מתכונים צמחוניים להקפאה

מתכונים צמחוניים להקפאה

ברור לי שזה לא נושא חדש, אני פשוט לא מצליחה למצוא את השרשור הנכון.
גיסתי לעתיד צמחונית ותמיד כשהם באים לבקר זה ללא התראה מוקדמת מספיק ולרוב לאחר סגירת הסופר כך שהיא נאלצת להתמודד עם אוכל מאוד לא חם ומאוד לא "ביתי".
הייתי שמחה למתכונים שניתן להקפיא לאורך זמן (ורצוי גם המלצה לגבי שיטת ההקפאה כי הבנתי שזה משנה באיזה כלי ובאיזו אטימה וכו') ושהטעם שלהם לאחר הפשרה/חימום במיקרו/חימום בתנור יישאר הכי דומה לטרי שיש. אם אפשר, בבקשה, לא רק רעיונות אלא ממש את המתכונים ואת צורת החימום שלהם (להפשיר קודם? ישר למיקרו? וכו')
מלא תודה!!!
 

ladybug6

New member
מתכונים להקפאה

קרפלעך במילוי תפו"א -
המתכון כאן
http://tivonim-blog.co.il/קרפלעך/
אחרי בישול במים מסדרים את הקרפלעך בקופסת פלסטיק בשכבות בודדות עם נייר אפייה מפריד בין השכבות. כדי להפשיר אפשר לשים במקרר/על השיש או לזרז את ההפשרה במיקרו. אחרי ההפשרה מטגנים בצל במחבת עם קצת שמן זית ושום קצוץ, מתבלים אותו בנדיבות במלח פלפל, פפריקה מתוקה, טימין טרי/יבש, מוסיפים את הקרפלעך המופשרים (בנגלות קטנות עד בינוניות, שלא יידבקו אחד לשני ויתפרקו) ומטגנים קלות לצריבה וציפוי של השמן המתובל.
יוצא מעולה!

פשטידת כרובית ותירס - מצוינת!
http://vegansky.wordpress.com/2013/04/12/no-eggs/
אפשר לאפות, לצנן ולהקפיא כמו שהיא (מכוסה היטב כמובן).
להפשיר במקרר / על השיש / במיקרו, ולחמם בתנור.

קציצות עדשים כתומות וכרובית -
http://tivonim-blog.co.il/קציצות-עדשים-כתומות-וכרובית/
להקפיא אחרי הטיגון/אפייה בקופסה, אפשר אחד על השני, להפשיר בתנור או במיקרו ולהגיש. אחרי הקפאה והפשרה (וגם אחרי שהייה במקרר, האמת) המרקם שלהן משתנה לעומת כשהן יוצאות מטיגון. לטעמי זה יותר טעים ככה מאשר ישר מהמחבת.

קיש פלפלים טבעוני שאפשר לאפות ואז להקפיא כמו שהוא (רק לכסות היטב), ולהפשיר במיקרו או בחוץ ואז להכניס לתנור לחימום והגשה -
http://tivonim-blog.co.il/קיש-פלפלים-וגבינות-טבעוני/


ותמיד תחזיקי במקפיא רוטב עגבניות שהכנת במנות קטנות/בינוניות. ככה תמיד אפשר להוציא מהמקפיא, להפשיר במיקרו, לבשל פסטה בכמה דקות ולערבב.

אם יש לך מתכונים נוספים לפשטידות או קציצות ירק/עדשים שאת אוהבת, גם אותם אפשר להקפיא.
מאפים גם עובדים טוב בהקפאה.
בהצלחה,
ולהבא תגידי לגיסתך שתודיע מראש
 
שמרתי, תודה!

בזמן שהרעיון נפלא, היא לא תקבל את זה בחיוך.. :)
תודה רבה על המתכונים והמידע על החימומיאדה!
 
למעלה