מתכונים עם אבקת נוגט?

מתכונים עם אבקת נוגט?

יש לי מלא אבקת נוגט בבית (מעל שני קילו לדעתי) וחוץ ממתכון אחד לא מוצלח שמצאתי באינטרנט, באמת שאין לי מושג מה לעשות איתה שיממש את הפוטנציאל שלה.. אני לא גאון באפייה כך שאני לא יודעת להמיר אותה ביבשים אחרים כשאני מכינה קינוח. תהיתי אם יש למישהו רעיון? אשמח לכמה שיותר מרמת כדורי נוגט או טראפלס נוגט (כל עוד ההוראות מפורטות דיין) ועד קצה יכולות הדמיון.. תודה!
 

יצורה

New member
גם לי יש המון בבית

וחוץ מלהוסיף אותה לפיננסייה (יצא מעולה) וניסיון כושל להוסיף אותה למקרונים, עדיין לא יצא לי להשתמש בה.
 

almogi

New member
יש לא מעט שימושים

קודם כל אפשר להכין מזה קרם פארלינה ע"י ערבוב עם שמן. היתרון על קרם נוגט מוכן הוא שיש שליטה על סוג השמן וכן על כמות השמן.

אפשר לערבב שתי כפות אבקת נוגט עם אגוזים או שקדים גרוסים ולפזר על קרנץ.

אפשר להוסיף לתערובת של מאפינס (בערך חצי כפית על כל מאפין).

אפשר להוסיף למחצית הקרם פטיסייר בעוגת מילפיי (קרמשניט) וכך ליצור שתי שכבות בטעמים שונים.

בעצם אפשר להוסיף אבקת נוגט כמעט לכל מאפה והיא תיתן לו דחיפה נהדרת.

ואפשר גם לאכול סתם כך בכפית...
 
תודה אבל...

בתיאוריה אני מניחה שיכולה גם להחליף כמויות של שוקולד במקרים כאלו ואחרים בכמות של האבקה אבל תהיתי אם יש מתכונים שמתבססים על הטעם שלה. ומאפינס אני לא אוהבת.. לפחות לא מבינה (חוץ מהכמות המגבילה שטוב שקיימת לאור חוסר יכולת השליטה העצמית שלי) את התיעדוף על פני כל בחורה אחרת.
 

יצורה

New member
קשור בעקיפין


פיננסייה זה "בנקאי" בצרפתית. יש כאלה שאומרים שזה בגלל שהתבנית בה בד"כ אופים אותן מזכירה מטיל זהב (למרות שהרבה אופים בתבנית עגולה של מיני-מאפינס), אני שמעתי גרסה אחרת לפיה בנקאים הלכו למאפיה הסמוכה בפריז וביקשו שיכינו להם עוגיות שלא יתפוררו וילכלכו להם את החליפות.
בכל מקרה, אלו מאפים אישיים שמזכירים עוגה בחושה ומבוססים על אבקת שקדים, חלבונים וחמאה שרופה.
 
למיקי שמו - בספר החדש שלו

יש מתכון מעולה של זה!!
עשיתי, ואני מתכוונת לעשות שוב, זה ממש טעים!
עשיתי וניל ושוקולד, פעם הבאה אני עושה גם את הפיסטוק.
הבעיה היחידה שלי, זה שאני רוצה לעשות בתבניות של ה"מטיל זהב" אבל אני לא מוצאת בגודל הגיוני...
 

יצורה

New member
תבניות פיננסייה יש ב"גרובשטיין" בשוק לוינסקי

ומצב טוב שיש גם ב4CHEF הסמוך.
 
למעלה