המתכון מס´ 1 - סופגניות קינמון קטנו
סופגניות קינמון קטנות / מיכל לוי אלחלל *************************************** המרכיבים : 5.5 כוסות קמח 20 גרם שמרים טריים 1/2 כוס סוכר 2 ביצים 1 כוס חלב פושר 1/2 כפית קינמון טחון 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות שמן לטיגון עמוק לציפוי 1/2 כוס סוכר 1/2 כפית קינמון טחון אופן ההכנה ----------- 1. שמים בקערת המערבל אאת הקמח, השמרים,הסווכר, הביצים, החלב והקינמון. לשים בעזרת וו הלישה או בידים (ולא במקצפים) כ-5 דקות. עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ולשים כ-2 דקות עד שכל החמאה נבלעת בבצק והמרקם חלק וגמיש. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיכה במקום חמים כ-1/2 שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 2. מקמחים תבנית אפיה גדולה. מניחים את הבצק על משטח מקומח קורעים ממנו פיסות בקוטר סנטימטר וחצי ומגלגלים בידים מקומחות לכדורים מושלמים. מסדרים את הכדורים בתבנית ברווחים גדולים, מכסים את התבנית במגבת מטבח ומשהים לתפיכה עד שנפחם מוכפל. 3. מחממים את השמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לחום של 180 מעלות. ולא למעלה מ-190 (כדי לבדוק את טמפרטורת השמן טובלים בו גפרור או כף עץ. אם נוצרות סביבן בועות סימן שאפשר להתחיל בטיגון). מכניסים לשמן 4סופגניות , מכסים את הסיר ומטגנים כ-2 דקות. מסירים את המכסה - הופכים את הסופגניות ומטגנים עוד 2 דקות בסיר גלוי (כך נוצר הקו הלבן באמצע הספוגניה). מוציאים ומניחים על מגבות נייר, לפסיגת עודפי השומן. 4. הציפוי - שמים בקערה את הסוכר והקינמון ומערבבים. טובלים את הסופגניות החמימות בתערובת הסוכר - ומגישים. מומלץ לאכול שמוך להכנה... ב ת י א ב ו ן