מתכונים ל...תחילת השבוע! (באיחור קל)

TheFinalCut

New member
טוסט צרפתי חבלז"י (French toast)

אוקיי, השבוע שני מתכונים שלא ממש יתאימו להגדרה של מזון בריאות (אלא אם מדובר בבריאות הנפשית, שדווקא לא תתנגד), אבל לא אכפת לי - זה טעים, ואם לא מפריזים אין מה לדאוג. המתכון הראשון הוא מתכון פשוט אבל ממש מוצלח וטבעוני לפרנצ' טוסט. אתמול יצא לי לטעום מהמנה הזה, וזה פשוט גדול. פרנצ' טוסט ------------- 2 פרוסות לחם כפרי כהה / לחם רגיל 2 כפות שמן לגבינת אגוזי הקשיו: 50 גרם אגוזי קשיו קלויים רבע כוס מים חצי כפית קורנפלור טוחים בבלנדר את רכיבי הגבינה עד להופעת מחית חלקה. מורחים את השמן במחבת ומטגנים את הלחם כחצי דקה מכל צד עד להשחמה (הופכים), שופכים את רוב גבינת הקשיו על הלחם וממשיכים בטיגון עוד כדקה מכל צד. מגישים עם מעט מעט מממרח גבינת הקשיו ועגבניות שרי. אפשר לעשות עוד הרבה מאוד דברים עם ממרח הקשיו הזה, להמריא עם כנפי הדימון הקולינרי - אבל הטוסט הזה הוא התחלה מצוינת.
 

TheFinalCut

New member
עוגת שוקולד טבעונית

את המתכון הזה יצא לי לזלול לפני יומיים (היה אחל'ה סופ"ש, שיהיה צריך לפצות עליו במהלך השבוע...). עוגת שוקולד ממש מוצלחת, עם תמונה מצורפת הפעם. חומרים: כוס וחצי קמח כוס סוכר 1/4 כוס קקאו כפית אבקת סודה לשתיה חצי כפית מלח שליש כוס שמן כפית אבקת וניל כפית חומץ כוס מים חצי כוס פצפוצי שוקולד מריר הוראות הכנה: 1. לערבב היטב את כל הרכיבים מלבד פצפוצי השוקולד במיקסר 2. להוסיף את פצפוצי השוקולד 3. לשמן תבנית 4. לבשל בתנור ב-175 מעלות למשך 20 דק' (כדאי לבדוק את מוכנות העוגה אחרי 15 דק')
 
למעלה