מתכוני ריבה

ofirlevii

New member
מתכוני ריבה

דבר ראשון בשעה טובה לאנשי הפורום, אני מבקשת מתכוני ריבת תאנים חצילים ומנקו אם אפשר ואודה לכם מראש
 
ריבת חצילים

חומרים ל 1/2 2 ק"ג ריבה: 1 ק"ג חצילים קטנטנים 1/2 1 ק"ג סוכר 1 מקל קינמון 1 כפית קינמון טחון 1 כפית ציפורן טחונה 1 כפית אגוז מוסקט טחון 1 כוס מיץ לימון + דוקרים את החציל במזלג מסביב לכל אורכו, מכניסים לסיר עם מעם רותחים ומרתיחים 10 דקות (כדי להוציא את המרירות). מצננים ומסננים. + בינתיים מחממים בסיר סוכר עם תבלינים ומיץ לימון. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-5 דקות. + מעבירים את החצילים לסיר עם הסירופ, ומבשלים כשעה על אש נמוכה, תוך כדי הפיכת החצילים מדי פעם. הריבה מוכנה אחרי שמחצית מהסירופ נספגת בחצילים. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
 
ריבת תאנים ואגוזים-לקוח מפורום "בישול לילדים"

ריבת תאנים ואגוזים מתכון של דרורה אברוצקי מעין כמונים ,המלצה חמה חמה של אודטה, ההכנה בקלי קלות 1/2 קילו תאנים מיובשות (דבלים) 380 מיליליטר מים 120 מיליליטר מיץ לימון סחוט טרי 830 גרם סוכר 60 גרם אגוזי מלך קצוצים גס אופן ההכנה 1. מורידים את העוקצים של התאנים, חותכים כל תאנה לארבע פרוסות. 2. שמים את התאנים בסיר, מוסיפים את המים, מכסים במכסה ומשרים למשך 6 שעות. 3. אחרי ההשריה, מורידים את המכסה, מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מנמיכים אש ומערבבים מדי פעם. 4. במקביל, בסיר אחר, מחממים (תחילה!) את מיץ הלימון ומוסיפים לו בהדרגה את כל כמות הסוכר. מבשלים על אש נמוכה עד ליצירת סירופ בצבע קרמל בהיר. נזהרים שלא לבשל את סירופ הקרמל יתר על המידה, כי אז הוא נהיה מר! 5. זמן בישול הקרמל שווה בדיוק לזמן בישול התאנים (20-15 דקות), לא יותר. הן נשארות כמעט בלי מים. 6. כשסירופ הקרמל מוכן, שופכים אותו לסיר עם התאנים (ולא להפך! ). מכבים את האש, מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב ומצננים. כשזה פושר, שופכים את התערובת לצנצנות ואוכלים בכל פעם רק קצת, שלא ייגמר לעולם...
 
למעלה