מתכוני אורז אדום

מתכוני אורז אדום

לפני כמה זמן כשהייתי בסופר, רציתי לקנות אורז מלא "רגיל" אבל לא היה אז קניתי אורז אדום.
מה אפשר לעשות איתו?
אשמח למתכונים, רצוי כאלה שמשלבים גם איזושהי קטנית עם האורז. (כן, אני יודעת שלא חובה שיהיו דגנים וקטניות באותה ארוחה אבל ככה יותר קל לי להבטיח לעצמי שאוכל יותר קטניות).

את יכולה לנסות את שלי:

אורז אדום
מכיוון שאני אוהב אותו טיפה מתקתק (לא מתוק קינוח, כן?)
אני מכין ככה:

להשרות ללילה 15 אגוזי ברזיל - תוספת שלמדתי מיפתח ברקת (יפתח לחם)
⅓ כוס חמוציות יבשות להשרות בחצי כוס מים רותחים לשעתיים לפחות, אחרי ההשריה להוסיף 2-3 כפות סילאן.
½1 כוסות אורז אדום
½ כוס עשים שחורות
½2 כוסות מים רותחים
½ כפית מלח (יותר או פחות לפי הטעם)

לאחר ההשריה של האגוזים, לחתוך אותם לטבעות ברוחב של 3-4 מ"מ הם נותנים קרנצ'יות נהדרת.
להוסיף הכל לסיר, להביא לרתיחה, להוריד אש, ולבשל בביעבוע עדין כ-40 דקות. לא לערבב עד פתיחת המכסה.
לאחר כיבוי האש להשאיר את הסיר מכוסה ל-10 דקות בערך.

יוצא משהו אחר וטעים.
בתיאבון

½ כוס עדשים שחורת (לא עשים
)

סלט

אורז אדום מבושל במים ומלח עד שרך מספיק לטעמך, לסנן ולשטוף היטב, אני מבשלת איתו כף זרעי כמון
לערבב עם כוס קטניה מונבטת - מאש, אזוקי, עדשים לטגן בהחבת עם מעט שמן זית והרבה שום.
או קטניה של סנפרוסט- אפונה ירוקה זעירה, חומוס= את אלה שוטפים במסננת עם מים ולא מבשלים. חופן חמוציות או צימוקים קטנים כהים. בצל מקוצץ דק- סגול, ירוק או לבן לפי המצאי ומצב החשק.
לערבב בקערה, להוסיף מלוא חופניים ירוקים קצוצים דק דק. להמליח לפי הטעם להוסיף מעט שמן. 4 כפות מייפל סירופ או סילן ללא תוספת סוכר, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה\ פלפל חריף לפי הטעם, 3 כפות חומץ כהה משובח, מיץ מחצי לימון. אפשר זסט מלימון אחד למי שאוהב.

למעלה