לא מצאתי לחם ללא שמרים אך שוה לנסות
היי יעל, השמרים מתפיחים את הבצק לפני האפייה, אך אבקת האפייה עובדת רק במהלך האפייה. היות וקשה לצפות את התנהגות הלחם מראש, נראה לי ששוה לך לעשות נסיון, עם כל המרכיבים, ללא שמרים, ולחלק אותה למנות של לחמניות שבהן הוספת כמויות שונות של סודה לשתייה או אבקת אפייה. שקית אבקת אפייה=10 גרם והיא דומה לכפית גדושה של סודה לשתייה. פשוט להכניס את היבשים=קמחים, לכמה קעריות שונות ולערבב כמויות שונות. בכל בצק שתערבבי כמות שונה, תוסיפי פתקית נייר עם הערה. הנייר עובר את האפייה ללא בעייה. כך שווה לנסות לעשות נגלה של נסיונות שונים ומקסימום חלקן תהיינה פחות מוצלחות. לגבי קמחים- אין בעייה לערבב קמח אורז לבן, יחד עם קמח אורז מלא. קמח חומוס מכביד על התערובת ולכן רצוי רק חצי כוס-כוס מתוך ארבע כוסות. גם קמח אורז מלא, טיפה כבד יותר. שמנים כבדים כמו שקדיה או טחינה גולמית מכבידים יותר משמן קוקוס או זית. בגן שמואל הדוכן פתוח כל שבת, משמונה בבוקר, עד עשר בלילה, אך אין להם קמח אורז מלא, משום מה. הטלפון שלהם הוא- 04-6320892 או בדוכן- 04-6320392 יש להם שם רשימה של בתי טבע שאפשר לרכוש את מוצריהם. אצלם לרוב יותר זול. אגב, כדאי להחזיק את קמח החומוס והאורז במקרר, שלא יתעפש. אני מצרפת מתכון לעוגה מפורום צליאק. מקווה שעזרתי.