מתכונים צמחוניים רעים

• פותח הנושא pea
  • פורסם בתאריך

pea

New member
מתכונים צמחוניים רעים

שלום, זה זמן רב שאני משתתף שקט בפורום הזה, ואני נהנה לקרוא את המשתתפים. אני צמחוני כבר 13 שנים, וצמחוני ללא מוצרי חלב מספר חודשים. מחמם לי את הלב לדעת שיש עוד אנשים שממש אכפת להם מרווחתם של בעלי החיים, ומוכנים להתווכח, לשכנע ולוותר על דברים שנחשבים בחברתנו "מנעמי החיים". עם השנים נוסף אצלי לסיבות המוסריות גם הרצון לאכול מזון בריא ומזין. לפעמים אני קורא פה בפורום המלצות למתכונים צמחוניים או טבעוניים שהם מזעזעים מבחינה תזונתית (מרגרינה, אבקת מרק, סוכר לבן ועוד מוצרי מזון מתועש). אני מנחש שיש הרבה אנשים שלא מודעים למשמעות הבריאותית של צריכת מוצרי המזון האלה. אפשר לומר שבמסגרת הדאגה לבעלי החיים, חשוב גם לדאוג לעצמנו :) אפשר וניתו לאכול מזון טבעוני/צמחוני שאינו מזיק בריאותית. להתראות בעצרת ביום רביעי, אפונה

aradori

New member
תאמין לי,

ביסלי גריל וקוקה-קולה... מה אתה צריך יותר?...

lilithmm

New member
אנחנו צמחונים מאידיאולוגיה

ולא מסיבות בריאותיות. אבקת מרק תמיד אפשר להחליף בתבלינים. סוכר לבן אפשר להחליף בסוכר חום. מרגרינה, אולי בשמן? גגגעעעעע. אני מאמינה שאפשר להחליף כל מוצר מתועש בטבעי אבל מדובר במאמץ וזמן שאפשר לחסוך. אז מי שלא רוצה בכלל להשתמש במוצרים מתועשים, בבקשה, שיעבוד קשה ויחפש לעצמו תחליפים. בכל אופן אתה מוזמן להציע תחליפים בכל פעם שאתה רואה מתכון שאפשר להמיר חלק מהמרכיבים המתועשים שלו בטבעיים. אתה גם כנראה מתכוון למתכון שאני הבאתי כאן לגולש, נכון שיש במתכון יחסית הרבה שימוש ברטבים מתועשים, אבל להשיג ככה טעם של תבשיל בשרי בלי בשר לא הייתי מצליחה בקלות בלי הרטבים. אז בבקשה תציע תחליפים.

tsf

New member
קח יוזמה

נראה לי שאתה מכיר כמה וכמה מתכונים כאלה. אז אני (ובטח עוד כמה אחרים כאן) דווקא ממש אשמח אם תעלה אותם לכאן כי אותי זה דווקא כן מעניין וחשוב לי. מה דעתך?

דורון ק

New member
כפי שציינו...

אתה כמובן יכול להעלות רעיונות ולפרט מתכונים שלך!

למעלה