כמה מהמתכונים שלי על "קצה -המזלג",,
3 מנות של סלט ביום :
ירקות טריים,אפשר לשלב עם גרעיני חמנייה אגוזים,בתוספת טחינה,או יוגורט וגבינות.
 
בצהריים מרק:
מרק -פטריות, מרק -ברוקולי ,מרק עוף, מרק ארטישוק -ירושלמי,(אלה שמועדפים אצלי.)
כול סוגי דגים ובשר:
עוף בתנור ,או צלי עוף, או נתח בשר סינטה צלוי, או גולש בשר.
דגים:
דג סלמון אפוי, דג בקלה,דג בס, דג-אמנון אפוי עם ירקות בתנור.(עגבנייה שום,גמבה,קישוא).
וגם תוספות:
אורז בסמטי,עם שמיר, כרובית וברוקולי אפויים בתנור ,מתובלים בשמן-זית,מלח ופלפל.
קולרבי אפוי בתנור ,כרוב ניצנים.
 
בערב:
פיצה ללא קמח,על בסיס כרובית במקום הבצק.
או דייסת שיבולת שועל עם קינמון.
סלט ירוק עם אגוזים. או חסה עם נבטים.
סלט כרוב ירוק ,עם מלפפונים שמיר,וכרוב סגול.
סלט ביצים.
ממרח שקדים על קרקר ,או ממרח אבוקדו.
וסלט כמו טאבולה: על בסיס פירורי -כרובית מגוררת,שמחליף את הבורגול.
או לחילופין :קינואה.
 
בין הארוחות:
אגוזים או שקדים עם תפוח או אגס או קיווי.
.