מתכונים

רוטב הלימון

הספציפי הזה לא יכול להישמר למספר שעות. הצעתי היא שתגיע עד שלב החמאה, מתי שנוח לך, ואת הערבוב האחרון עם החמאה תעשה ממש לפני ההגשה. ככה עושים גם במסעדות, אלא אם כן מקלקלים את הרוטב בתוספת עמילן (קמח, או קורנפלור).
 

erezpr

New member
מתכונים

אולי מישהו יכול לעזור לי בבקשה אני זקוק למתכון של רוטב אלפרדו לספגטי אל דנטה בדחיפות
 

bali

New member
מנהל
רוטב אלפרדו

מתכון לרוטב אלפרדו: 1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (ההבדל הוא באחוזי שומן, ל ``השף הלבן`` יש גם 38% וגם 16%, תבחר מה שבא לך) 1 בצל גדול כף או שתיים חמאה או מרגרינה 1 שן שום כתושה 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר 1/2 כוס יין לבן יבש מלח ופלפל לפי הטעם. את הרוטב מכינים ככה: במחבת עמוקה וגדולה ממיסים את החמאה ומטגנים בה בצל קצוץ עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום, השמנת והתבלינים. מוסיפים את היין עד שהתערובת לא סמיכה מדיי ולא דלילה מדיי. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. (השמנת המתוקה מסמיכה עם הבישול). כשסמיך מספיק, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים חם על כל סוג של פסטה. *אפשר גם להוסיף פטריות פרוסות אחרי טיגון הבצל ולהפוך את הרוטב לרוטב שנקרה ``פונגי`` (פטריות ושמנת)
 
למעלה