מתכונים

פייל

New member
מתכונים

היי כולם. זהו ניסיון לשלוח הודעה אולי הוא יצליח לשם שינוי... אני צמחונית חדשה יחסית (עוד מעט שנה) והייתי שמחה לקבל מתכונים שיש בהם קטניות למיניהם. ועוד משהו אני גרה בירושלים, יש למישהו רעיון איפה אפשר למצוא נעלים (לא ספורט) וסנדלים לא מעור? תודה מראש על העזרה. פייל

lifegirl

New member
היי, ברוכה הבאה... :)

מג´דרה, תבשיל חומוס, שעועית לבנה, טבחה (הרוטב של הקוסקוס...), חמין צמחי. משהו מאלה נשמע לך? או אולי את רוצה משהו אחר?

פייל

New member
נשמע טוב...

את יכולה להמליץ לי על מתכונים טובים? אמא שלי קצת בלחץ מהקטע של הקטניות. וחסר לי ברזל.

lifegirl

New member
ואמא כנראה צודקת...

אני מצרפת את המתכונים בהודעות הבאות. וממליצה לך ולאמא לקבוע תור לתזונאי/ת.. :) יומטוב

lifegirl

New member
מג´דרה

כוס עדשים, להשרות במשך הלילה. לבשל במשך שעה. להוסיף כוס אורז. וגם- כוס אחת של בצל מטוגן (לטגן בנפרד). לתבל ב*המון* שום, מלח. לבשל עד שמוכן (בערך רבע שעה- עד שהאורז מתרכך). בתאבון!

lifegirl

New member
גולאש חומוס

להשרות במשך הלילה 300 גר´ חומוס. לבשל את החומוס במשך שעה בערך, עד שמתרכך. (לאחר הרתיחה הראשונה, יצוף קצף. את הקצף יש להוציא- בעזרת כפית- ולהשליך. כעת, יש להביא את הסיר לרתיחה שניה, להנמיך את האש- ולהמשיך בבישול). להוסיף לסיר: 2 בצלים וכרישה- פרוסים. 2 גזרים ושני תפוחי אדמה מקוצצים. לבשל הכל חצי שעה נוספת, בערך, עד שמתרכך. להוסיף 2 כוסות כרוב קצוץ, תבלינים, 2 כפות שמן לבשל 10 דקות נוספות. בתאבון!

lifegirl

New member
שעועית ואורז

להשרות במשך הלילה 150 גר´ שעועית. לבשל ולסנן את המים (כלומר- להוריד את הקצף...). לקלף ולקצוץ חציל, לזרות עליו מלח. לבשל 25- גר´ אורז חום (עד שמתרכך. בערך 40 דקות). לקצוץ: בצל, גזר, פלפל ירוק (גמבה). לשטוף את המלח מהחציל. לטגן את כל הירקות (בלי האורז!) במשך כ- 10 דקות. להוסיף לירקות המטוגנים: 100 גר´ פטריות חתוכות, 3 עגבניות מקולפות-קצוצות, האורז והשעועית. לבשל כ- 15 דקות. להוסיף תבלינים לפי הטעם. בתאבון.

lifegirl

New member
גולאש סויה

להשרות במשך חצי שעה- חצי כוס סויה. לסנן את המים. לטגן בצל ופלפל ירוק. הוסיף: 2 תפוחי אדמה חתוכיםל קוביות, גזר אחד חתוך לקוביות, רסק עגבניות מדולל במים, תבלינים. להוסיף את הסויה, לבשל הכל עד שמתרכך (בערך ליטר מים). לגיוון, ניתן להוסיף כרובית קטנה קצוצה/ אפונה ירוקה או צהובה.

lifegirl

New member
אני מקווה שזה מספיק.

אולי בהמשך יהיו לי עוד רעיונות. אם יש משהו ספציפי שאת רוצה- בקשי. יומטוב!

למעלה