עוגת קוקוס שוקלדית ופאדג'ית
ביותר של פירגה.
לחה, שוקולדית, ממכרת, פרווה וללא מקסר - התמקמה גבוה ברפטואר העוגות הפסחיות.
במקום הציפוי שפירגה מציעה הכנתי ציפוי שוקולד פרווה פסחי של יעלה (ראו בהמשך למתכון של פירגה).
מצרכים לקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח מצות מ נ ו פ ה
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב לבלילה דלילה
להוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי-חשוב לערבב עד למירקם של קרם שוקולד.
לצקת לתבנית עגולה (לא קפיץ) מס' 24 משומנת
להשאיר על השיש למנוחה של 20 דקות.
לאפות כ-40 דקות בחום 175 מעלות
מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:
כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל
מעבירים את העוגה אחרי צינון למקרר.
"טיפ"
1. אפשר להחליף את כוס השוקולית בכוס אבקת קקאו +2 כוסות סוכר ס"ה לכל העוגה = עם אבקת קקאו העוגה יוצאת כהה מאד.
ציפוי שוקולד
ציפוי שוקולד לעוגות או לפירות או סתם כרוטב בקנוח
אפשר להכין את ציפוי השוקולד הנצחי - כשל"פ ללח"ק :
2 אפשרויות :
אפשרות א' - יש להגדיל את כמות השוקולד המריר ל-80 גרם
להוסיף כף אחת שמן אגוזים !
אפשרות ב' - להפחית את כמות המים ב-2 כפות.
להשאיר את כמות השוקולד כפי שהיא
להוסיף 2 כפות שמן
אם מכינים כך, כדאי לבדוק בסוף ההכנה אם צריך תוספת סוכר.
=================
נושא : הציפוי הנצחי......
תאריך : 15/04/05 13:25
מחבר/ת : יעלה
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4-5 כפות מים
כפית נס קפה
להמיס הכל יחד על אש קטנה.
להוסיף :
50 גרם שוקולד מריר פרווה קוביות
כפית של נוזלי טעם: ליקר, רום, ווניל
להמשיך להמיס על אש קטנה.
להסיר מהאש ולהוסיף תוך בחישה מהירה:
25-50 גרם מרגרינה..... לפי דרגת המוצקות הדרושה.
לשפוך ואז מיד ליישר כי ברגע שמתקשה, יוצא מבריק וחלק