מתכונים לפסח

LolliP0p

New member
מתכונים לפסח

בנות יקרות..
חג הפסח מתקרב, ב"ה אנו מבורכים במשפחה גדולה וכולם מתארחים אצלנו, אמי ואני כבר התחלנו לחשוב מה נגיש, אנחנו רוצות להגיש מגוון רחב של בשרים, כי ממילא אצלנו כל אחד אוהב משהו אחר וכך כל אחד ימצא את עצמו ...
אז ..
מתכון לצלי מנצח יש
מתכון לחזה עגל ממולא גם יש,למרות שאם יש למישהי מתכון שווה, אשמח אם תוכל לחלוק אותו.
מה שאני מחפשת כעת זה מתכון כשל"פ (אוכלי קטניות) לשוקי אווז, אני מחפשת משהו מעניין ולא בנאלי , אשמח למתכון אם יש למישהי (אגב, מישהי זוכרת אם רוטב צ'ילי זה כשל"פ?)
כמו כן, מבחינת שוק טלה, כל שנה אני מכינה אותו עם חרדל דבש שום ועשבי תיבול ויוצא נהדר, אבל קצת מתחשק לי לגוון מהסגנון הזה,אז אם מישהי מכירה משהו אשמח לשיתוף


תודה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כל הכבוד על ההתארגנות, כולל מתכונים והכל-

אני בשלבי נקיונות ראשוניים..

שוקי אווז לא הכנתי מעולם וגם לא שוק טלה.

השף איל שני, שהתארח בפורום שלנו כשהיינו בynet, הביא מתכון לשוק טלה שמעולם לא נסיתי - רוצה לראות?

לגבי רוטב צ'ילי, חושבת שאין כשל"פ.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התכוונתי לאיל לביא, והנה המתכון שלו לשוק טלה

נראה לי שבגדול דומה לאופן בו כתבת שאת מכינה:

בתגובה ל: שוק טלה - השכנה
================================================

לשוק טלה יש נטיה להתייבש בתנור ולכן אני עוטף אותו במרינדה של חרדל, שום, ורוזמרין או שמן זית ופסטו של עגבניות מיובשות (רצוי להשרות אותו יום קודם במרינדה). את שוק הטלה מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כרבע שעה ואחכ מוריד את הטמפ ל150 מעלות וממשיך בצליה בהתאם למשקל הנתח עד שהבשר נעשה ורדרד ועסיסי (שוק במשקל 1.5 קג דורשת זמן צליה של כ40 דקות). יש להגיש את השוק מיד עם גמר הצליה לשולחן, אין לחמם שנית.
 

LolliP0p

New member
תודה רבה


והאמת שאין לי כלכך ברירה השנה אלא לסגור הכל מבעוד מועד, אני אמורה ללדת בעזרת ה' בסביבות פסח, אז אני מתקתקת מה שאפשר עכשיו לפני שבכלל לא יהיה לי כח לזוז

כך שהבית כבר כשר וגם חצי מטבח חוץ מהדברים שצריך לעשות בשבוע האחרון ..
מקווה מאוד שאת ליל הסדר אחגוג מסביב לשולחן עם המשפחה ולא בחדר לידה..
תודה על המתכון לשוק טלה, הוא אכן מזכיר את המתכון שלי ..
 
רק עכשיו ראיתי את מה שכתבת על מצבך ואני ממש

המומה מזה שאת עורכת בביתך ומארחת את ליל הסדר, ועוד יותר המומה מזה שהמשפחה שלך ככה מקבלת את זה ללא היסוס.
אבל שיהיה בהצלחה ובשעה טובה ומוצלחת ובקלי קלות.
את המתכון שהבאתי קודם לטלה (רבע או שוק או כתף) אפשר להכין מראש ולהקפיא.
 

LolliP0p

New member
תודה רבה


המתכון נשמע מעולה, בהחלט אנסה אותו..
בקשר לליל סדר אז אנחנו עושים אותו כל המשפחה המורחבת אצל ההורים שלי (רק מההודעה הזו הבנתי שאני עדיין קוראת לבית שלהם "אצלנו" כמו ברווקות
) אמא ואני ביחד במטבח מכינות את כל הארוחה יד ביד, הדודות אחראיות על הסלטים והקינוחים, השנה פשוט חשבנו לרענן קצת את התפריט המסורתי של העיקריות..
תודה על הברכות
 
שוק טלה ממולא באורז עם כל מיני דברים טובים

אני בדרך כלל מכינה זאת מרבע עליון של טלה, לאחר שהורדתי ממנו את הזרוע עבור קערת הסדר.
אזמרלדה היקרה שלנו הגדילה לעשות ומילאה בשיטה זו שוק או כתף כבש שהקצב כאן רוקן בשבילה מהעצם וגם נתן לה רשת כדי לכרוך בתוכה את כל התוצרת, וכך זה נשמר יפה באפייה.

לא לחשוש, זה ממש לא מסובך.
להכנת הטלה למילוי – בעזרת סכין גדולה וחדה יוצרים כיס בין הצלעות לבין שכבת הבשר שמעליהן. אפשר כמובן לבקש מהקצב שיעשה זאת בשבילכם.
להכנת המלית השתמשתי באורז בסמטי הודי של סוגת ובטעות לא בישלתי אותו מספיק. אפשר להשתמש גם באורז יסמין (אני אוהבת את זה של סוגת) או באורז מלא עגול. כדאי להשרות את האורז כמה שעות, במיוחד אם מדובר באורז מלא. לאחר ההשריה מסננים.
מרתיחים 2 ליטר מים עם מלח, מכניסים פנימה 2 כוסות אורז, כשרותח שוב - מקטינים להבה ומבשלים 10 דקות לאורז בסמטי או מלא, 6-7 דקות לאורז יסמין. מסננים מיד ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
מטגנים בצל גדול קצוץ ומוסיפים עם השמן שבו אל האורז, לאחר שהתקרר.
אם רוצים, מטגנים עם הבצל גם בשר טחון.
מתבלים בפלפל שחור, קצת קינמון (זה לא ימתיק את המאכל אלא ייצור ארומה טובה) ושפע עלי כוזברה קצוצים. טועמים ומוסיפים גם מלח אם צריך. אני לא הוספתי. להעשרת המלית מוסיפים כבד בקר צלוי (מטעמי כשרות), חתוך לקוביות קטנות (אני קוצצת בעזרת פולסים במעבד מזון). אפשר גם להוסיף שקדים/צנוברים/אגוזים/פיסטוקים קצוצים גס ומטוגנים קלות.
ממלאים את הכיס שבכבש ותופרים. אם נשארה מלית, מניחים אותה בתבנית, על נייר אפיה. על זה מניחים את רבע הכבש, מכניסים לתנור חם מאד וכעבור 10 דקות מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות בטמפ' 170-180 מעלות עוד שעה. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהכבש תופס צבע יפה.
אפשר גם לאפות שעתיים-שלוש בטמפ' קצת יותר נמוכה, במיוחד אם רוצים להכין מראש ולהיות בשקט עד להגשה.
ואפשר גם – באותה מלית למלא עוף. אם אתם מצליחים לרוקן מעצמות או למצוא קצב שיעשה זאת, מה טוב, וגם אם לא – פשוט ממלאים את בטן העוף, ומכניסים יד בין העוף לבין העור ויוצרים בעדינות מרווח מתאים, שגם לתוכו מכניסים מלית. את שאר המלית מכניסים לשקית קוקי גדולה ועליה מניחים את העוף עם צד החזה כלפי מטה. אפשר וכדאי למרוח את העוף בקצת שמן זית. אופים ב- 180 מעלות עד שהעוף מקבל צבע יפה.
 
למעלה