מתכוננים לעשות עליה.

nevo681

New member
דעתי

היי
היו לך תגובות לכאן ולכאן
כל אחד והעלויות שלו
אף אחד לא ציין שבמידה ואתם פנסיונרים (גם לפי הגיל) אתם זכאים להנחה בחברת חשמל, מים, בזק, אגרת טלויזיה (תבדקו את זה בביטוח לאומי)
בנוסף, במידה ואתם זכאים להוציא תעודת פנסיונר, אתם מקבלים גם הטבות באוטובוסים, רכבות, טיסות, תרופות , כניסות לאתרים שונים ועוד.

והאמת שזה ממש לא מתוך ניצול המעמד, אלא מתוך שימוש בזכויות.

מעבר לכך תחזוקת רכב נורא תלויה באיזה רכב קונים ולאן נוסעים.
אני מוציאה ש"ח אבל אני גם נוסעת כל יום מעל ק"מ לעבודה ובעיר (ואני עובדת מחוץ לעיר)
קניות לבית ובילויים וכל דבר אחר נורא תלוי מה קונים, איפה מבלים , איזה סוג בילוי וכו'
היום בישראל יש הרבה דברים של 11הטבות בכרטיסי אשראי.

בקיצור יש אינספור אפשרויות, ואתם היחידים שאחראים על התקציב הביתי שלכם.
מניסיון של אחת שהיתה חיה ב-2 יבשות שונות + ישראל, כן החיים בישראל יקרים יותר אבל לא בצורה משמעותית, והכנסה בסדר גודל שציינת יספיקו לך די והותר.
בהצלחה!

סבתא 66

New member
גם לך שלוחה הברכה והתודה

כן אנחנו פנסיונרים ובדקנו את כל האפשרויות לזכאות בהנחות השונות ,ברוב המיקרים ברגע שנגיע ונהיה תושבים ,ולא רק אזרחים נוכל להינות מהם.אוטובוסים,רכבות ?אינני זוכרת מתי נסעתי באלה . מתכננים קנית רכב . במשפחה יש לנו מוסכניק שיוזיל להבנתי בהרבה עלויות אחזקה.
נכון העלויות בארץ כפי שחויתי ואת צינת הן יותר יקרות מקנדה, ונלקחו בחשבון.
יש לנו משפחה מורחבת בארץ ,כןלל הבן ,והעליתי את הנושא באתר ,בכדי לקבל חוות דעת וטיפים מאנשים שונים.
שבת שלום ושנה טובה
סבתא קנדית

לא על התקציב לבדו...

שלום לך סבתא יקרה (וגם סבא יקר)

כל הכבוד על ההחלטה ועל האומץ לעשות צעד כה מכריע בשלב זה בחייכם. נראה שאתם סבא וסבתא אוהבים וחמים שרוצים להיות במחיצת הילדים והנכדים בשלב זה בחייכם.

ההחלטה לשוב לישראל כוללת בתוכה שיקולים רבים, שעלות החיים היא רק אחת מהן (ולא בהכרח המרכזית שבהן). בדרך לקבלת החלטה כזו, נסי לענות על השאלות הבאות. הן יסייעו לך בראיית העתיד הרצוי עבורך. חשבי על התשובות בהנחה שאין מגבלות העומדות בפנייך. כאשר תבהירי לעצמך מהו העתיד הרצוי, תוכלי גם לגרום לו לקרות:

איך את רואה את חיי המשפחה אחרי החזרה לארץ ?

איך את רואה את שעות הפנאי שלך אחרי החזרה לארץ ?

איך את רואה את מצבך הבריאותי אחרי החזרה לארץ ?

איך את רואה את חיי החברה שלך אחרי החזרה לארץ ?

נקודה נוספת למחשבה היא עניין ההגדרה של עולה. לפי פקודות מס הכנסה, עולה חדש מוגדר באופן הבא: עולה חדש או תושב ישראל לראשונה, הינו יחיד שהיה לתושב ישראל ולא היה בעבר תושב ישראל.
כך שאם בעבר הייתם תושבי ישראל, אתם לא תוכרו כעולים אלא כתושבים חוזרים ותיקים. יש לכך השלכה ישירה על זכויותיכם ולפיכך על התקציב שאתם בונים.

ברוכים הבאים לישראל. מאחל לכם נחיתה רכה

סבתא 66

New member
תודה על היעוץ.

אכן זה שיקול מכריע ,לעשות צעד כה דרסטי .והאמת לו הבן והנכדים לא היו בארץ לא הינו עושים עליה.
נקודת הראות שלי ושל סבא ,היא שאנחנו שם (בארץ) בכדי לעזור .לכן כל מיכשול שיעלה בדרכנו ,(ובטוח שיהיו ) ,ילקח בפרןפןרציות הנכונות. כתקופת ניסיון אנחנו מתכוננים לבוא לביקור של 6 חודשים בקרוב ,רק בכדי להוכיח לעצמנו ,את מידת ההסתגלות שתהיה לנו.
בברכת שנה טובה ומועדים לשמחה .סבא וסבתא מקנדה

בהצלחה

היי סבתא,

מאחל לכם בהצלחה. אשמח ללוותכם בתהליך במידה ותרגישו שזה הדבר הנכון לעשות.

שנה טובה והצלחה רבה בתקופת הניסיון

למעלה