מתכונים עם חלבה

מתכונים עם חלבה

יש למישהו מתכונים עם חלבה? עוגיות, עוגות או כל דבר טעים אחר... תודה מראש :)
 

הרברונן

New member
מתכון: פרפה חלבה

פרפה חלבה ופיסטוקים החומרים (10 מנות): 1/3 1 כוסות שמנת מתוקה (330 מ"ל) 6 חלמונים 1/4 כוס סוכר (50 גר') 2 כפיות תמצית וניל טהור, מקורמיק 250 גר' חלבה, מפוררת דק בידיים או בפומפייה לקישוט: 1/3 1 כוסות פיסטוקים או שקדים קלויים, קצוצים גס (200 גר') הכלים: תבנית אינגליש קייק אופן ההכנה: 1.משמים את התבנית ומרפדים ביריעת ניילון עם שוליים עודפים גדולים מכל הצדדים. משמנים את תחתית יריעת הניילון. 2.מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה. מכסים ומניחים במקרר. 3.בקערת אל-חלד שמים את החלמונים עם הסוכר, ומחממים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב, עד שהתערובת חמימה (מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים). 4.מעבירים לקערת מערבל, ומקציפים במהירות בינונית כ-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה וסמיכה, שמכפילה את נפחה. מוסיפים את הווניל. מקפלים פנימה את פירורי החלבה במרית. 5.מקציפים מעט מחדש את הקצפת (במקרר היא מתרככת מעט) במקצף ידני לקצפת נוקשה. מקפלים 1/3 מכמות הקצפת לתערובת החלמונים והחלבה, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר הקצפת. אופן ההרכבה: 6.מרפדים את בסיס התבנית בשכבה הדוקה וצפופה של פיסטוקים. יוצקים 1/2 מכמות הפרפה מעל. מפזרים שוב שכבת פיסטוקים (פחות צפופה), יוצקים את תערובת הפרפה שנותרה ומכסים בשכבת פיסטוקים מלמעלה. 7.מכסים ביריעת ניילון ומקפיאים לכל הלילה, או יותר, עד שהפרפה נוקשה. אופן ההגשה: משחררים את הפרפה בעזרת שולי הניילון והופכים. מסירים את הניילון, פורסים ומגישים. מקור המתכון: רוני ונציה כל טוב, רונן
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifחיתוכיות חלבה.....טעיםםםםםםםםםםםםםם

עוגת חלבה, אגוזים ובוטנים - חיתוכיות/יוכי מכינים בצק פריך לבסיס (מספיק לשני בסיסים של תבנית חד פעמית מרובעת בינונית או אחת גדולה): 1/2+ 2 כוסות קמח רגיל 1 א. אפייה 2 ביצים 1חב' מחמאה 3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה) , להניח במקרר לרבע שעה. * הבצק לא מתוק (ניתן להוסיף עוד סוכר אם רוצים). על נייר אפייה מרדדים חצי מכמות הבצק ויוצרים מעין מלבן בגודל תבנית חד פעמית בינונית - מעבירים עם הנייר לתבנית ומסדרים כך שיתאים לגודל התבנית. מעל מורחים שכבה אחת של מלית חלבה ומפזרים כ 100 גר' חלבה רגילה או מסולסלת. מעל החלבה מפזרים כ 100 גר' אגוזים גרוסים ועליהם מפזרים בוטנים גרוסים או שקדים מולבנים. אופים בתנור חם בחום בינוני 180 מעלות עד להשחמת החלק העליון של האגוזים והבוטנים.........מוציאים מהתנור..מפזרים שומשום ודובדבנים לקישוט(אפשרות) ויוצקים כרכע בקבוק מייפל / סילאן – מומלץ - על כל העוגה ושוב מחזירים לתנור לכ- 8 דקות לאיחוד. כשמעט מתקרר חותכים לחיתוכיות - לשמור במקרר או להקפיא..........טעים! את החצי השני של הבצק אפשר להקפיא או להכפיל מילוי ולהכין עוד חיתוכיות.
 
עוגת חלבה של יעל מוינה מומלץ ביותר

חבילה קמח תופח (350 גרם) חבילה מרגרינה (אני שמתי 200 גר' חמאה) 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר ללוש לבצק אחיד, לשטח בתבנית משומנת. מילוי: 4 כפות קקאו 4 כפות סוכר 4 כפות מים 200 גרם חלבה להכניס לסיר ולהמיס על אש קטנה, כשנמס להוסיף 100 גרם מרגרינה.(אני שמתי חמאה) (אני הכפלתי את הכמויות של המילוי, וממליצה להכפיל) לצקת את הקרם על הבצק. להקציף 4 חלבונים עם1/2 כוס סוכר, ולהוסיף לקצף, בבחישה ידנית, חצי כוס קוקוס. לאפות בחום בינוני כ-3/4 שעה - שלי היתה מוכנה בפחות זמן! לשים לב העוגה מוכנה כשהיא עדיין לא יציבה. לא להתפתות להמשיך באפיה. להכניס את העוגה למקרר ולחתוך לחיתוכיות רק אחרי כמה שעות!! אחרת המרנג יגלוש החוצה. מומלצת מאד מאד!!!
 

חנהפ

Active member
עוגת שמרים במילוי קרם פטיסיאר וחלבה -

בצק: 4 כפות מים פושרים 50גר' שמרים טריים 7 ביצים שלמות 3/4 כוס סוכר (160גר) 1 קג קמח 1 כפית מחוקה מלח 500 גר מחמאה בקוביות קרם פטיסיאר: אפשר להכין את הקרם יום קודם בקערה: 1 כוס תחליף חלב 12 חלמונים 140גר' קמח רגיל(16 כפות מדידה מחוקות) בסיר: 4 כוסות תחליף חלב 400גר' סוכר 2 שקיות סוכר וניל עוד חומרים: 450גר' אגוזי מלך גרוסים בינוני 1200גר' ממרח חלבה שוקי של ורד הגליל או ממרח שוקולד נוטלה. הבצק: לערבב שמרים ומים פושרים בכוס, עד שהשמרים נמסים, להניח בצד במיקסר , עם וו הלישה, מערבלים את הביצים סוכר ומלח כשהכל מעורבב מוסיפים את השמרים ואח"כ את הקמח, כשמתקבל גוש אחיד מתחילים להוסיף את המחמאה טיפין טיפין עד שהכל הומוגני. מכסים את הקערה ומאכסנים במקרר ל-10 שעות לפחות. (מקסימום24) קרם פטיסיאר: מחממים תא תכולת הסיר ומביאים כמעט לרתיחה, טורפים את תכולת הקערה, כשהחלב חם שופכים את תכולת הקערה לחלב תוך בחישה , ממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהעיסה מסמיכה כמו דייסה. (אם בכל זאת יש גושישים להעביר דרך מסננת) מכסים בנילון נצמד, שנצמד לפני הקרם (על מנת למנוע היווצרות קרום) ומקררים היטב. קונסטרוקציה: מחלקים את הבצק ל-3 לרדד כל חלק בנפרד לעלה מרובע 50x50 בעובי 3 מ"מ למרוח על העלה שכבה של 2-3 מ"מ ממרח חלבה למרוח על החלבה 1/3 מקרפ הפטיסיאר הקר!! לפזר 150גר' אגוזים להתחיל לגלגל את הרולדה במהודק לחתוך את הרולדה ל-7 (הכי טוב בשפכטל) להפוך ולהעמיד ככה שהספירלה תראה מלמעלה להניח בתבנית 26 לכסות ולהתפיח כ-30 דקות, השושנים צריכות להתאחד לאפות בחום 160 מעלות כשעה. מאפסנים במקרר ומחממים כל מנה לפני אכילתה.
 

חנהפ

Active member
כן, אבל מדובר ב-3 עוגות, אם שמת לב

אפשר בכיף להכין 1/3 מהכמות ולקבל עוגת שושנים משגעת בתבנית 26 או ב-2 תבניות אינגליש קייק
 
למעלה