מתכוננים לראש השנה../images/Emo35.gif
בס"ד ראש השנה הוא יום הדין לכל באי עולם. ביום זה נידון כל אדם ואדם לחוד וכל העולם כולו יחדיו על כל קורותיו ומאורעותיו שיקרו לו בשנה הבאה. הקב"ה הוא סוקר את כל מעשיו, ודיבוריו ומחשבותיו של האדם, האם הלך בדרך התורה ועבד את ה' כראוי, או חלילה חטא. את זכויותיו וחובותיו של האדם שוקל הבורא אלו כנגד אלו. אם זכויותיו רבות מחובותיו נגמר דינו לטוב ונקרא צדיק כדין. אם חלילה להיפךף נקרא רשע בדין. ואם זכויותיו וחובותיו שוות נקרא בינוני. משקלן של הזכויות והחובות נקבע לפי מספרן ולפי כובד משקלן, אשר רק הבורא, שהוא חוקר לב, הוא היודע לשקלן ולהעריכן. חובה על כל אדם לחשוב את עצמו לבינוני, ולדעת כי כל מצווה ומעשה טוב שיוסיף בימים אלו יש בכוחם להכריע את דינו לטובה, ויחד עמו להכריע את העולם כולו לטובה.
ולכן נהגו ישראל להרבות בצדקה ובמעשים טובים בימים שבין ראש השנה ליום הכיפורים, יותר מאשר בשאר ימות השנה! כיון שראש השנה הוא יום הדין, אשר הוא כה משמעותי לעתידו של כל אדם, לכן נזהרים לזכור בו את חומרת היום, ולהשתדל לנהוג בהתאם , וכן נקבעו דינים ומנהגים המיוחדים ליום זה. ------------------------ זה היה לקוח "לב לאחים" הנושא: ראש השנה "עשרת ימי תשובה" לפני שנה בצהרים לפני ערב ראש השנה... באתי 3 שבועות מארה"ב... ועשיתי תאונה לא רצינית עם הרכב החדש של אבא שלי ... לא הייתי צריכה להיות קרובה ממש לבורא עולם בשביל לדעת שזה היה סימן משמים , תחילת שנה כבר תאונה??? והחלטתי לשמור שבת בצורה רצינית מאז התאונה! להמרות שהייתי דתיה גם בתקופה לפני שטסתי לארה"ב.... אבל ברוך השם היום אני גרה בירושלים והתחזקתי מאוד... ובעזרת השם כל היהודים יחזרו בתשובה, אמן! ושנה טובה לכולם
בס"ד ראש השנה הוא יום הדין לכל באי עולם. ביום זה נידון כל אדם ואדם לחוד וכל העולם כולו יחדיו על כל קורותיו ומאורעותיו שיקרו לו בשנה הבאה. הקב"ה הוא סוקר את כל מעשיו, ודיבוריו ומחשבותיו של האדם, האם הלך בדרך התורה ועבד את ה' כראוי, או חלילה חטא. את זכויותיו וחובותיו של האדם שוקל הבורא אלו כנגד אלו. אם זכויותיו רבות מחובותיו נגמר דינו לטוב ונקרא צדיק כדין. אם חלילה להיפךף נקרא רשע בדין. ואם זכויותיו וחובותיו שוות נקרא בינוני. משקלן של הזכויות והחובות נקבע לפי מספרן ולפי כובד משקלן, אשר רק הבורא, שהוא חוקר לב, הוא היודע לשקלן ולהעריכן. חובה על כל אדם לחשוב את עצמו לבינוני, ולדעת כי כל מצווה ומעשה טוב שיוסיף בימים אלו יש בכוחם להכריע את דינו לטובה, ויחד עמו להכריע את העולם כולו לטובה.
![](https://timg.co.il/f/Emo9.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo20.gif)