תודה רבה.
מתכון:
אמפנדס
מקור: http://www.cocinerosargentinos.com/.../Empanadas-tucumanas-por-lvaro-Arismendi.html
מצרכים
בצק:
- 500 גר' קמח
- 100 גר' שומן בקר
- 250 מל' מים רותחים
- 10 גר' מלח
מילוי:
- 500 גר' בשר טחון
- 250 גר' בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
- 120 גר' בצל ירוק קצוץ לא דק (מופרד לחלק לבן וחלק ירוק)
- 4 יח' ביצים קשות
- כ-80 גר' שומן בקר
- ציר בקר
אופן הכנה:
* מכינים את המילוי יום טרם הכנת האמפנדס.
מילוי- ממסים שומן בקר בסיר שטוח. מטגנים את הבצל הלבן והחלק הלבן של הבצל הירוק עד להזעה (לא להשחים). מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד להשחמה נעה של הבשר. מוסיפים ציר בקר (אין כמות מדויקת, התערובת צריכה להיראות כמו נזיד על מנת שהאמפנדס יצאו עסיסיים). מטבלים במלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, שבבי צ'ילי וכמון ומבשלים עוד מס' דקות לאיחוד המרכיבים. מורידים מהאש ומוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק. המילוי צריך לנוח לילה במקרר. לאחר קירור המילוי יהיה מוצק כמעט.
בצק- ממיסים את שומן הבקר והמלח במים הרותחים. שופכים את המים לקערה עם הקמח ומאחדים את החומרים עם כף תחילה (זה חם) וכשמתקרר מעט עוברים ללישה ביד של 5-7 דקות. נותנים לבצק לנוח 10 דקות בטמפ' החד, מרדדים לעובי 2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר הרצוי.
הרכבה- קוצצים גס את הביצים הקשות. לתוך כל חתיכת בצק מכניסים כף שטוחה של ביצה וכף נדיבה של מילוי הבשר ומקפלים.
בישול- מניחים את המאפנדס על תבנית אפייה עם נייר אפיה מעט מקומח. מחמים תנור למקסימום. אם יש אבן אפייה עדיף להניחה בתחתית התנור ולאפות עליה למשך 6-7 דקות (אם אין אבן, לאפות בשליש התחתון של התנור) ולאחר מכן להעביר את המגש לחלקו העליון של התנור לאפיה של עוד 5-7 דקות.