מתכונים מהירים, מזינים וסופר פשוטים. יש חיה כזו?

aclinova

New member
מתכונים מהירים, מזינים וסופר פשוטים. יש חיה כזו?

גיליתי שהתזונה שלי גרועה ממה שחשבתי כי היא מבוססת הרבה על אוכל קנוי ומעובד אבל אין לי ממש זמן לבשל (וגם לא כוח).
יש לכם אולי רעיונות למנות מזינות שאני אוכל להכין בכמה דקות התארגנות של הבוקר (נגיד- רבע שעה כולל שטיפת הכלים בסוף...).
בלי פטריות, בלי להנביט ובלי הרבה עבודה אבל שיהיה טעים ומשביע?

הגזמתי?
תודה
 
קצת הגזמת

בבוקר אפשר להכין כריכים עם טחינה, אבוקדו, פרוסות דקיקות של טופו ושכבות של ירקות.

אבל כדי שיהיה ממש מגניב יש להשקיע יותר מרבע שעה. אם מכינים ערב קודם סלט פסטה, ניתן לשלב בו אפונה של סנפרוסט, תירס של סנפרוסט, קוביות טופו שקיפצו במחבת, ירקות אחרים שנקלו בתבנית בתנור או בטוסטר - פטריות, קישואים, גזר, בטטה, שיני שום, פלפל...
יש משמעות לאפונה כדי ליצור עם הפסטה חלבון עשיר.

אורז מבןשל עם עדשים ייתן תוצאה משביעה ומזינה, רק לוקח מעט יותר מעשר דקות בישול.

כלי עם ממרח טופו טחון עם ירקות ותבלינים יספק ממרח מזין שהופך כל כריך למקור חלבון .

אורז או פסטה ניתן לערבב עם סלט ירקות ולאכול קר.

תפוחי אדמה מבושלים , במיקרו 7 דקות לתפוח אחד בינוני. פרחי כרובית באותו אופן, לערבב עם ירקות שנאפו בתנור.

טחינה בכלי עם קרקרים לטבול בה וכלי עם ירקות טריים חתוכים לטבול בה.

אבוקדו וכפית. לאכול עם מעט מלח ומיצלימון מטופטף- בלי הכנה מראש, במקום.

גרנולה איכותית עם יוגורט סויה.

סלט פרות טריים עם יוגורט סויה. שיהיו בו גם בננות ואפשר להוסיף אגוזים ושקדים.
 

aclinova

New member
תודה


אני לא עד כדי כך גרועה...
סנדביצי'ים אני מכינה לי וכמובן סלטים.
הבעיה היא בגזרת הארוחות החמות שאותן לא מספיקה להכין.
&nbsp
עד לא מזמן גם אני הייתי שבויה בתפיסה שאוכל טבעוני הוא בהכרח בריא יותר, (כלומר גם כל המנות המוכנות והקנויות- בורגרים של טבע דלי, קופסאות הסיייטן השונות וכו') אבל המוכרת בחנות כל פעם מזדעזעת כשהיא רואה את זה והבנתי שאולי באמת אני צריכה להשקיע יותר. הבעיה היא כאמור- זמן. יוצאת מוקדם וחוזרת מאוחר הביתה ובשעות האלה כבר עייפה מכדי לבשל.
 
אם במנות חמות עסקינן

אז פתיתים עם קטניה של סנפרוסט והרבה ירקות מקוצצים פנימה

באמור אורז כנ"ל

תכניסי עדשים / אזוקי/ מאש /חומוס בבוקר למים, בערב תחליפי, העדשים כבר מוכנים ויתבשלו מהר, רק החומוס ישמח לעוד לילה במים, תכניסי למקרר.
קני לך סיר לחץ זה יעזור בקיצור תהליכים ביחס לקטניות וככה תוכלי להשתמש בהן לשלב עם פסטה/ אורז , סלטים וכו'.

טופו מתבשל מהר ובכל רוטב. את יכולה להכניס אותו בקוביות לרוטב עגבניות, לרוטב חלב קוקוס ופטריות, לגלגל אותו בשמן מתובל במחבת ולאכול אותו- לבד, עם אורז, עם פסטה, עם ירקות מבושלים.

תקצי ערב אחד בשבוע לבשל ולהקפיא ויהיה לך להוציא מהפריזר ולחמם בעבודה.
 
למעלה