טוסט צרפתי חבלז"י (French toast)
אוקיי, השבוע שני מתכונים שלא ממש יתאימו להגדרה של מזון בריאות (אלא אם מדובר בבריאות הנפשית, שדווקא לא תתנגד), אבל לא אכפת לי - זה טעים, ואם לא מפריזים אין מה לדאוג. המתכון הראשון הוא מתכון פשוט אבל ממש מוצלח וטבעוני לפרנצ' טוסט. אתמול יצא לי לטעום מהמנה הזה, וזה פשוט גדול. פרנצ' טוסט ------------- 2 פרוסות לחם כפרי כהה / לחם רגיל 2 כפות שמן לגבינת אגוזי הקשיו: 50 גרם אגוזי קשיו קלויים רבע כוס מים חצי כפית קורנפלור טוחים בבלנדר את רכיבי הגבינה עד להופעת מחית חלקה. מורחים את השמן במחבת ומטגנים את הלחם כחצי דקה מכל צד עד להשחמה (הופכים), שופכים את רוב גבינת הקשיו על הלחם וממשיכים בטיגון עוד כדקה מכל צד. מגישים עם מעט מעט מממרח גבינת הקשיו ועגבניות שרי. אפשר לעשות עוד הרבה מאוד דברים עם ממרח הקשיו הזה, להמריא עם כנפי הדימון הקולינרי - אבל הטוסט הזה הוא התחלה מצוינת.