מתכוני ראש השנה לבריאות ואושר, והנאה
מתכוני ראש השנה - ממרכיבים טבעיים מאת – מירה אפרתי מחברת הספר "טעימים מן הטבע" סלט עלים ירוקים, תפוחים וגרעינים – מרכיבים – עלים ירוקים – חסה, ארוגולה, תרד. 2-3 תפוחי עץ 2 כפות אגוזים שבורים כף גרעיני חמנייה כף גרעיני דלעת כף צנוברים כף קצח כף שומשום מלא מרכיבי הרוטב - 3 כפות שמן זית 2 כפות חומץ בלסמי 2 כפות רוטב סויה כף דבש קורט קינמון קורט מלח ים קורט פלפל שחור הכנה – 1. חותכים את העלים והפירות לרצועות ומניחים בקערה. 2. שוברים את האגוזים ומפזרים על העלים עם גרעינים, צנוברים, קצח ושומשום. 3. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. קרפצ'יו סלמון – מרכיבים - 500 גרם פילה דג סלמון קורט מלח ים קורט פלפל שחור גרוס מיץ מלימון אחד 2 כפות שמן זית הכנה – 1. מנקים את הדג מעצמות קטנות ופורסים לפרוסות דקות מאד. 2. מסדרים על צלחת הגשה שכבת פרוסות דג, בוזקים מלח ופלפל שחור גרוס. 3. יוצקים מיץ לימון על כל פרוסות הדג ומטפטפים שמן זית. 4. מגישים בצד סלסלת לחם מלא קלוי. מרק סלק רוסי - (בורשט) מרכיבים – 3 סלקים בינוניים 2 גזרים מיץ מחצי לימון ½ כוס חומץ כף דבש מלח ים קורט קינמון פלפל שחור תוספות – ביצה קשה מגוררת, מלפפון ירוק חתוך לקוביות, בצל ירוק קצוץ, שמיר קצוץ, שמנת חמוצה. הכנה – 1. מרסקים את הסלקים והגזרים במגרדת גסה ומניחים בסיר בינוני. 2. יוצקים 2 ליטר מים ומתבלים בלימון, חומץ, סוכר, מלח ופלפל שחור. 3. לאחר רתיחת המרק מוסיפים לבשל 20 דקות על אש נמוכה. 4. מקררים ומעבירים למקרר למשך 4 שעות, מוציאים ומתקנים תיבול. 5. מכינים את התוספות בצלוחיות וכל סועד מוסיף לצלחתו האישית. גלידת מנגו – מרכיבים – 3 מנגו בינוניים 2 כפות דבש כף סוכר חום קורט קינמון כפית תמצית וניל כוס שמנת מתוקה להקצפה הכנה – 1. קולפים את המנגו וחותכים לקוביות, משאירים בצד מספר קוביות לקישוט. 2. מרסקים בממחה את הפרי עם דבש, סוכר ותמצית וניל. 3. מקציפים את השמנת במיקסר עד לקבלת מרקם אוורירי. 4. מערבבים את הקצפת עם תערובת הפרי ומקפיאים לפחות 12 שעות. 5. מגישים בעיטור קוביות פרי ועלי נענע. עוגת מרנג תפוחי עץ בדבש – מרכיבים- 3 חלבונים 1 כף סוכר חום כף דבש כף חמאה 2 כפות סוכר חום 4 תפוחי עץ גראני סמית ½ כוס חמוציות יבשות או צימוקים 2 כפות דבש 2 כפות יין מתוק כפית תמצית וניל קורט קינמון הכנה - 1. מקציפים את החלבונים עם כף סוכר וכף דבש לקצף נוקשה ומשטחים בתבנית. 2. אופים בחום של 130 מעלות במשך 45 דקות, מכבים ומשאירים להתקרר בתנור. 3. ממיסים בסיר קטן חמאה וסוכר, ומבשלים כ-5 דקות עד ליצירת קרמל זהוב. 4. חותכים את התפוחים לקוביות ומבשלים בסיר עם יתרת המרכיבים כ-10 דקות. 5 מפזרים את תערובת התפוחים על תחתית המרנג ומגישים פושר או לאחר קירור.
מתכוני ראש השנה - ממרכיבים טבעיים מאת – מירה אפרתי מחברת הספר "טעימים מן הטבע" סלט עלים ירוקים, תפוחים וגרעינים – מרכיבים – עלים ירוקים – חסה, ארוגולה, תרד. 2-3 תפוחי עץ 2 כפות אגוזים שבורים כף גרעיני חמנייה כף גרעיני דלעת כף צנוברים כף קצח כף שומשום מלא מרכיבי הרוטב - 3 כפות שמן זית 2 כפות חומץ בלסמי 2 כפות רוטב סויה כף דבש קורט קינמון קורט מלח ים קורט פלפל שחור הכנה – 1. חותכים את העלים והפירות לרצועות ומניחים בקערה. 2. שוברים את האגוזים ומפזרים על העלים עם גרעינים, צנוברים, קצח ושומשום. 3. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. קרפצ'יו סלמון – מרכיבים - 500 גרם פילה דג סלמון קורט מלח ים קורט פלפל שחור גרוס מיץ מלימון אחד 2 כפות שמן זית הכנה – 1. מנקים את הדג מעצמות קטנות ופורסים לפרוסות דקות מאד. 2. מסדרים על צלחת הגשה שכבת פרוסות דג, בוזקים מלח ופלפל שחור גרוס. 3. יוצקים מיץ לימון על כל פרוסות הדג ומטפטפים שמן זית. 4. מגישים בצד סלסלת לחם מלא קלוי. מרק סלק רוסי - (בורשט) מרכיבים – 3 סלקים בינוניים 2 גזרים מיץ מחצי לימון ½ כוס חומץ כף דבש מלח ים קורט קינמון פלפל שחור תוספות – ביצה קשה מגוררת, מלפפון ירוק חתוך לקוביות, בצל ירוק קצוץ, שמיר קצוץ, שמנת חמוצה. הכנה – 1. מרסקים את הסלקים והגזרים במגרדת גסה ומניחים בסיר בינוני. 2. יוצקים 2 ליטר מים ומתבלים בלימון, חומץ, סוכר, מלח ופלפל שחור. 3. לאחר רתיחת המרק מוסיפים לבשל 20 דקות על אש נמוכה. 4. מקררים ומעבירים למקרר למשך 4 שעות, מוציאים ומתקנים תיבול. 5. מכינים את התוספות בצלוחיות וכל סועד מוסיף לצלחתו האישית. גלידת מנגו – מרכיבים – 3 מנגו בינוניים 2 כפות דבש כף סוכר חום קורט קינמון כפית תמצית וניל כוס שמנת מתוקה להקצפה הכנה – 1. קולפים את המנגו וחותכים לקוביות, משאירים בצד מספר קוביות לקישוט. 2. מרסקים בממחה את הפרי עם דבש, סוכר ותמצית וניל. 3. מקציפים את השמנת במיקסר עד לקבלת מרקם אוורירי. 4. מערבבים את הקצפת עם תערובת הפרי ומקפיאים לפחות 12 שעות. 5. מגישים בעיטור קוביות פרי ועלי נענע. עוגת מרנג תפוחי עץ בדבש – מרכיבים- 3 חלבונים 1 כף סוכר חום כף דבש כף חמאה 2 כפות סוכר חום 4 תפוחי עץ גראני סמית ½ כוס חמוציות יבשות או צימוקים 2 כפות דבש 2 כפות יין מתוק כפית תמצית וניל קורט קינמון הכנה - 1. מקציפים את החלבונים עם כף סוכר וכף דבש לקצף נוקשה ומשטחים בתבנית. 2. אופים בחום של 130 מעלות במשך 45 דקות, מכבים ומשאירים להתקרר בתנור. 3. ממיסים בסיר קטן חמאה וסוכר, ומבשלים כ-5 דקות עד ליצירת קרמל זהוב. 4. חותכים את התפוחים לקוביות ומבשלים בסיר עם יתרת המרכיבים כ-10 דקות. 5 מפזרים את תערובת התפוחים על תחתית המרנג ומגישים פושר או לאחר קירור.