מתכוני שוקולד... יאמי יאמי

גלי ב

New member
מתכוני שוקולד... יאמי יאמי ../images/Emo23.gif

חברה שלחה לי באי מייל מס´ מתכונים. תהנו......

די די זה לא פייר

כל השוקולד הזה. גיא עכשיו בדיאטה, ואני הכנתי אתמול את המרק כרוב הדיאטטי ההוא וגם מאפה טונה (שניהם יצאו ממש לא רע). אז זה ממש לא פייר לתת כאלו מתכונים משגעים של עוגות ושוקולד. וגלית ואתי- הרגתן אותי עם הפרג, אני חולה!!! על פרג.

גלי ב

New member
גם אני בדיאטה ...../images/Emo6.gif

אז לכבוד כל מי שלא בדיאטה.... בתיאבון ולבריאות

איילתי

New member
ספרי לנו על מאפה הטונה...

גם אני בדיאטה. אתמול חזרתי מהעבודה וב- 24:00 נעמדתי במטבח והכנתי מרק ירקות מעולה!!! יש שם כמות לפחות לשבועיים.

טונה קסרול

טונה קסרול - באדיבות על השולחן (מתכון ל - 4 מנות ) ************************************************** מאכל כל-אמריקאי, מעין מאפה שהדודות מאמריקה מכינות אותו בן רגע מחבילת מקרוני אנד-צ´יז מוכנה, פחית של מרק פטריות משומר וקופסת טונה. זה הכל (מה שנקרא סופר-רמ"מ). אנחנו נעשה את זה בדרך הארוכה והטעימה יותר. לרוטב בשמל: 1 כף (15 גרם) חמאה 2 כפות קמח 2 כוסות חלב (רצוי 3% שומן) 1 כפית חרדל 1 כפית מלח מעט פלפל טחון 1 קופסת טונה מסוננת 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ 200 גרם פסטה פנה או קרניים, מבושלת לפי הוראות היצרן 1 כוס גבינה קשה מגוררת (צ´דר, טל העמק, או מה שיש בבית) * מחממים תנור ל-200 מעלות. * מכינים בשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהחמאה נספגת בקמח. מוסיפים חלב, חרדל ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות תוך כדי ערבוב. * מפוררים טונה ומוסיפים לסיר. מבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. * מוסיפים בצל ירוק ומורידים מהאש. * מערבבים את הרוטב עם הפסטה המבושלת, טועמים ומתקנים תיבול. * משמנים תבנית עמוקה חסינת אש ויוצקים פנימה חצי מכמות התערובת. מפזרים למעלה חצי מכמות הגבינה, יוצקים את שאר התערובת ומכסים בשאר הגבינה. אופים כ-15 דקות, או עד שהמאפה מזהיב. * לגיוון: מתגברים את הבשמל בפטריות טריות מוקפצות. ואם אתם בענייני רמ"מ משתמשים באבקת רוטב בשמל או באבקת רוטב פטריות. הערות שלי: * אני השתמשתי בחבילה של מקרוני& ציז שזה בערך 150 גר´ פסטה שתוגברה בעוד פוסילי, כך שהיה בערך 300 גר´ פסטה. * היות והשתמשתי ביותר פסטה אז גם לקחתי יותר טונה, בערך 250 גר´. * לתערובת הגבינה השתמשתי בכוס אחת של חלב (זה מה שהיה בבית, בלי לגמור את החלב לקפה של הבוקר) + כף מרגרינה + האבקה של הציז (מהמקרוני&ציז) + 300 גר´ קוטג´. כמו עצלנית חיממתי את החלב בקערה במיקרו ועירבבתי את כל שאר המרכיבים. * ויתרתי על החרדל. יצא בערך 6 מנות.

איילתי

New member
וזה קשור לדיאטה../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

גבינה צהובה וחמאה???? בכל מקרה זה נראה טעים, ננסה בהקדם

יש רק כף חמאה

שזה לא הרבה ל 4 עד 6 מנות. ואפשר לוותר על הגבינה הצהובה, או להשתמש בגבינות לייט שהן 9%. לא אמרתי שיש 15 קלוריות בכל התבנית. ע"פ החישוב שלי, מנה יפה יצאה בערך 150 קלוריות, ואפשר היה לוותר על הגבנ"צ. לדעתי, בדיאטה של גברים עם 1500 קלוריות, זה דיאטתי.

למעלה