף נחרך קלות, ויצא- הפלא ופלא, טעים ביותר. אז אתם מוזמנים לנסות.
 

ladybug6

New member
נשמע מצוין!

אבל לא הבנתי, היו בזה מצות או שאת סתם נדחפת לשרשור מצה בריי?
 

יוספה 51

New member
לא היו מצות, אבל הורגש כאילו, אז אני כן

במקום הנכון. גם נדמה כאילו זה שייך, לא ? אחרת, מה עם כל הסייטנים למיניהם, עוגות הגבינה וכו'?
 
למעלה