מתכונים עם עדשים אדומות בבקשה

מתכונים עם עדשים אדומות בבקשה


בעלי גילה את הערך התזונתי של העדשים האדומות וביקש שאני יכין יותר מהם. הדבר היחידי שאני מכינה איתן זה מרק עדשים ומרק ירקות שאני מוסיפה לו עדשים אדומות. בחיפוש ברשת, לרוב מדובר בדאל, מה שלא כל כך מתאים למטבח שלנו.

האם אתם מכינים משהוא מעדשים אדומות? אני לא רוצה מתכונים מהרשת, אני מחפשת מתכונים שאתם מכינים ואוהבים.

תודה רבה רבה ושנהיה בריאים
 

shuttles3

New member
עדשים אדומות משמשות אותי לשתי מטרות:

1. מרק...
2. בתוך תערובת דגנים. אני מבשלת תערובות דגנים כתוספת לארוחת צהריים. השחקנים שלי הם אורז מלא, כוסמת, גריסים, קינואה, עדשים ירוקות ועדשים כתומות ואני מערבבת בין 2-3 סוגים. כמובן חשוב להתחשב בזמן הבישול השונה ולהוסיף דגנים/עדשים בזמנים שונים. חשוב גם לחשב נכון את כמות המים, הרי שחלק מהמרכיבים דורשים יחס של 1:2 מקסימום, ואחרים - קצת יותר. עדשים אדומות משתלבות יופי בתערובות אלה.
 

mumfor4

New member
קציצות עדשים אדומות

קציצות עדשים אדומות. מבשלת 2 כוסות עדשים אדומות במים כמו פסטה יחד עם 2 תפוחי אדמה. מסננת אותן מהנוזלים. מכניסה לקערה ומועכת כמו פירה. מוסיפה ביצה, מעט שיבולת שועל או פירורי לחם, תבלינים שאוהבים. מכינה קציצות ואופה בתנור בחום בינוני. הופכת כשמזהיב לצד השני.
 

mumfor4

New member
אורז עם עדשים אדומות

אני מכינה אורז עם עדשים אדומות נדמה לי שזה נקרא קיצ'ירי לא בטוחה. מטגנים בצל עד שקיפות, מוסיפים חצי כוס עדשים אדומות וכוס אורז בסמטי. מתבלים מלח, פלפל, מעט כמון מוסיפים שתי כוסות מים ומבשלים 18 דקות. סוגרים מכסה ומחכים 10 דקות פותחים ומערבבים עם מזלג.
 
למעלה