מתכוני פסח תשע"ד הראויים לציון

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתכוני פסח תשע"ד הראויים לציון


אצלנו, המתכונים שנכנסו לרפרטואר, בע"ה, הם:
עוגת קוקוס שוקולדית של פירגה
עוגת שייש פירורים של שוויצרית
ופחזמניות של יעלה, שסוף סוף הכנתי (ששששש...אסור לגלות שרק השנה).

כמעט ולא בשלתי מעבר למרק עוף, סלטים, מצה בריי כך שאין לי המלצות "עם בשר".
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שייש פירורים/שוויצרית


כמו כל מתכון של שויצרית - נפלאה!

הכנתי עם 8 ביצים במקום 9 ועם חצי מכמות הקמח קמח מצה לעוגה וחצי קמח תפ"א.

עוגת שייש פירורים
מחבר/ת : שוויצרית

לעוגה:
9 ביצים מופרדות
1 וחצי כוסות סוכר
¾ כוס שמן
1 ורבע כוסות קמח תפו"א
½ כפית מלח
1 כף אבקת אפיה
¼ כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר וניל
2 כפות קפה מומס במעט מים רותחים
לשיש:
3 כפות קקאו
4 כפות סוכר
1 כף שמן
1 כף מים חמים
לפירורים:
3 כפות שמן
¼ כוס סוכר
1 כוס שקדים קצוצים
1/3 כוס קמח תפו"א

מחממים תנור ל175 מעלות
מערבבים את כל חומי הפירורים ומניחים בצד.
מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף יציב.
מקציפים חלמונים עם שאר סוכר עד שתפוח ובהיר, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים של העוגה.
מאחדים את החלבונים והחלמונים בתנועות קיפול.
שופכים לתבנית עם נייר אפיה בגודל 25*40 ¾ מהבלילה.
לשאר הבלילה מוסיפים את החומרים של השיש ומערבבים היטב.
שופכים על העוגה שבתבנית ויוצרים צורת שיש בעזרת סכין.
מפזרים בצורה אחידה את הפירורים,
אופים בערך 45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הערות:
הכנתי פעמים, פעם בלי הפירורים והקפה ופעם עם, יש כאלו שאהבו יותר עם ויש כאלה שחשבו שבלי זה יותר מוצלח. בהחלט אפשר להשמיט את שכבת הפירורים והקפה אם מעדיפים כך.

מקור: משפחה באנגלית
 

חנהפ

Active member
שרשור מבורך,אבל איפה המתכונים?

בשרשור פסח?

השנה התעצלתי להכין 2 מרקים ולכן מרק ירקות עשיר (יעלה היתה ההשראה) יצא מעולה! הקטנטנים נהנו בערב החג מהמון ירקות

במחלקת העוגות יש לי כבר רשימה של עוגות שאי אפשר בלעדיהן
עוגיות השוקולד שוקולד צ'יפס המופלאות
עוגיות שקדים ושוקולד צ'יפס נטולות גלוטן

הפעם ניסיתי קלתיות מתוקות והיה מעולה -טארט פסיפלורה ופארט תפוחים על קרם שקדים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת קוקוס שוקלדית ופאדג'ית

ביותר של פירגה.

לחה, שוקולדית, ממכרת, פרווה וללא מקסר - התמקמה גבוה ברפטואר העוגות הפסחיות.

במקום הציפוי שפירגה מציעה הכנתי ציפוי שוקולד פרווה פסחי של יעלה (ראו בהמשך למתכון של פירגה).

מצרכים לקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח מצות מ נ ו פ ה
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב לבלילה דלילה
להוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי-חשוב לערבב עד למירקם של קרם שוקולד.
לצקת לתבנית עגולה (לא קפיץ) מס' 24 משומנת
להשאיר על השיש למנוחה של 20 דקות.
לאפות כ-40 דקות בחום 175 מעלות
מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:
כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל
מעבירים את העוגה אחרי צינון למקרר.
"טיפ"
1. אפשר להחליף את כוס השוקולית בכוס אבקת קקאו +2 כוסות סוכר ס"ה לכל העוגה = עם אבקת קקאו העוגה יוצאת כהה מאד.

ציפוי שוקולד

ציפוי שוקולד לעוגות או לפירות או סתם כרוטב בקנוח
אפשר להכין את ציפוי השוקולד הנצחי - כשל"פ ללח"ק :

2 אפשרויות :

אפשרות א' - יש להגדיל את כמות השוקולד המריר ל-80 גרם
להוסיף כף אחת שמן אגוזים !

אפשרות ב' - להפחית את כמות המים ב-2 כפות.
להשאיר את כמות השוקולד כפי שהיא
להוסיף 2 כפות שמן
אם מכינים כך, כדאי לבדוק בסוף ההכנה אם צריך תוספת סוכר.


=================
נושא : הציפוי הנצחי......
תאריך : 15/04/05 13:25
מחבר/ת : יעלה
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4-5 כפות מים
כפית נס קפה

להמיס הכל יחד על אש קטנה.

להוסיף :
50 גרם שוקולד מריר פרווה קוביות
כפית של נוזלי טעם: ליקר, רום, ווניל

להמשיך להמיס על אש קטנה.

להסיר מהאש ולהוסיף תוך בחישה מהירה:

25-50 גרם מרגרינה..... לפי דרגת המוצקות הדרושה.

לשפוך ואז מיד ליישר כי ברגע שמתקשה, יוצא מבריק וחלק
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פחזמניות (לחמניות כש"לפ)/יעלה

אם את רוצה שייצא יותר פחזנית חלולה - שימי עוד ביצה!

פחזמניות (לחמניות כשר לפסח)

1 + רבע כוס מים
חצי כוס שמן (לא זית)
1 כף שטוחה סוכר
1 כפית מלח

1 + שלושת רבעי כוסות קמח מצות (אפשר כוס קמח מצה והיתר - קמח עוגות או קמח מצה שמורה)
1 שקית אבקת אפיה (מומלץ מאוד, לא חייבים)

5 ביצים גדולות (אם שמים 6 ביצים – מתקבל אוורירי יותר, עם חלל ריק למילוי ותפוח יותר).

אופן ההכנה (אני משתמשת במיקסר יד, אבל אפשר גם עם כף בלבד):
להרתיח בסיר גדול מים+שמן+סוכר+מלח.
כאשר רותח – להכניס בבת-אחת את כל הקמח והאפיון ולערבב היטב עד שהכל בצק אחיד.
להוריד מהאש.
מיד, בעוד הבצק רותח, לערבב פנימה את הביצים אחת אחרי השניה (בהתחלה זה קשה, לא להתייאש!).
מניחים את הבצק שנוצר בכלי סגור או עטוף בניילון במקרר, לפחות לשעה (עדיף ללילה או אפילו ליממה).

שמים בקערית מעט מים ורבע כוס שמן.
טובלים את הידיים במים הללו ויוצרים 12 כדורים או לחמניות מאורכות. אם סובלים ממחסור קשה בכולסטרול - אפשר להבריש למעלה חלמון ביצה.....
מניחים בתבנית משומנת בגודל תנור, או שעדיף על נייר אפיה.
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
מכניסים את התבנית ואופים 5 דקות בחום הגבוה, מורידים את החום ל-170-180 או מעט פחות (תלוי בתנור). אופים בלי לפתוח כ-45 דקות.
פותחים ובודקים אם הקרום נוקשה והלחמניות קלילות.
משאירים בתנור עם דלת מעט פתוחה עד שמתקרר.

שיפורים :
1 - להוציא אותן חמות, לחתוך באמצע ולשים גבינה צהובה – יוצא טוסט של פסח כי הגבינה נמסה מהחום.
2- להכניס קוביה של גבינה צהובה או מלוחה בזמן הכנת הכדורים.
3- אפשר להכניס לבצק תבלינים שונים או מעט גבינת פרמזן.
4- אפשר לשים מעט יותר סוכר ופחות מלח, אם רוצים להגיש עם קפה, ריבות וחמאה .
5- אפשר להכין מ-6 ביצים, ליצור פחזמניות קטנות יותר ולמלא אחרי שמתקרר בכבד קצוץ או סלט ביצים או סלט טונה או אבוקדו.

בהצלחה ובתיאבון
 

shira1960

Active member
חיתוכיות בריאות/חטיפי אנרגיה כשל"פ, לא קטניות

ת בריאות / חטיפי אנרגיה - כשל"פ, לא קטניות, לא שרויה.

המתכון מבוסס על המתכון הזה - אני מתרגמת ונונתת עם השינויים שלי. זה לא *בדיוק* גרנולה ברס, המרקם הוא משהו בין עוגה רכה לבראוניס, כלומר יותר רך וצ'ואי ופחות קראנצ'י. להזהר אם מגישים לילדים כי יש בזה אגוזים קצוצים (אולי אפשר להכין מאגוזים טחונים). אין בזה קמח בכלל - כך שזה מתאים לאלה שלא אוכלים שרויה ובכלל מתאים לציליאקים במשך כל השנה. אפשר להקפיא.

חיתוכיות בריאות כשל"פ
-------------------------
כוס וחצי אגוזים שלמים לא קלויים (אפשר כל סוג שרוצים, אני הכנתי מתערובת של אגוזי מלך ובונדק)
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס קוקוס
1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (אני שמתי קרנבריס וצימוקים)
חצי כוס שמן רגיל או שמן קוקוס מומס
חצי כוס דבש או סילאן (במקור היה רבע כוס אבל לדעתי זה לא היה מספיק מתוק)
2 ביצים
2 כפות קינמון
1 כף ג'ינג'ר

לחמם תנור מראש
לקצוץ את האגוזים עד לרמה של פירורים אבל לא אבקה (לילדים הייתי טוחנת יותר). לערבב את כל החומרים היבשים יחד, לשפוך את החומרים הרטובים ולערבב.
לשטח בתבנת מלבנית משומנת 22 על 22 (אני השתמשתי בנייר אפיה ולא שימנתי)
לאפות כ20-25 דקות עד שמרכז העוגה יבשה והצדדים מתחילים להשחים. להוציא, לקרר מעט, להעביר למקרר עד שקר ולחתוך לריבועים.
אפשר לשמור בפריזר.
הערות: אני מביאה את המתכון עם השינויים שערכתי. לדעתי אפשר לשחק עם הרכיבים - אם אתם רוצים יותר אגוזים, פחות קוקוס, וכו'. במקור הוסיפו גם גרעיני חמניות ועוד דברים.
 

נחמנית

New member
קצפיות פקאן ושוקולד

הוכנו ונגמרו תוך 24 שעות על ידי שני מבוגרים בלבד. סה"כ ממש לא המצאה של הגלגל, מרנג עם שוקולד ופקאן מקופלים בפנים, אבל אחרי שניסיתי לשחק עם היחסי שוקולד-פקאן הבנתי שהגרסה של "מה את עושה כל היום" למתכון של "סמיתן קיטצ'ן" היא באמת המוצלחת שבהם:

(הערה: הוכנה גם עוגת לימון ווניל איטלקית, מאותו בלוג, שאין בה קמח מצה בכלל אלא רק קצת קורנפלור. מאוד התאים לי מאחר ולא הגיע לכאן הקמח התופח ושאר השכלולים הישראליים אז רוב מתכוני העוגות המומלצים לא רלוונטיים עבורי. מכיוון שהיו לי כל מיני מסקנות לגבי העוגה ושינויים שהייתי עושה בסיבוב נוסף, אני לא בטוחה אם היא מתאימה לשרשור הזה)

עוגיות מרנג שוקולד ופקאנים
// מתכון של האחת והיחידה סמיט'ן
כ-20 עוגיות

חומרים
2 חלבונים בטמפרטורת החדר (חשוב!)
¼ כפית מלח
½ כוס סוכר לבן***
150 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן קטן (או מיני שוקולד צ'יפס)
½ כוס פקאנים קצוצים גס (50-60 גרם) // אפשר להחליף בכל אגוז שתרצו אבל לדעתי פקאנים מושלמים כאן

***אחרי שהכנתי את העוגיות ארבע פעמים בשבוע של פסח החלטתי שאפשר להסתפק בשליש כוס סוכר או לחילופין להוסיף חלבון על אותה כמות של סוכר,שוקולד ואגוזים.

הכנה
מחממים תנור ל-150 מעלות - לא טורבו!
ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

שמים את החלבונים והמלח בקערת מיקסר נקייה מאד ויבשה לגמרי
מקציפים כדקה עד שנהיה קצף בהיר
מוסיפים את הסוכר לאט ובהדרגה
מקציפים עוד כחמש-שש דקות עד שנהיה קצף יציב ומבריק

מורידים מהמיקסר ומוסיפים את השוקולד והפקאנים
מקפלים בעדינות ובאסרטיביות בעזרת מרית ורודה רק עד שאחיד

מניחים תלוליות בעזרת כף או כפית - תלוי בגודל העוגיות שאתם רוצים (לדעתי כף זה מצויין)
אין צורך לעשות רווחים גדולים, המרנג לא גדל כמעט באפייה

אופים כ-40 דקות
(אם עשיתם עוגיות קטנות עם כפית זה יכול לקחת 25 דקות)
זה מוכן כשזה קשה, מעט ורדרד ונפרד בקלות מהנייר

העוגיות נשמרות מצויין עד 4 ימים בקופסא אטומה בטמפ' החדר (הערה של נחמנית - אין סיכוי בעולם שזה נשאר בשטח 4 ימים)
 

22BB

New member
קיבלתי בהשאלה את הספר של הסמיטן, מה אגיד לכן

ממש לא עשה לי את זה.
כל התמונות נראות כ"כ מרושלות, אולי 2 מתכונים מכל הספר עושים חשק לנסות.
לא יודעת אם יש שם חידושים לעומת הבלוג כי אני לא עוקבת אחרי הבלוג.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכנתי משם עוגת קמח תירס טעימה ואשכולותהגרנולה

שלה מוצלחים גם הם.

בטוחה שהכנתי עוד משהו או שניים מהספר, לא זוכרת עכשיו.
 

shira1960

Active member
לא מכירה את הספר אבל הבלוג - מעולה.

עוד לא יצא שהכנתי משהו משם שלא יצא מושלם (בניגוד, אגב, לשיקסע, שגם אותה אני מאוד אוהבת, אבל לדעתי היא קצת פחות מדוייקת במתכונים). מה שאני אוהבת בSK (חוץ מהעובדה שיש לי אותם ראשי תיבות
) שהיא לוקחת מתכונים טובים ובדוקים, ועושה עליהם דוקטורט, כדי להגיע למתכון עוד יותר מושלם.

חוץ מזה שהילדון שלה ממש ממש חמוד.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
דווקא הלימונית מעניינת יותר, אך אחכה לסיבוב

2 שלך, בשנה הבאה בע"ה (אם יהיה). ממש לא אוהבת מרנג.
 
למעלה