סייטן סייטן סייטן
סייטן זה ממש ממש טעים ואני עושה איתו נסיונות גם מדי פעם. הנה כמה רעיונות:
אפשר לעשות ממנו שניצלים - לחתוך לפרוסות במימדים של פרוסות לחם, למרוח ברוטב סויה האהוב עלייך (או בכל דבר אחר, לצורך העניין) ולהכניס לתנור לכמה דקות. יוצא מעולה!
אפשר לעשות ממנו "על האש" שיוצא מאוד מוצלח - לחתוך לקוביות של 1-2 ס"מ כל צלע, להשרות במרינדה למשך כמה שעות, לשפד ולשים על האש. אם אין לך כוח להעמיד מנגל (מה שקרה לי הרבה פעמים) - גם מחבת גריל עושה את העבודה. ואז גם לא חייבים קוביות, אפשר גם רצועות או צורות אחרות.
רעיונות למרינדה: תערבבי רסק עגבניות עם תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, אורגנו, בזיליקום וכו'). אפשר להשתמש גם ברטבים מוכנים (ברביקיו, חרדל וכו'. סויה יפנית הולך מצוין).
מתכון שהכינו לי (אפפעם לא ניסיתי להכין בעצמי) אבל זה טעים!!! - לטגן בצל בסיר עם שמן זית, לחתוך סייטן לפרוסות קטנות ודקות (ריבוע של 1-2 ס"מ הצלע, ולא עבה) ולהוסיף ולטגן-לבשל. להוסיף מים ולכסות לכמה זמן, עד שמתרכך. להוסיף פטריות שמפניון ותבלינים. זה יוצא מדהים!! יש גם מתכונים מומלצים באתר של טבע דלי:
http://www.tevadeli.co.il/recipes.htm בתאבון!!