מתכונים לפסח

ריקי5

New member
מתכונים לפסח

בליל הסדר הזה נהיה בהרכב מאד מצומצם - 5 אנשים.

לכן אני רוצה להכין הפעם קצת דברים מיוחדים למנה העיקרית.

אשמח לשמוע מה אתן עושות עם בשר בקר. בדרך כלל אני עושה צלי, טעים מאד אבל די פשוט.
האם יש לכם דרך מיוחדת להכין צלי מנתח של בשר בקר

ומה אתן עושות עם העוף. יש למישהו מתכון מיוחד לכרעים או לעוף ממולא?

מנה עיקרית אחרת? אשמח לרעיונות.
 

ריקי5

New member
אם לא תתנו לי רעיונות - מה אני אבשל לפסח?

קדימה, בנות, מחכה לרעיונות שלכם. המוח שלי פשוט התייבש
 

רחל ב1

New member
מתכונים לפסח

מתכונים מיוחדים לפסח כשאני בבית קציצות של פרסה (לוף) קציצות של תרד/עלי סלק , עלי סלק/תרד ממולאים. ארטישוק מבושל לא כמו של המרוקאים, צלי כבש עם תפוחי אדמה כמו סופריטו ניתן גם מבשר בקר אם לא רוצים כבש, מרק מצות במקום קניידלך אם את רוצה מתכונים תגידי, אחלה שבת
 

ריקי5

New member
רחל, איך את עושה את הצלי עם תפוחי אדמה?

אשמח לקבל מתכון
 

רחל ב1

New member
צלי עם תפוחי אדמה

צלי הבשר בקר / כבש
מזהיבים בצל אפשר עם שמן או ספרי שמן
מוסיפים את הבשר ונותנים לו טיגון קל [סוגרים את הבשר] אם יש הרבה בשר את מה שסגרנו מוציאים לצלחת עמוקה וממשיכים לסגור את היתר
אחרי שסיימנו את כל לסגור הכמות של בהשר מחזירים לסיר את הבשר כולל הנוזלים שירדו לצלחת ונותנים לבשר להתבשל עם הנוזלים שלו ואם חסר מים מוסיפים מעט
עד שהבשר מוכן אני לא אוהבת הרבה תבלינים אני מוסיפה רק פלפל לבן/שחור אפשר להוסיף כל תבלין שאהבים, מלח לקראת הסוף אם שמים מלך בהתחלה הבשר לא מתרכך
את הבשר אפשר להכין ולהקפיא [רק את הבשר]
,
את תפוחי אדמה חותכים לקוביות אפשר להכין יום קודם לא יותר
יש שתי [2] אפשרויות
1 טיגון הקוביות כמו צ'יפס
2. להכניס את הקוביות למקרו בשקית שיתבשלו מעט ואחר כך לתנור עם תרסיס שמן שיקבלו צבע ויהיו קריספי

לפני ההגשה אני מכניסה את הבשר לכלי עמיד בתנור ומעליו את תפוחי האדמה ומעל את הרוטב של הבשר ומחממת בתנור
מאד טעים
בתאבון
 

shron17

New member
רחל יקירה, איפה את משיגה בשר כבש ?

בשר טלה עדיף לא ?
 

רחל ב1

New member
שרון בשר כבש תלוי מאיפו את בארץ

עכשיו שאני גרה במרכז אני קונה בשר כבש אצל אבו חלוואה ביפו ליד גלידה אנדרה
המקום לא כשר כי הוא פתוח בשבת אבל לבשר שלו יש חותמת של שחיטה כשרה,
הכבש שלו מאוד טעים בדרך כלל אני קונה זרוע שלמה ולפי האורחים לפעמים 2 זרועות והוא חותך לי את החלקים כל חלך לצורת הבישול שלו
כמו צלי ועל הגריל

כשגרתי בערד ההיתי קונה בבאר שבע אצל משהו וותיק מאוד שבפעם הראשונה כשבאתי אליו [אני מדברת על לפחות 30 שנה] ואמרתי לו אני צריכה כבש טוב
בשביל אבא שלי שלא מצליח לו ליקנות כבש טוב וכשנתן לי אמר אם זה לא טוב תבואי עם הסיר אחרי החג ואני יחזיר לך פי 4 ממה ששילמת
לא חזרתי עם הסיר אבל חזרתי אליו פעמיים בשנה לראש השנה ופסח וכך היה עד 2006 שבעלי יצא לגמלאות ,גם כשגרתי כבר במרכז
אחרי זה ניסיתי את אבוחלאוה ומאז תמיד אני קונה אצלו הוא מעט יקרן אבל הבשר שלו טוב מי שלא מחפש את תעודת הכשרות,

גם הבת שלי בארה"ב בארוחות חג משותפות עם ישראלים היא קונה כבש ומכינה צלי עם תפוחי אדמה והחברה מלקקים את הסיר,

חג שמח.
 
ריקי יש לי שאלות מנחות

האם נשמרת המסורת? כשרות?
אנחנו היינו לפני שנתיים 6 אנשים שאינם שומרי מסורת. הכנתי ארוחת גורמה שניתן להכין רק כשיש מעט אנשים ואין ילדים בשטח.

כדי להפוך בשר בקר לאחר , פרסי אותו דק מאד לפני הבישול , הכיני מילוי בשרי או פטריות ובצל . גלגלי , קשרי היטב כל פרוסה והכיני צלי כרגיל. הכיני פירה . ערמי ערימה במרכז הצלחת והניחי מעליה את רולדת הבשר , הוסיפי 3 גבעולי אספרגוס שחלטת במי מלח וקיבלת מנה מרשימה. ניתן גם לבקש מהקצב ליצור כיס בבשר , למלא את הכיס לקשור היטב , ולפרוס פרוסות לפני ההגשה.
 

ריקי5

New member
תודה דורית

צריך להיות כשר. אחד האורחים הוא חוזר בתשובה
בדרך לחזרה בשאלה
- מגיע עם אוטו ואוכל אצלי בכלים הלא כשרים לפסח, אז לפחות שהאוכל יהיה כשר לפסח (כמובן בלי להקפיד על כל תבלין ותבלין).

יש לך אולי מתכון לעוף ממולא? נמאס לי מכרעיים ול-5 אנשים עוף ממולא יכול להתאים
 
בדרך כלל לא מכינה עוף ממולא. אבל יש רעיונות

במתכונים בלי סוף . תחשבי על מילוי אורז במידת האפשר, בדרך כלל שילוב קל וטעים
 

ריקי5

New member
תודה שרון

שני המתכונים נראים מצוין.
אולי אכין עוף אחד ממולא לערב החג וכרעיים לארוחת צהרים למחרת.
 
למעלה