טונה קסרול
טונה קסרול - באדיבות על השולחן (מתכון ל - 4 מנות ) ************************************************** מאכל כל-אמריקאי, מעין מאפה שהדודות מאמריקה מכינות אותו בן רגע מחבילת מקרוני אנד-צ´יז מוכנה, פחית של מרק פטריות משומר וקופסת טונה. זה הכל (מה שנקרא סופר-רמ"מ). אנחנו נעשה את זה בדרך הארוכה והטעימה יותר. לרוטב בשמל: 1 כף (15 גרם) חמאה 2 כפות קמח 2 כוסות חלב (רצוי 3% שומן) 1 כפית חרדל 1 כפית מלח מעט פלפל טחון 1 קופסת טונה מסוננת 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ 200 גרם פסטה פנה או קרניים, מבושלת לפי הוראות היצרן 1 כוס גבינה קשה מגוררת (צ´דר, טל העמק, או מה שיש בבית) * מחממים תנור ל-200 מעלות. * מכינים בשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהחמאה נספגת בקמח. מוסיפים חלב, חרדל ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות תוך כדי ערבוב. * מפוררים טונה ומוסיפים לסיר. מבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. * מוסיפים בצל ירוק ומורידים מהאש. * מערבבים את הרוטב עם הפסטה המבושלת, טועמים ומתקנים תיבול. * משמנים תבנית עמוקה חסינת אש ויוצקים פנימה חצי מכמות התערובת. מפזרים למעלה חצי מכמות הגבינה, יוצקים את שאר התערובת ומכסים בשאר הגבינה. אופים כ-15 דקות, או עד שהמאפה מזהיב. * לגיוון: מתגברים את הבשמל בפטריות טריות מוקפצות. ואם אתם בענייני רמ"מ משתמשים באבקת רוטב בשמל או באבקת רוטב פטריות. הערות שלי: * אני השתמשתי בחבילה של מקרוני& ציז שזה בערך 150 גר´ פסטה שתוגברה בעוד פוסילי, כך שהיה בערך 300 גר´ פסטה. * היות והשתמשתי ביותר פסטה אז גם לקחתי יותר טונה, בערך 250 גר´. * לתערובת הגבינה השתמשתי בכוס אחת של חלב (זה מה שהיה בבית, בלי לגמור את החלב לקפה של הבוקר) + כף מרגרינה + האבקה של הציז (מהמקרוני&ציז) + 300 גר´ קוטג´. כמו עצלנית חיממתי את החלב בקערה במיקרו ועירבבתי את כל שאר המרכיבים. * ויתרתי על החרדל. יצא בערך 6 מנות.