מתכוננים לשבת

ady18

Well-known member
אצלי

צלי בשר
קוסקוס
שעועית ירוקה
שניצלים אפוים בלימון
סלט קצוץ
עגבניות חריף
טונה
ערב שישי:
פשטידת תירס
עוגת גבינה
 

Maldini Girl

New member
אצלינו

מרק עוף עם כדורי עוף
סלט ירוק
פשטידה צבעונית- פשטידה של ירקות מגולגלים (קישוא, גזר וחציל מגולגלים) עם גבינות.
קנלוני בשרי ברוטב בשמל
&nbsp
קינוח:
חטיף של אצבעות קורנפלקס ושוקולד.
 

TCHM

New member
אתמול...

צלי עוף עם כדורי תפו"א במילוי כבד עוף.

 

גברת ע

New member
אשמח לשמוע איך הכנת את העוגה (וגם את תפוחי האדמה הממולאים)

נראה מעולה!
 
אצלנו יש בעיקר תוכניות, הכל בהכנה או טרם הכנה


בתכנון לרדת לסופר להשלמת קניות ובין היתר לקנות סלמון- חשבתי להכין אותו עם חרדל ד'יזיון גרגרים... מקווה שייצא מוצלח

&nbsp
ליד נראה לי שאבשל אספרגוס או קינואה עם פטריות- נראה

&nbsp
הלחם הלבן גם בהכנה בדיוק

&nbsp
&nbsp
 

CEBADOR

New member
תודה רבה.
מתכון:

אמפנדס
מקור:
http://www.cocinerosargentinos.com/.../Empanadas-tucumanas-por-lvaro-Arismendi.html

מצרכים
בצק:

- 500 גר' קמח
- 100 גר' שומן בקר
- 250 מל' מים רותחים
- 10 גר' מלח

מילוי:
- 500 גר' בשר טחון
- 250 גר' בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
- 120 גר' בצל ירוק קצוץ לא דק (מופרד לחלק לבן וחלק ירוק)
- 4 יח' ביצים קשות
- כ-80 גר' שומן בקר
- ציר בקר

אופן הכנה:
* מכינים את המילוי יום טרם הכנת האמפנדס.
מילוי- ממסים שומן בקר בסיר שטוח. מטגנים את הבצל הלבן והחלק הלבן של הבצל הירוק עד להזעה (לא להשחים). מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד להשחמה נעה של הבשר. מוסיפים ציר בקר (אין כמות מדויקת, התערובת צריכה להיראות כמו נזיד על מנת שהאמפנדס יצאו עסיסיים). מטבלים במלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, שבבי צ'ילי וכמון ומבשלים עוד מס' דקות לאיחוד המרכיבים. מורידים מהאש ומוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק. המילוי צריך לנוח לילה במקרר. לאחר קירור המילוי יהיה מוצק כמעט.

בצק- ממיסים את שומן הבקר והמלח במים הרותחים. שופכים את המים לקערה עם הקמח ומאחדים את החומרים עם כף תחילה (זה חם) וכשמתקרר מעט עוברים ללישה ביד של 5-7 דקות. נותנים לבצק לנוח 10 דקות בטמפ' החד, מרדדים לעובי 2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר הרצוי.

הרכבה- קוצצים גס את הביצים הקשות. לתוך כל חתיכת בצק מכניסים כף שטוחה של ביצה וכף נדיבה של מילוי הבשר ומקפלים.

בישול- מניחים את המאפנדס על תבנית אפייה עם נייר אפיה מעט מקומח. מחמים תנור למקסימום. אם יש אבן אפייה עדיף להניחה בתחתית התנור ולאפות עליה למשך 6-7 דקות (אם אין אבן, לאפות בשליש התחתון של התנור) ולאחר מכן להעביר את המגש לחלקו העליון של התנור לאפיה של עוד 5-7 דקות.
 

עדיקים

Active member
מה שהיה אצלנו

בחמישי הוחלט שמארחים את המשפחה בשישי, ישר עשיתי קניות ותכננתי מה לבשל, ביקשתי קצת עזרה מהאורחים, יצא מוצלח ביותר, אז מה היה לנו-
עוף בתנור
קציצות עוף בכרישה של אהרוני
תפוחי אדמה בתנור
בטטות בתנור
ירקות אנטיפסטי
אורז לבן -האורחים הביאו
סלט גזר חריף (שלא יצא חריף אז אכלו אותו כולם)
סלט כרוב חמוץ מתוק
סלט ירקות
סלט עגבניות שרי ובזיליקום
סלט תפוחי אדמה- האורחים הביאו
לקינוח היו עוגיות רולדת תמרים - אחת האורחות הכינה ואבטיח

הילדים נהנו גם אנחנו
 

jen711

New member
נראה לי שכן

אומנם אין לי מולטיקייק.
לי היו תבניות קטנות חד פעמיות ועשיתי בהן.

 
למעלה