מתכוננים לעשות עליה.

אספרסו2

New member
בוודאי שאני מכיר פנסיונרים

ולכן המידע מבוסס.
אבל כמו שאמרתי,במחיר כזה
לא תהיה להם רמת חיים שאותה הם מחפשים.

סבתא 66

New member
מה זה בעינך לחיות טוב?

קונצרטים והצגות פעם בחודש זה ניראה בעינך לחיות טוב?
ללכת שופינג ? זה לא אומר שכל פעם קונים משהוא .
מסעדה פעם או פעמיים בשבוע ,כל זה ניראה לך לחיות טוב?
ומה זה רפואה טובה? האם בריאות בארץ בקופות ממשלתיות ,ואפילו פרטיות (מכבי) הם בעלות של כמעט חינם.
לכן אדון אספרסו פרט את תשובתך, אם דברים יותר מבוססים של עלות של 16000-20000 שח לזוג פנסיונרים ,בלי משכנתא וחובות.

אספרסו2

New member
ללכת לחנויות

ולא לקנות,כמו ללכת למסעדות בלי לאכול זה אכן בחינם.
ארנונה ,מים,חשמל-מזגנים,הוצאות רכב.5000.
מסעדות ,שופינג,תרבות,בתי קפה,4000 .
רפואת שיניים,כל טיפול שאינו נכלל בסל הבריאות,ביטוחים משלימים,ביטוח רפואי,3000 .
הוצאות למזון,אירוח,4000 .
דמי כיס,מתנות לילדים ונכדים,1500.
ביטוחים שונים,הוצאות בלתי צפויות,2000 .

את יודעת,זה צעד בלתי הפיך,לעבור לארץ בגילכם,עדיף להיות מוכנים.

סבתא 66

New member
לא קצת מוגזם?

השואתך של ללכת שופינג בלי לקנות כלום זה כמו ללכת למסעדה בלי לאכול ? בכלל לא ניתן להשואה ,שכן ללכת למיסעדה כמובן שתאכל ,אבל ללכת שופינג?לא שמעת על window shopping?

ארנונה מים וחשמל ניראה לי 1000 שקל
ארנונה 400שח
מים 200שח
חשמל 300שח

רכב טנק גז בשבוע 200 שח =800שח

בטוח רכב 500שח?
אז 5000 שח בחודש להוצעות אלה ניראים לי קצת מוגזמים אלא עם כן אני חיה בללי לה לנד.

עלות רפואית של 3000 שח לחודש? = 36000 שח בשנה כמנ פעמים בשנה הולכים לרופא שניים ? ביטוח בריאות נאמר לי משהו כמו 100 שח בחודש .

הוצאות מזון 4000 שח בחודש סביר בהחלט

מסעדות ? 250 שח לשבוע =1000שח + מנוי הצגות 500 שח בחודש סה"כ 1500 שח

דמי כיס מתנות לנכדים 1500 שח

10% שונות 1000שח הסה"כ 10400שח לחודש.אני מדגישה חודש

אולי אני נאיבית אבל מקבלת מידע מהרבה כיוונים
בברכת ערב טוב ומועדים לשמחה
סבתא קנדית

אספרסו2

New member
הכל ענין של רמת חיים.

לפי הבנתי אורח חיים סגפני כמו שתואר פה בתגובות לא ענה על
השאלה הספציפית שלך.
לחופש מידי פעם גם תרצו לנסוע,עדיף לקחת מקדם ביטחון,

בכל מקרה,כל תקציב שתקציבי לעצמך,ישקף רמת חיים מסוימת.

בהצלחה.

חבצלת א

New member
מיכל דלק בארץ הוא כ-350 ש"ח

לא 200 - תלוי בגודל מיכל הדלק.

חשמל בחודש כ-400-500 ש"ח (המון מזגנים בקיץ בבאר שבע, לפעמים כמעט 24 שעות ביממה במשך חודשיים-שלושה, תלוי עד כמה רגישים לחום, חימום בחורף - פה אין אח עם עצים וחימום בסולר/נפט הרבה יותר יקר מחשמל בשנים האחרונות).

יש הרבה הוצאות נלוות על בריאות וכמובן העלות של הביטוחים המשלימים, תרופות, טיפולים אלטרנטיביים וכו'. לזוג פנסיונרים עלות של 3000 ש"ח בחודש היא הגיונית (ואם לא עכשיו, אז עוד 10 שנים) ואף יותר אם יש צורך בעזרה סיעודית (גם זה מגיע יום אחד).
דרך אגב, אתם צריכים לוודא את הזכויות שלכם בביטוח לאומי/קופות החולים - לא בטוח שתהיו מבוטחים מיד, בטח לא בהרחבות של הביטוחים המשלימים שיש להם תקופת אכשרה (בלי ביטוח משלים סל הבריאות מאוד מצומצם) וייתכן שתצטרכו לפחות בהתחלה ביטוח בריאות פרטי לגמרי ושאח"כ הביטוחים המשלימים לא יכסו אירועים ביטוחיים שהתחילו לפני תחילת הביטוח.

250 ש"ח לארוחה במסעדה לזוג זה סביר. מסעדות פועלים זה פחות - אתם יכולים להתסכל באתר rest לגבי תפריטים של מסעדות באזור כדי להעריך מה יש ומה העלות הממוצעת. כרטיס לסרט עולה כמעט 40 ש"ח. מחירים של הצגות ומופעים לדוגמא אתם יכולים לראות באתרי הכרטיסים השונים.

ביטוחים שונים - רכב, דירה, חיים וכו' זה עוד כ-1000 ש"ח בחודש.

הוצאות תקשורת (טלפון, סלולרי, אינטרנט, כבלים/יס) - עוד כ-300-500 ש"ח בחודש.

וסליחה שהתפרצתי...

סבתא 66

New member
תודה

ראשית לא התפרצת . ההפך הוא הנכון ,כל מידע הוא בעל ערך.
דלק ? את צודקת ,לאוטו מעט גדול יותר ,מיכל דלק כמובן יעלה יותר.
חשמל ? מזגן בארץ ?בהחלט .בחורף חימום מעט מאוד שכן אנחנו באים מארץ הכפור של מינוס ארבעים
בריאות ? כל התרופות שאנו צורכים עכשיו נמצאים בסל הבריאות , אך צדקת בנקודה עליה לא חשבנו ,מה בעתיד? ועזרה סיעודית כמובן זו גם עלולה ליקר את הכל.
זכויותנו בקבלת בטוח רפואי היא כמעט מידית לאחר תשלום של כ10000שח לפדות את כל שנות ההעדרות מהארץ (בדקנו)
מסעדות ? מסעדת פועלים היא לא מסעדה שהינו הולכים , אך מכל הביקורים שלנו בארץ ? יש עסקיות ,ולא כל שבוע הולכים למסעדת יוקרה ,אלכוהול אנחנו לא שותים.
סרטים ?מעט מאוד הולכים ,הצגות וקונצרטים ? מנוי שנתי שבדקתי באינטרנט בערך 1000 שח לשנה ל8 הצגות.
ביטוח חיים ? לא בגילנו .גם בקנדה ביטלנו
שוב תודה לך ,ולא התפרצת .בברכת שבת שלום ומועדים לשמחה .סבתא 66

אתה ממש מגזים בהוצאות. מתי חיית לאחרונה בארץ?

אני יכולה לפרט את ההוצאות שלנו כזוג צעיר + שני ילדים מתחת לגיל 3 (עד שעזבנו את הארץ).
רכב- 1200 ש"ח דלק (וחרשנו עליו כולל נסיעות מחוץ לעיר)
ארנונה, מים וחשמל - יש הנחת פנסיונר, בכל מקרה, לנו יצא מים 220 ש"ח בתקופת מס בצורות ועם שתי מקלחות לשני ילדים כל יום, חשמל יצא לנו 550 ש"ח. יש לזכור שזה לחודשים. ארנונה ,בהתאם למקום מגורים אנחנו שלמנו קרוב ל-700 ש"ח.
מסעדות ושופינג ובתי קפה- אני, בביקורים בישראל, שאני אוכלת בעיקר במסעדות, קונה בגדים ומוצרי אוכל מישראל כאילו אין מחר, לא מגיעה ל-4000 ש"ח, למה שהם כן יגיעו? פעם בשבוע מסעדה לשני אנשים מגיעים גג, אבל באמת גג ל- 200 ש"ח. קונצרטים וכדומה בכלל הצגות, זה מנוי שנתי. אז יוצא כל חודש סכום הרבה יותר נמוך.
ביטוחי בריאות- ביטוח מכבי, כולל ביטוח סיעודי עולה לי ולשני ילדיי- 360 ש"ח בחודש. להם יעלה פחות. ביטוח שיניים - לי יש ביטוח פרטי שאני משלמת אחת לשנה, והוא כולל פעמיים בשנה שיננית וביקורת רופא. אם יש בעיות הם משתתפים בדברים הגדולים.
מזון - 4000 ש"ח לחודש? למה, הם משלמים עם חיתולים ומטרנה? בעלי ואני עם שני ילדים, כולל חיתולים בשתי מידות שונות וכולל מטרנה של אחד מהם היינו מגיעים לקניות שבועויות של 600 ש"ח. 600 *4 שווה 2400 ש"ח.
דמי כיס לנכדים? אצלי אף אחד לא נתן לי דמי כיס. נתנו לי ליום הולדת מתנה ודמי חנוכה/פורים. אימא שלי קונה מדי פעם לנכדים (בלי עין הרע שישה) בגדים ומתנות לפינוק אבל אני בטוחה , למעשה אני חותמת על זה, שהיא לא מגיעה אפילו ל-500 ש"ח.
הוצאות - 1500 ש"ח. זה הגיוני (חתונות, תאונות וכדומה)..

מה שכן, התרבות בכבישים מאוד בעייתית והיא ציינה שזה חשוב לה, התרבות בישראל בעייתית ואחרי קנדה זה קשה. ומזג האוויר חם מאוד. אם אני אחרי כמעט שנתיים התרגלתי למזג האוויר הקר הבריטי (וגם פה חם) אז בישראל ממש סבלתי בחופשה האחרונה מחום.

mumfor4

New member
סבתא יקרה

ראשית הרשי לי לברך אתכם בעלייה נעימה , הכי כייף לנכדים ולילדים זה סבתא וסבתא קרובים וקנדה לא קרובה כול כך .
ההורים שלי פנסיונרים , רמת החיים שלהם קצת פחות גבוהה אבל הם מסתדרים עם שכר של 6000 ש״ח בחודש
מארחים את הילדים (3 ילדים ומשפחותיהם, אלה שגרים בישראל ) כול שבת שנייה .
יש להם רכב
אין להם משכנתא
הם לא בזבזניים
לא יוצאים כמעט
ואין להם מנוי לתיאטרון .
יש להם גינה והם אוהבים לטפח אותה ולעשות הליכות ביחד בערב .
לשבת עם חברים ולקשקש.

אין להם מינוס , הם לא יודעים מה זה וגם לא משתמשים בכרטיס אשראי
כשרציתי שיבואו לב את הנכדים שלהם ( הילדים שלנו ) , שלחתי להם כרטיסי טיסה
היום דיברתי עם אמא שלי והיא אמרה שהם חיים טוב מאוד ומאוד מאושרים .
אני מאחלת לכם מכול הלב , שתהיו מאושרים .
עם 8000 ש״ח נראה לי שאפשר להסתדר לא רע בכלל .

ובא לציון גואל
אין כמו מידע מיד ראשונה

סבתא 66

New member
תודה תודה

מחמם את הלב ליקרוא על הוריך שחיים בצניעות ,מארחים את הילדים והנכדים בארץ .גם אנחנו יוצאים כל ערב להליכה ,.אני במיוחד אוהבת לטפל בגינב ,ומגדלת פרחים ,וידועה ברחוב בו אנו גרים בתור אחת שיש לה the green thumb . הדשא שלנו הירוק ביותר בשכונה מלבד היציאות לתאטרון והצגות חיינו יהיו מאוד דומים לחייהם של הוריך . נישמע לי כזוג מושלם .אם אפשר לדעת היכן הם גרים?
בברכת בוקר?ערב?טוב שנה טובה ומועדים לשמחה סבתא קנדית

mumfor4

New member
שלום לסבתא הקנדית

ההורים שלי מתאפיינים בצניעות , תמיד חיינו ככה גם בתור ילדה אני זוכרת את זה .
הם אנשים פשוטים , לפעמים מתקשים כשיש הוצאות בלתי צפויות אבל אז אנחנו מתגייסים לעזרתם .
הם מתגוררים בצפון הארץ בעמק יזרעאל .

אמא שלי אומרת שהאושר נמצא בדברים הקטנים .
מאחלת לכם הרבה בריאות וזמן איכות עם הנכדים והילדים .
אמא ל4 .

סבתא 66

New member
נישמעת כמי שגדלה אם ערכים

תודה לך על איחוליך לעליה נעימה.נכון ,לנכדים ולילדים יהיה הכי כיף ,שסבא וסבתא יהיו קרובים ,וזו הסיבה שאנחנו חוזרים.
הוריך ,נישמעים כאנשים כמונו, אוהבי טבע ובעיקר חיי מישפחה.בילוי בחיק הטבע ,וביקור חברים ומשפחה ,עדיף עלינו מיציאה למועדונים ולחיי הלילה הסוערים של תל אביב.מעט מוסג על החיים בארץ יש לנו ,שכן אנו מבקרים מדי שנה בארץ לתקופה של כמה חודשים ,אך לחיות ולבקר הם שני דברים שונים.
העליתי את הנושא לוודא חוות דעת של אנשים שונים ,וכפי שאני רואה ,למעט תגובה אחת ,רוב התגובות הן די עקביות ומחזקות את דעתי.
תודה ומברכת אותך ואת הוריך במיוחד באריכות חיים
שבת שלום ומועדים לשמחה סבתא קנדית

mumfor4

New member
תודה סבתא קנדית

בריאות , משפחתיות ואריכות ימים
שנה טובה ומתוקה :)

נינה לי

New member
עלות מחיה בארץ

סבתא יקרה,
מלבד הרשימה המנופחת בכוונה של הקפה שחי בחו"ל, הרי שההערכות כאן המדברות על 8000-10,000 ש"ח די מדויקות.
להלן הוצאות מחיה חודשיות באזור השרון (לא כולל תשלום שכ"ד או משכנתא):
ארנונה: 650 ש"ח (ל-150 מ"ר; יש להניח שארנונה לדירה קטנה יותר תעלה פחות)
חשמל: 600 ש"ח (מבוסב על שימוש כבד במזגן בקיץ)
מים: 120 ש"ח
מזון וחומרי ניקוי: 2500-3000 ש"ח, (תלוי כמה מארחים)
תקשורת: 600 ש"ח (טלפונים, כבלים, אינטרנט)
ביטוחים: 1200-1300 ש"ח (רכב, דירה, רפואה משלימה)
אחזקת רכב: 1000 ש"ח (בעיקר לדלק)
רפואה: 500 ש"ח (טיפולי שיניים, תרופות)
בילויים וקניות: 1000 ש"ח
מתנות לבני משפחה: 500 ש"ח
הוצאות בלתי צפויות: 1000 ש"ח

שיהיה בהצלחה!

סבתא 66

New member
תודה

שלום נינה והמון תודות על המענה ,היותר ברור מכל האחרים ,שכן הוא מדרג את הסה"כ ,לקטגוריות יותר מציאותיות .
ניראה לי שההוצאות הן די תואמות את הוצאותינו בקנדה ,מלבד כמובן הוצאות רכב ,והוצאות רפואה שלפנסיונרים בקנדה זה חינם.
בברכת ערב טוב ושנה טובה סבתא 66 בקנדה.

נינה לי

New member
ההוצאות הרפואיות עשויות להיות נמוכות יותר

אם לא תזדקקו לטיפולי שיניים או אם התרופות שתצרכו יהיו גנריות יותר, כך שההשתתפות העצמית שלכם תהיה נמוכה.

למעלה