ריבת תאנים ואגוזים-לקוח מפורום "בישול לילדים"
ריבת תאנים ואגוזים מתכון של דרורה אברוצקי מעין כמונים ,המלצה חמה חמה של אודטה, ההכנה בקלי קלות 1/2 קילו תאנים מיובשות (דבלים) 380 מיליליטר מים 120 מיליליטר מיץ לימון סחוט טרי 830 גרם סוכר 60 גרם אגוזי מלך קצוצים גס אופן ההכנה 1. מורידים את העוקצים של התאנים, חותכים כל תאנה לארבע פרוסות. 2. שמים את התאנים בסיר, מוסיפים את המים, מכסים במכסה ומשרים למשך 6 שעות. 3. אחרי ההשריה, מורידים את המכסה, מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מנמיכים אש ומערבבים מדי פעם. 4. במקביל, בסיר אחר, מחממים (תחילה!) את מיץ הלימון ומוסיפים לו בהדרגה את כל כמות הסוכר. מבשלים על אש נמוכה עד ליצירת סירופ בצבע קרמל בהיר. נזהרים שלא לבשל את סירופ הקרמל יתר על המידה, כי אז הוא נהיה מר! 5. זמן בישול הקרמל שווה בדיוק לזמן בישול התאנים (20-15 דקות), לא יותר. הן נשארות כמעט בלי מים. 6. כשסירופ הקרמל מוכן, שופכים אותו לסיר עם התאנים (ולא להפך! ). מכבים את האש, מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב ומצננים. כשזה פושר, שופכים את התערובת לצנצנות ואוכלים בכל פעם רק קצת, שלא ייגמר לעולם...